Bhakti Kutir Karácsony 2013…

ritesTündérmackók, látom a holnap szerkesztése közben, hogy sokan kerestek rá erre a kifejezésre, mármint, hogy Bhakti Kutir Karácsony, és több évvel ezelőtti írásokra akadtok rá, de sajnos idén semmi féle programot sem terveztünk.

Az biztos, hogy megegyeztünk a December 23 esti 19 órás jógában, a December 28-as, szokásos Szombat reggel 8 órás Olajos Ájurvédikus Jógában és abban is, hogy December 30-án, Hétfőn is lesz este 19 órakor egy szokásos Hatha Jóga foglalkozás.

De én arra gondoltam… Tudjátok, mindig így kezdődik, hogy a December 30 Pradosha Vrata is lesz, azaz Siva napja, és amikor ezek a napok Hétfőre esnek, az hihetetlenül különleges, és spirituálisan nagyon jó napnak számit. Szóval arra gondoltam, hogy ezen a napon megtanulhatnánk egy kis rítust és egy talizmán elkészítését.

A kis szertartás lényege az lenne, hogy elengedjük az idei év dzsudzsuit (afrikai szó a rontásra, rossz mágiára és minden ártó jellegű jelenségre), és új lappal kezdjük a következő esztendőt.

Ha részt szeretnél venni a szertartáson, akkor gyere fehér ruhába, 3 nappal előtte függeszd fel a hús, hal, tojás fogyasztást (ne aggódjatok elég Karácsony után neki látni) és hozzatok magatokkal természetes papírt, egy leves, zaftos pirosas gyümölcsöt, és egy vadi új pálcikát.

A természetes papírnál jó lehet a sodros cigarettapapír, mert az rizs papír, persze bontatlan csomagot hozzunk, ne a régi spangli maradékot, a leves gyümölcs levéből fog a tinta elkészülni, és a pálca is legyen természetes anyagú, szóval nem szívószál, amivel meg majd felfestjük a talizmánt, amit persze utána majd jól el is égetünk.

Ezt a rítust a jövőben persze mindenféle tisztításra is fogjátok tudni használni.

Amúgy is jövőre meg kell, majd tanítsam majd valakinek a talizmánkészítés össze csínját-bínját, mert azt vagy 17, vagy 19 év után tovább kell adni, mert különben elillan az ember hatalma, és én már buktam a 17 éves verziót, habár amikor tavaly Diwalikor megtanultuk azt a tűz mágiát pont 17 éve tanultam meg azt.

Szóval jó lesz. A részvételi díj, amit gondoltok.

Ja, és a jövő évet is kezdhetjük valami jó kis áldást és bőséget hozó tűz szertartással.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: És úgy emlékszem abban állapodtunk meg a Dec 28-as reggeli olajos jógával kapcsolatosan, hogy utána megyünk a Veli Bej fürdőbe, és kocsival leszek, 3-4 embert tudok szállítani.

Boldog Békés Áldott Szép Karácsonyt Mindenkinek!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük