Jóga és a tudatmódosítás… I. rész, Karácsonyi különkiadás

hookahElőször is az tudni kell, hogy minden kultúrában van betépés, mint feszültség levezetés, mint hárítás, vagy szimplán, mint szórakozás.

Tavaly, amikor 3 és fél hónapig sikerült az Arab világban laknunk, hetekig azon gondolkodtam, hogy az Ő világukban, vajon mi lehet a tudat módosítás. Ugye az Iszlám kultúrájában az alkoholfogyasztás nagyon nem süti, és a drogok használata meg irdatlanul keményen büntetendő, akár halállal is.

De akkor ők, hogyan csinálják?

Aztán sikerült rájönnöm, hogy ők szimplán vízipipáznak. A vízipipa okozta oxigén kóma, szimplán megegyezik a jóga okozta jóga kómával.

Azáltal, hogy a vízipipázáskor átkell szívni a levegőt a vízen, és így erőseben kell lélegeznünk olyan mennyiségű többlet oxigént juttatunk a szervezetünkbe, ami teljesen bebódítja az embert.

És ugyebár a Jógából és az Ájurvédából tudjuk, hogy a belélegzett oxigén 80 %-át az agyunk használja el, és a maradék 20 % meg simán működtet minden mást. Szóval, amikor a jóga gyakorlásunk közben picit be kamillázunk, főleg a pránajámos légzés technikák közben, akkor bizony az olyan hatású, mint a vízipipa okozta oxigén kóma, szimplán túl sok oxigén jutott a fejünkbe.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .