Heti asztrológiai előrejelzés: 2022. December 26 – 2023. Január 1…

Kos: A munkánk, az élet feladataink és a pénzkeresetünk területei kerülnek most fókuszba, de nem annyira a fizikai síkon, mintsem az ambíciók és a saját belső vágyaink tekintetében. Sőt, most nagyobb teret fog kapni a személyiségjegyeink is. Szóval bátran tervezgessünk és szövögessük álmainkat a munkánk és az életfeladataink területein, azt szem előtt tartva, hogy úgy alakítsunk ki lehetőségeket, amelyek illenek hozzánk.

Bika: Egy olyan belsőleg kiegyensúlyozott állapotba kerülhetünk ebben az időszakban, ami abban fog segíteni bennünket, hogy lemondjunk dolgokról, hogy befejezzünk feladatokat és, hogy végre megszabaduljunk hátráltató tényezőktől. Mert most nem a sérelmek és a rátartiság fog bennünket vezérelni, hanem az a mély belső elhatározottság, hogy maradandóan változtassunk bizonyos dolgokon.

Ikrek: Ebben az időszakban lehetőség fog nyílni arra, hogy a belső és a külső világainkat megpróbáljuk összeharmonizálni. Így most képesek leszünk mind a munkánkat és a pénzkeresetünk módját egy spirituálisabb szemszögből is megvizsgálni. Ahogyan a spirituális életünket és a belsőnket foglalkoztató lényünket is képesek leszünk egy kicsit „materialistábban” is megvizsgálni, lásd például „haladunk-e az utunkon vagy sem”.

Rák: Az emberi kapcsolataink fognak terítékre kerülni ezen a héten. Főként annak a fényében, hogy mennyire tudjuk jól működtetni az együttműködéseinket, annak ellenére vagy attól függetlenül, hogy ezek az együttműködések mennyi önzetlen cselekedetekkel járnak részünkről. Hiszen minden együttműködés azzal jár, hogy folyamatosan gesztusokat tegyünk meg a többiek irányában.

Oroszlán: Ebben a szakaszban belső késztetést fogunk érezni arra, hogy segítsünk másokon. Sőt most meg lesz bennünk az a belső, jól működő intuíció, hogy jól segítsünk! Persze arra oda kell majd figyelnünk, hogy ne essünk át a ló túloldalára, és nem menjen saját kárunkra lelkileg az, hogy átérezzük mások nehézségeit, de arra is, hogy csak akkor segítsünk, ha erre van fogadó igény is!  

Szűz: Az egyensúlyra törekvés, és az igény, hogy a belsőnkkel foglalkozzunk most egy aktívabb hívás lesz a mindennapokban. Így az érzelmi és pszichés részeink több figyelmet fognak igényelni, sőt most meg lesz bennünk azaz erő is, hogy nehezebb, kellemetlenebb témaköröket is feltudjunk dolgozni. Majd ezekből a friss tapasztalatokból merítve képesek leszünk új életviteli rendszereket is beiktatni.  

Mérleg: Ezen a héten a tanulás, a gyakorlás és az együttműködés kerülnek fókuszba. Szóval bátran vágjunk bele akár nehezebb dolgokba is, mert meg lesz bennünk az a belső erő és alaposság, hogy eltudjunk sajátítani új dolgokat, meg lesz a kitartásunk arra, hogy gyakoroljuk azokat amelyeket már régebb óta tanulmányozunk. Sőt mindezt képesek leszünk másokkal együttműködésben is csinálni.

Skorpió: Tevékeny hétnek nézünk elébe, és most úgy hozhatjuk ki a lehető legtöbbet ebből az időszakból, ha azon felül, hogy oda tesszük magunkat és csináljuk, ha egy kicsit nagyobb figyelmet szentelünk a szervezettségnek is. Szóval mérjük fel a feladatokat, a lehetőségeket és a körülményeket. Készítsünk terveket, akár több verzióra is és utána álljunk bele a feladatainkba!

Nyilas: Most az fogja a belső nyugalmunkat meghozni, ha kommunikálunk. Beszéljünk, tárgyaljunk írjunk üzeneteket, adjunk tanácsot, egy szóval ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy a bennünk lévő felismeréseket ki tudjuk adni. És ez nemcsak nekünk lesz jó! A környezetünk is sokat fog kapni abból, hogy megosztjuk az elképzeléseinket, a tapasztalatainkat, a belső bölcsességünket.

Bak: Magunkkal, a nagyon közeli környezetünkkel és az otthonunkkal kell foglalkoznunk ebben az időszakban. Ezt most lehet abszolúte a fizikai síkon csinálni, és foglalkozhatunk az otthonunkkal, a díszítéssel, stb. De a fő csapásvonal az lesz, hogy töltsünk el minél több minőségi időt a szeretteinkkel! Hogy oda-vissza tudjunk töltekezni egymás fényéből és szeretetéből.

Vízöntő: Amellett, hogy az év ezen szakaszában sokkal több időt töltünk el a szeretteink közelségben, most meg kell próbálnunk nekünk is egy kicsit jobban odafigyelni a feltöltődésre. Szóval ragadjuk meg az adódó lehetőségeket arra, hogy olyakor egy picit elvonuljunk. Pihenjünk le korábban, mint szoktunk, olvassunk és/vagy meditáljunk többet tegyünk azért, hogy kisimuljunk!

Halak: Ezen a héten a szeretteink fognak fókuszba kerülni. Mind az adott szeretteink, tehát a rokonaink, mind pedig a választott szeretteink, tehát a barátaink. De az, hogy a szeretteink, hogyan keveredtek az életünkbe, most nem lesz annyira fontos, a lényeg az lesz, hogy  töltsünk el minél több minőségi időt a társaságukban és természeten az is, hogy mi magunk is viseltessünk úgy az irányaikba, hogy ők is töltődni tudjanak belőlünk.

Ezen a héten a fő momentum az új év első napja lesz. Sőt, a 2023-as január elseje egy rendkívüli jó nap asztrológiailag, nem mellesleg „a varázslatos kezdetek” csillagképében fog áthaladni a Hold. Így próbáljunk már egyből elsején belekezdeni az újévi fogadalmainkba!  

Fizikailag térdtől le, a lábujjaink végéig kell oda figyelnünk magunkra. Szóval a szokásos pedikűr alkalmunk is lehet izgalmasabb a szokványosnál. Majd az új év első napján már a fejünkre kell majd jobban odafigyelnünk.

A távol keleti gyógyászatban az év első 2 hónapja a húgyhólyaghoz és a veséhez kapcsolódó időszak. Az Ájurvéda ajánlása erre az időszakra egyszerű. Kezdjünk minden reggelt 1 pohár langyos citromos vízzel! Ezzel nemcsak a fent említett szerveinket tudjuk karban tartani, de még némi c vitamin pótlással is rásegíthetünk a szervezetünk működésére.

Om Tat Sat

Baktai Ádám a keleti kultúrtudományok szakértője

 

 

 

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük