Jóga és a tudatmódosítás… I. rész, Karácsonyi különkiadás

hookahElőször is az tudni kell, hogy minden kultúrában van betépés, mint feszültség levezetés, mint hárítás, vagy szimplán, mint szórakozás.

Tavaly, amikor 3 és fél hónapig sikerült az Arab világban laknunk, hetekig azon gondolkodtam, hogy az Ő világukban, vajon mi lehet a tudat módosítás. Ugye az Iszlám kultúrájában az alkoholfogyasztás nagyon nem süti, és a drogok használata meg irdatlanul keményen büntetendő, akár halállal is.

De akkor ők, hogyan csinálják?

Aztán sikerült rájönnöm, hogy ők szimplán vízipipáznak. A vízipipa okozta oxigén kóma, szimplán megegyezik a jóga okozta jóga kómával.

Azáltal, hogy a vízipipázáskor átkell szívni a levegőt a vízen, és így erőseben kell lélegeznünk olyan mennyiségű többlet oxigént juttatunk a szervezetünkbe, ami teljesen bebódítja az embert.

És ugyebár a Jógából és az Ájurvédából tudjuk, hogy a belélegzett oxigén 80 %-át az agyunk használja el, és a maradék 20 % meg simán működtet minden mást. Szóval, amikor a jóga gyakorlásunk közben picit be kamillázunk, főleg a pránajámos légzés technikák közben, akkor bizony az olyan hatású, mint a vízipipa okozta oxigén kóma, szimplán túl sok oxigén jutott a fejünkbe.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük