Hogyan engeszteljük ki a Rahu bolygót?!

A Rahu és a Ketu a Hold Fel- és Leszálló csomópontjai, olyan extra bolygók, amelyeket a Védikus Asztrológia használ (Mint a nyugati asztrológiában a Neptun, az Uránusz vagy a Plutó.). De intenzív hatásuk miatt már az ókori rómaiak is figyelték őket az asztrológiában, ők a Sárkány Fejeként és Farkaként tartották számon ezt a két árnyék bolygót. A Rahu és a Ketu egymás pár bolygói, mert mindig egymással szemben állnak, és míg a Rahu általában felfokozza a helyzeteket, addig a Ketu pedig gátakkal szokta elérni azt, hogy képtelenek legyünk külső dolgok lebonyolítására, és inkább befelé forduljunk.

Rahu pozítiv oldala az ősi kultúrák és tradíciók értékelése, tisztelete és a zarándoklatok utáni érdeklődés is, de ezektől függetlenül Rahut főként az illúzió, az őrület, a perverzió és a felfokozottság bolygójaként tartják számon.

De a Rahuhoz köthetőek a krónikus betegségek, a nehezen diagnosztizálható betegségek, valamint a függőségek és a mentális zavarok is. Valamint az asztrológia egyik alapvetése az, hogy egy gyenge bolygó sokkal rosszabb eredményeket hoz, mint egy erős pozícióban álló égitest.  Tehát a fent említett érdemek is eggyel keményebben csapódtak le, mint szoktak, ha a Rahu gyenge vagy támadott pozícióban áll.

Mivel a Rahu bolygót a Szaturnuszhoz is szokták sorolni, a Rahu kellemetlenségeken az a legáldásosabb, ha Szombaton dolgozzunk, a Szaturnusz napján.Tehát a szombatonkénti önzetlen cselekedetek és felajánlások megtétele, böjtök/lemondások  betartása és némi extra mantrázás kiváló rítusok a Rahu kiengesztelésére, de íme még néhány frappáns felajánlás, amennyiben ez a bolygó gyenge a képletünkben:

  • Mindig hordjunk fejfedőt, legideálisabb a sötét kék színezetű, és ha a fejfedő egy turbán!
  • Keressük a lehetőséget összevont családként élni, szülőkkel, nagyszülőkkel.
  • Etessünk madarakat rendzseresen.
  • Ajándákozzunk vörös réz tárgyakat rendszeresen a kedvesünknek.
  • Mindig és mindent igyunk ezüst pohárból.
  • Keverjünk barna cukrot és búzát egy vörös réz edénybe és engedjük be egy folyóba. Ezzel elkerülhetjük a fájdalmas jogi procedúrákat.
  • 43 napig, egyhuzamban, fürödjünk tejes vízben. 1 vödör vízhez keverjünk 1 pohár tejet.
  • Hordjunk rendszeresen sötét kék ruházatot.

Srila Vjászadév (Ő írta le a Védákat) a 9 bolygóhoz szóló imájából, a Navagraha Stotramból ezt a verset szokták felajánlani a Rahunak:

ardha kájam mahá vírjam,

cshandráditja vimardanam, 

szimhika garbha szambhutam,

tam rahum pranamámjaham. 

om aim hrim ráhavé namaha. 

“Felajánlom a tiszteletemet Rahunak, aki Szimhika gyermekeként jött a világra, akinek csak félteste van, de hihetetlen erővel bír, és aki eltakarja a Napot és a Holdat is!”

Ideális esetben 18 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírt mantrát. Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. Kezdjünk egy asztrológiailag kedvező Szombaton.

Valamint Varáhát a szertartások Istenét tartják a Rahu uralkodó Istenének, így felajánlhatunk Szombatonként Varáha mantrákat is! Vagy Garuda mantrákat is, hiszen Garuda ugyanúgy a dél-nyugati irány uralkodója, mint Rahu!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus tudományok szakértője

Ui: A többi bolygó kiengesztelésének felsorolása, azoknak akiket érdekel, az ilyen asztrológiai mágia!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük