Dattatréja 24. guruja, a darázs…

Dattatréja vándorlásai során sokszor megállt és úgymond letelepedett egy-egy helyen, kint az erdőben és ott végezte meditációit és lelkigyakorlatait. Egy ilyen letelepedésnél egy napon Dattatréja arra lett figyelmes kint az erdőben, hogy redős-szárnyú darazsak a saját csípéseikkel lebénított lárvákat és rovarokat hordanak be a kis fészkeikbe. 

Majd néhány hét után, miután a darazsak belepetéztek a lárvákba, attól függetlenül, hogy milyen lárva volt a gazdatest, a darazsak kikeltek a lárvákból.

Dattatréja ezt látva arra a felismerésre jutott, hogy mindegy, hogy mi a gazdatest, mindenki képes azzá válni, amit az egyén, úgymond beenged az életébe.

Tehát ha spirituális dolgokat, hiteles forrásból érkező tanításokat és jó rezgésű embereket engedünk be az életünkbe, akkor mi is képesek vagyunk a megtisztulásra és a felemelkedésre. De ha kártékony energiáknak adunk teret az életünkben, akkor bizony mi is beleragadhatunk olyan alacsony rezgésű dolgokba, ami hosszútávon alááshatja az életminőségünket.

Természetesen a Jóginok útja az, hogy arra törekedjen, hogy felemelkedjen és fejlődjön. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük