Hogyan engeszteljük ki a Rahu bolygót?!

A Rahu és a Ketu a Hold Fel- és Leszálló csomópontjai, olyan extra bolygók, amelyeket a Védikus Asztrológia használ (Mint a nyugati asztrológiában a Neptun, az Uránusz vagy a Plutó.). De intenzív hatásuk miatt már az ókori rómaiak is figyelték őket az asztrológiában, ők a Sárkány Fejeként és Farkaként tartották számon ezt a két árnyék bolygót. A Rahu és a Ketu egymás pár bolygói, mert mindig egymással szemben állnak, és míg a Rahu általában felfokozza a helyzeteket, addig a Ketu pedig gátakkal szokta elérni azt, hogy képtelenek legyünk külső dolgok lebonyolítására, és inkább befelé forduljunk.

Rahu pozítiv oldala az ősi kultúrák és tradíciók értékelése, tisztelete és a zarándoklatok utáni érdeklődés is, de ezektől függetlenül Rahut főként az illúzió, az őrület, a perverzió és a felfokozottság bolygójaként tartják számon.

De a Rahuhoz köthetőek a krónikus betegségek, a nehezen diagnosztizálható betegségek, valamint a függőségek és a mentális zavarok is. Valamint az asztrológia egyik alapvetése az, hogy egy gyenge bolygó sokkal rosszabb eredményeket hoz, mint egy erős pozícióban álló égitest.  Tehát a fent említett érdemek is eggyel keményebben csapódtak le, mint szoktak, ha a Rahu gyenge vagy támadott pozícióban áll.

Mivel a Rahu bolygót a Szaturnuszhoz is szokták sorolni, a Rahu kellemetlenségeken az a legáldásosabb, ha Szombaton dolgozzunk, a Szaturnusz napján.Tehát a szombatonkénti önzetlen cselekedetek és felajánlások megtétele, böjtök/lemondások  betartása és némi extra mantrázás kiváló rítusok a Rahu kiengesztelésére, de íme még néhány frappáns felajánlás, amennyiben ez a bolygó gyenge a képletünkben:

  • Mindig hordjunk fejfedőt, legideálisabb a sötét kék színezetű, és ha a fejfedő egy turbán!
  • Keressük a lehetőséget összevont családként élni, szülőkkel, nagyszülőkkel.
  • Etessünk madarakat rendzseresen.
  • Ajándákozzunk vörös réz tárgyakat rendszeresen a kedvesünknek.
  • Mindig és mindent igyunk ezüst pohárból.
  • Keverjünk barna cukrot és búzát egy vörös réz edénybe és engedjük be egy folyóba. Ezzel elkerülhetjük a fájdalmas jogi procedúrákat.
  • 43 napig, egyhuzamban, fürödjünk tejes vízben. 1 vödör vízhez keverjünk 1 pohár tejet.
  • Hordjunk rendszeresen sötét kék ruházatot.

Srila Vjászadév (Ő írta le a Védákat) a 9 bolygóhoz szóló imájából, a Navagraha Stotramból ezt a verset szokták felajánlani a Rahunak:

ardha kájam mahá vírjam,

cshandráditja vimardanam, 

szimhika garbha szambhutam,

tam rahum pranamámjaham. 

om aim hrim ráhavé namaha. 

“Felajánlom a tiszteletemet Rahunak, aki Szimhika gyermekeként jött a világra, akinek csak félteste van, de hihetetlen erővel bír, és aki eltakarja a Napot és a Holdat is!”

Ideális esetben 18 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírt mantrát. Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. Kezdjünk egy asztrológiailag kedvező Szombaton.

Valamint Varáhát a szertartások Istenét tartják a Rahu uralkodó Istenének, így felajánlhatunk Szombatonként Varáha mantrákat is! Vagy Garuda mantrákat is, hiszen Garuda ugyanúgy a dél-nyugati irány uralkodója, mint Rahu!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus tudományok szakértője

Ui: A többi bolygó kiengesztelésének felsorolása, azoknak akiket érdekel, az ilyen asztrológiai mágia!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük