Bhakti Kutir Karácsony 2013…

ritesTündérmackók, látom a holnap szerkesztése közben, hogy sokan kerestek rá erre a kifejezésre, mármint, hogy Bhakti Kutir Karácsony, és több évvel ezelőtti írásokra akadtok rá, de sajnos idén semmi féle programot sem terveztünk.

Az biztos, hogy megegyeztünk a December 23 esti 19 órás jógában, a December 28-as, szokásos Szombat reggel 8 órás Olajos Ájurvédikus Jógában és abban is, hogy December 30-án, Hétfőn is lesz este 19 órakor egy szokásos Hatha Jóga foglalkozás.

De én arra gondoltam… Tudjátok, mindig így kezdődik, hogy a December 30 Pradosha Vrata is lesz, azaz Siva napja, és amikor ezek a napok Hétfőre esnek, az hihetetlenül különleges, és spirituálisan nagyon jó napnak számit. Szóval arra gondoltam, hogy ezen a napon megtanulhatnánk egy kis rítust és egy talizmán elkészítését.

A kis szertartás lényege az lenne, hogy elengedjük az idei év dzsudzsuit (afrikai szó a rontásra, rossz mágiára és minden ártó jellegű jelenségre), és új lappal kezdjük a következő esztendőt.

Ha részt szeretnél venni a szertartáson, akkor gyere fehér ruhába, 3 nappal előtte függeszd fel a hús, hal, tojás fogyasztást (ne aggódjatok elég Karácsony után neki látni) és hozzatok magatokkal természetes papírt, egy leves, zaftos pirosas gyümölcsöt, és egy vadi új pálcikát.

A természetes papírnál jó lehet a sodros cigarettapapír, mert az rizs papír, persze bontatlan csomagot hozzunk, ne a régi spangli maradékot, a leves gyümölcs levéből fog a tinta elkészülni, és a pálca is legyen természetes anyagú, szóval nem szívószál, amivel meg majd felfestjük a talizmánt, amit persze utána majd jól el is égetünk.

Ezt a rítust a jövőben persze mindenféle tisztításra is fogjátok tudni használni.

Amúgy is jövőre meg kell, majd tanítsam majd valakinek a talizmánkészítés össze csínját-bínját, mert azt vagy 17, vagy 19 év után tovább kell adni, mert különben elillan az ember hatalma, és én már buktam a 17 éves verziót, habár amikor tavaly Diwalikor megtanultuk azt a tűz mágiát pont 17 éve tanultam meg azt.

Szóval jó lesz. A részvételi díj, amit gondoltok.

Ja, és a jövő évet is kezdhetjük valami jó kis áldást és bőséget hozó tűz szertartással.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: És úgy emlékszem abban állapodtunk meg a Dec 28-as reggeli olajos jógával kapcsolatosan, hogy utána megyünk a Veli Bej fürdőbe, és kocsival leszek, 3-4 embert tudok szállítani.

Boldog Békés Áldott Szép Karácsonyt Mindenkinek!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük