Heti asztrológiai előrejelzés: 2020. December 11-18…

Kos: Az együttműködéseinken lesz a hangsúly ezen a héten, és azon, hogy a másokkal való együttműködés milyen hatással van ránk lelkileg. Sőt ez most érvényes lesz a privát életünk kapcsolataiban is legyen az házasság, vagy egy lazább szerkezetű kapcsolat, és ugyanúgy a professzionális életünkben is. Főként abból a szempontból, hogy a különféle kapcsolódásaink milyen terhet rónak ránk.

Bika: A hét fő tanulsága az lesz, hogy másokért tenni és áldozatot hozni lényegesen „élvezetesebb”, mint magunkért hajtani. Hiszen miközben valaminek a megvalósításán dolgozunk, szinte már meg is éjük azt a dolgot, mint amikor jól lakunk a főzés folyamán. Míg a másik irányban teljesen mindegy, hogy mennyi energiát teszünk abba bele, hogy valamit megoldjunk valaki másért, az egész erőfeszítésünk a végén érvényesül, amikor váratlanul meglepjük a gesztussal.

Ikrek: Szellemileg aktív időszaknak nézünk elébe, főként úgy, hogy ebben a szakaszban az agyunk képes lesz, akár több féle intellektust mentén is működni. Egy részről a racionális, analitikus gondolkodásunk is aktív lesz, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövőre nézve jó döntéseket hozzunk, ugyanakkor a józan paraszti eszünk is be lesz kapcsolva, ami pedig ahhoz nélkülözhetetlen, hogy a jelenben oldjunk meg dolgokat.

Rák: Ezen a héten valószínűleg lényegesen terhelőbb lesz másokhoz alkalmazkodni, mint úgy általában. Főként az együttműködések terén, és mások véleményének valamint okfejtéseinek feldolgozásában. Próbáljunk picit elvonulni a külvilágtól, és lehetőleg csak a legszűkebb, hozzánk leginkább jól kapcsolódóakkal együtt lenni. És igyekezzünk nem olyan helyzetbe hozni magunkat, ahol tömegekkel kell érintkeznünk.

Oroszlán: Aktív szakaszunk lesz, ahol mind a csinálás, mind a tanulás, mind a gyakorlás terítékre kerülhet. Viszont érdemes lesz azzal kísérletezni, hogy mennyi energiát és erőfeszítést tudunk megspórolni azzal, ha a neki indulás előtt terveket készítünk, ha kommunikálunk és megkérdezzük környezetünkben, hogy ki az aki esetleg járatos már abban, amit mi is szeretnénk megoldani. De azzal is ha delegálunk ezt-azt a teendők listájáról.

Szűz: A családi kötelékeink és a családi atmoszféránk fogják leginkább igényelni a figyelmünket ezen a héten. Főként a választott családunk, tehát a partnereink és/vagy a gyermekeink kerülnek most előtérbe. Valamint az otthonunk fog fontos szerepet fog betölteni a minden napokban, mint a családi atmoszféránk fizikai helye. Így az is kiváló közös időtöltés lehet, ha az otthonunkat elkezdjük felkészíteni az ünnepekre.  

Mérleg: Magunkkal kellene egy kicsit többet foglalkoznunk, és a lehető legmélyebben. Így ez a hét most nem lesz alkalmas fizikai dolgok megvalósítására, de annál inkább kiváló lesz kommunikációra és olyan belső munkára, ami a lelkünk nyugalmával foglalkozik, és az elégedettség érzetünket helyezi előtérbe. Sőt ez a belső munka és a hozzá kapcsolódó kommunikáció az értékrendünket fogja majd megváltoztatni.

Skorpió: Most mi magunk, a mondanivalónk és a teendőink fogják kitölteni ezt a szakaszt, de maximálisan. De most ügyelnünk kell arra, hogy ezen a héten másoknak lehet, hogy egy kicsit nehezebb lesz feldolgozni az intenzitásunkat és nehezebben fogják megérteni a valós szándékainkat. Így legyünk végtelenül türelmesek és adjunk némi használati útmutatást is magunkhoz.

Nyilas: Ez a hét lehetőségeket fog felkínálni, főként barátaink és rokonaink köreiből, amelyek egyrészről azért is fontosak lesznek, mert ezzel többet foglalkozunk egymással. Másrészt meg azért mert segíthet bennünket az elakadásinkban, amit önerőből lehet, hogy nem lennénk képesek megugrani. Szóval legyünk bátrak és vessük bele magunkat a fejlődésbe és az előrelépésekbe, a szeretteinkkel.

Bak: Ebben az időszakban a munkánk, a pénzkeresetünk, a kötelezően megoldandó feladatok és ehhez hasonló témakörök fognak terítékre kerülni. Így ezt a hetet most fel kell áldoznunk a munkaoltárán. Akár úgy is, hogy most egy kicsit a mi személyes kárunkra és a mi kontónkra terhelünk többet a megoldandó feladatok listájáról. De ez most szükséges lesz a saját belső jó érzésünkhöz, a saját személyes beteljesedésünkhöz.

Vízöntő: Az elmúlás, és a lezárás fog most fókuszba kerülni. De nem a kiábrándultság vagy a csalódottság révén, hanem az életünk szerves részeként.  Hiszen minden ami létrejön, vagy létre hozzunk egy idő után el kell, hogy múljon. Hiszen ez az elmúlás ad teret arra, hogy megújuljunk, fejlesszünk, javítsunk. Nem beszélve arról, hogy egy idő után az unalom is felüti a fejét még a legkellemesebb dolgokban is!

Halak: A munkánk és a pénzkeresetünk területei fognak most nagyobb hangvételben érvényesülni a minden napjainkban. Akár több idősíkban is. Így összpontosítsunk a terveinkre és az ambícióinkra is, hogy ne csak a jelen helyzetben hajtsunk, hanem arra is gyúrjunk egy kicsit, hogy bele kezdjük a jövő felépítésébe is. Sőt ez most a jelen teendőinket is megkönnyítheti.

Ezen a héten fő momentumból 2 is lesz! December 12-én Pradosha vrata napunk lesz, ami Síva napja és, ami ha szombatra vagy hétfőre esik az még különlegesebb, valamint december 14-én egybe esik a hétfő és az újhold jelenségei. Ez egy nagyon misztikus együttállás, így gondoljunk pozitív dolgokra, csináljunk olyan kis rituálékat amelyek pozitív töltetűek, stb.

Fizikailag pedig a veséinkre kell odafigyelnünk és onnan lefelé mindenre a térdeinkig. A jelen évszakban ez hatványozottabban is fontos! Az Ájurvéda pl. azt mondja, hogy a derekunk, a torkunk és a lábaink melegen tartásával sokkal ellenállóbbak leszünk a meg- és felfázásokkal szemben!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük