Jupiter jegyváltás 2020. November 20-án és a Pushkaram tradíció…

A Jupiter bolygó a Védikus asztrológiában a legkedvezőbb égitest, és kb. 1 évente áll elő az a jelenség, hogy a Jupiter jegyet vált. Idén 2020-ban, kicsit zavarosabb a téma, lásd Covid vírus,  így November 20-án,  a Jupiter újra átlép a következő zodiákusba, a Bakba. Itt a Jupiter nincs ereje teljében, így a következő szakaszban kevésbé fognak érvényesülni a bolygó hatásai. Hasonló lesz minden, mint a 2019. November 4-től, 2020. Június 30-ig tartó szakaszban. 

A Jupiterhez kapcsolódó fő területek a gyerekek/tanítványok, az igazság, a jog, a bölcsesség, az életviteli rendszerek, a spiritualitás, a vallás de akár az olyan materiálisabb dolgok is mint a pénzügyek, a gazdaság, stb.

Szóval a következő szakaszban sokkal nehezebb lesz be- és fenntartani felépített rendszereket, nehezebb lesz jó és körültekintő döntéseket hozni, vagy akár spórolni, pénzzel bánni.

Maga a jegyváltás 05.22-kor fog megtörténni, November 20-án. Ilyenkor Indiában a 18 órával előbbi és utána lévő időszakban különleges spirituális és misztikus felajánlásokat tesznek még az átlag emberek is.

Sőt a Jupiter jegyváltása előtt és után 12-12 nappal az emberek rituális tisztító fürdőt is vesznek, folyókban, természetes vizekben.

Maga a jegyváltás, csak spirituális tevékenységekre kedvező, de arra nagyon. Főként a pontos jegyváltáskor és a fent említett előtt és után 18-18 órával. Szóval próbáljuk úgy intézni ezt a másfél napunkat, hogy beleférjen egy kis mantrázás, vagy meditáció, vagy bármi, ami spirituálisan kedvező. Itt megtaláltok néhány mantrát és néhány kedvező Jupiterhez kötődő rítust, és ne feledjétek 23.22-ig tart a jó dzsudzsu November 20-án!

De maga a szertartás, amiről írni akartam nektek, egy rituális fürdőzés. Prasara Muni, minden idők legnagyobb Védikus asztrológusa (nem mellesleg a fia, Vjászadéva, írta le az összes Védát), úgy írja le ezt a jelenséget, hogy a Jupiter jegyváltása előtt 12 nappal, a jegyváltás napján és az azt követő 12 napban is bármikor érdemes megejteni egy rituális fürdőt nyílt vízben, hogy lemossuk magunkról az előző év összes dzsudzsuját.  

Persze az indiai tradíció minden jegyváltásra megadja, hogy melyik folyóban lenne ideális ezt a fürdőzést megejteni, de jó bármilyen nyílt víz is.

De azoknak a szerencséseknek, akik Ázsiában portyáznak mostanság, megemlíteném, hogy November 2-től egészen December 8-ig a Tungabhadra folyóban kellene megmártózni.

Gondoltam szólok.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, India ezer árnyalata, Utazás/Zarándoklatok, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük