Hét Ájurvédikus Receptje a Kutirból: Pitta fokozás a Pancsakarmát végzőknek, de különben jó kaja Pancsakarma nélkül is…

mozzarellaA következő recept fantasztikus, amikor a hideg idő beüt, mert a hagyma és a piros paprika, meg persze a mozzarella fehérje tartalma mind fokozza bennünk a Pittát, ami ellenállóvá tesz minket a hidegek ellen.  

De ez a recept a Pancsakarma alatt is alkalmazható, mint a pitta kúra része, de a nyári melegben azért ezt nem ajánlanám orrba-szájba, de sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, fehérje kúrán élő Kapháknak és fázós Vatáknak simán mehet nyáron is.

A Pancsa Karma kúra második hetében a Pittát fokozva próbáljuk minél optimálisabban előkészteni magunkat a második rítusra, a hashajtásra. Legegyértelműbben a Pittát fűszerekkel vagy fehérjével lehet fokozni, íme egy saját fejlesztés, ami jó tojás pótlás is a vegetáriánusoknak.

Íme a hamika:

Ghín vagy valami értelmes olajon megpirítunk egy kis lilahagymát és egy kis fokhagymát, aztán picivel a többi összetevő előtt belepattintunk egy kis piros paprikát, hogy csemege vagy csípős a mi vérmérsékletünkön múlik, és aztán egy másik picivel később, hogy ne keseredjen meg a paprika, rádurrantunk egy kis mozzarellát és apróra tört vagy vágott tofut.Átmozgatjuk, hogy a tofu beízesedjen és TÁÁÁ, DÁÁÁÁ! Készen vagyunk.

Ha szeretjük a lágyabb ízű, vagy a picit nyersebb Japán konyhát, akkor nem is kell túl sokat forgatni a tofut a szaftban, mert köztudott a fehérjéről, hogy hőre nem igazán jól reagál.

Sok sikert hozzá, ha gondoljátok, írhattok visszajelzést is ha elkészítettétek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .