A Hold mozgása végett az év egyik legvarázslatosabb időszakát éljük most át…

Az év ezen szakasza egy nagyon varázslatos időszak. És itt most nem a szirupos-naplementés-limonádés romantikus szempontból gondoltam használni a varázslatos kifejezést, hanem ténylegesen is, és főként a mágia szemszögéből.

Ilyenkor csillagászatilag egy teljes anomália áll elő, mert amikor a Nap a Bika jegyében áll, Teliholdkor, a Hold a Skorpióban áll, pont vele szemben. Ez azért egy érdekes kettősség mert Teliholdkor a Hold ereje teljében van, de egyébként pozicionálisan a leggyengébb helyzetben van, mert a Hold nem igazán érzi jól magát a Skorpió jegyében.

Hogy ezt mindenki értse, picit csillagászkodjunk! Amikor a úgy látszik az égen, hogy a Nap és a Hold egymás mellett van, és teljesen egy vonalban, akkor áll elő az Újhold jelensége. Ilyenkor a Nap abszolút a Hold mögött áll és ezzel akkora háttér fényt ad neki, hogy nem látunk a Holdból semmit. 

Ezután a Hold, ahogyan elkezd távolodni a Naptól egyre jobban láthatóvá válik, és így nekünk úgy tűnik mintha a Hold növekedne. Amikor a Hold áttér a zodiákus túlsó oldalára, és teljesen szembe kerül a Nap bolygóval, akkor történik meg a Telihold jelensége. Tehát amikor a Nap és Hold között 180 fok a távolság az a csillagászati Telihold pillanata.

Ezek után a Hold elkezdi megközelíteni a Napot és mi ebből azt látjuk, mintha a Hold csökkenne.   Amikor újra egy vonalba kerülnek, újra megtapasztaljuk az Újholdat. És ez így megy minden 28-29 napban.

Tehát most amikor a Nap a Bikában van, és a Hold átér az égbolt túloldalára a Skorpióba elő áll a Telihold jelenség, de viszont asztrológiailag a Hold a leggyengébb pozícióba kerül, még akkor is, ha ez Teliholdkor esik meg. Érdekes anomália, a Hold, a bolygó aminek a hatásait a legjobban érezzük magunkon, egyszerre a legerősebb hatással és a leggyengébb hatással bír ránk. 

Minden évben ennek a pepitája is megszokott lenni 2 hét eltéréssel, amikor a Hold a Bikában áll, ahol asztrológiailag a legerősebb pozícióba kerül, de teljesen beéri a Napot és itt a Bika jegyében valósul meg az Újhold. Így pont Újholdkor, amikor a Hold hatásai a leggyengébbek, akkor van a lehető legerősebb helyzetben asztrológiailag.

A Tantra kultúrájában ezek a napok hihetetlenül nagy varázsló napoknak számítanak. 

Mert ez maga a tökéletes és egyben totális kettősség. Újholdkor lesz a Hold erős pozícióban, majd Teliholdkor lesz gyenge pozícióban!

Ez a kettősség adja meg minden gyakorlás misztikáját, ami mögött van szellemiség is. Pl. a harcművészetben, a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. És ez a Tantrikus gyakorlás lényege is, a Yin és Yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Idén, 2021-ban a Telihold 10 milliószoros napra is esik, Május 26-án! Majd Június 10-én meg lesz a pepita nap is, Újholdkor a szuper erős Holddal, ami idén Sziddha Jóga nap is! Szóval elképesztő napjaink lesznek arra, hogy valami nagyon pozitívat csináljunk!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük