Jóga és a tudatmódosítás… I. rész, Karácsonyi különkiadás

hookahElőször is az tudni kell, hogy minden kultúrában van betépés, mint feszültség levezetés, mint hárítás, vagy szimplán, mint szórakozás.

Tavaly, amikor 3 és fél hónapig sikerült az Arab világban laknunk, hetekig azon gondolkodtam, hogy az Ő világukban, vajon mi lehet a tudat módosítás. Ugye az Iszlám kultúrájában az alkoholfogyasztás nagyon nem süti, és a drogok használata meg irdatlanul keményen büntetendő, akár halállal is.

De akkor ők, hogyan csinálják?

Aztán sikerült rájönnöm, hogy ők szimplán vízipipáznak. A vízipipa okozta oxigén kóma, szimplán megegyezik a jóga okozta jóga kómával.

Azáltal, hogy a vízipipázáskor átkell szívni a levegőt a vízen, és így erőseben kell lélegeznünk olyan mennyiségű többlet oxigént juttatunk a szervezetünkbe, ami teljesen bebódítja az embert.

És ugyebár a Jógából és az Ájurvédából tudjuk, hogy a belélegzett oxigén 80 %-át az agyunk használja el, és a maradék 20 % meg simán működtet minden mást. Szóval, amikor a jóga gyakorlásunk közben picit be kamillázunk, főleg a pránajámos légzés technikák közben, akkor bizony az olyan hatású, mint a vízipipa okozta oxigén kóma, szimplán túl sok oxigén jutott a fejünkbe.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük