A Hold mozgása végett az év egyik legvarázslatosabb időszakát éljük most át…

Az év ezen szakasza egy nagyon varázslatos időszak. És itt most nem a szirupos-naplementés-limonádés romantikus szempontból gondoltam használni a varázslatos kifejezést, hanem ténylegesen is, és főként a mágia szemszögéből.

Ilyenkor csillagászatilag egy teljes anomália áll elő, mert amikor a Nap a Bika jegyében áll, Teliholdkor, a Hold a Skorpióban áll, pont vele szemben. Ez azért egy érdekes kettősség mert Teliholdkor a Hold ereje teljében van, de egyébként pozicionálisan a leggyengébb helyzetben van, mert a Hold nem igazán érzi jól magát a Skorpió jegyében.

Hogy ezt mindenki értse, picit csillagászkodjunk! Amikor a úgy látszik az égen, hogy a Nap és a Hold egymás mellett van, és teljesen egy vonalban, akkor áll elő az Újhold jelensége. Ilyenkor a Nap abszolút a Hold mögött áll és ezzel akkora háttér fényt ad neki, hogy nem látunk a Holdból semmit. 

Ezután a Hold, ahogyan elkezd távolodni a Naptól egyre jobban láthatóvá válik, és így nekünk úgy tűnik mintha a Hold növekedne. Amikor a Hold áttér a zodiákus túlsó oldalára, és teljesen szembe kerül a Nap bolygóval, akkor történik meg a Telihold jelensége. Tehát amikor a Nap és Hold között 180 fok a távolság az a csillagászati Telihold pillanata.

Ezek után a Hold elkezdi megközelíteni a Napot és mi ebből azt látjuk, mintha a Hold csökkenne.   Amikor újra egy vonalba kerülnek, újra megtapasztaljuk az Újholdat. És ez így megy minden 28-29 napban.

Tehát most amikor a Nap a Bikában van, és a Hold átér az égbolt túloldalára a Skorpióba elő áll a Telihold jelenség, de viszont asztrológiailag a Hold a leggyengébb pozícióba kerül, még akkor is, ha ez Teliholdkor esik meg. Érdekes anomália, a Hold, a bolygó aminek a hatásait a legjobban érezzük magunkon, egyszerre a legerősebb hatással és a leggyengébb hatással bír ránk. 

Minden évben ennek a pepitája is megszokott lenni 2 hét eltéréssel, amikor a Hold a Bikában áll, ahol asztrológiailag a legerősebb pozícióba kerül, de teljesen beéri a Napot és itt a Bika jegyében valósul meg az Újhold. Így pont Újholdkor, amikor a Hold hatásai a leggyengébbek, akkor van a lehető legerősebb helyzetben asztrológiailag.

A Tantra kultúrájában ezek a napok hihetetlenül nagy varázsló napoknak számítanak. 

Mert ez maga a tökéletes és egyben totális kettősség. Újholdkor lesz a Hold erős pozícióban, majd Teliholdkor lesz gyenge pozícióban!

Ez a kettősség adja meg minden gyakorlás misztikáját, ami mögött van szellemiség is. Pl. a harcművészetben, a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. És ez a Tantrikus gyakorlás lényege is, a Yin és Yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Idén, 2021-ban a Telihold 10 milliószoros napra is esik, Május 26-án! Majd Június 10-én meg lesz a pepita nap is, Újholdkor a szuper erős Holddal, ami idén Sziddha Jóga nap is! Szóval elképesztő napjaink lesznek arra, hogy valami nagyon pozitívat csináljunk!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük