Hét Ájurvédikus Receptje a Kutirból: Pitta fokozás a Pancsakarmát végzőknek, de különben jó kaja Pancsakarma nélkül is…

mozzarellaA következő recept fantasztikus, amikor a hideg idő beüt, mert a hagyma és a piros paprika, meg persze a mozzarella fehérje tartalma mind fokozza bennünk a Pittát, ami ellenállóvá tesz minket a hidegek ellen.  

De ez a recept a Pancsakarma alatt is alkalmazható, mint a pitta kúra része, de a nyári melegben azért ezt nem ajánlanám orrba-szájba, de sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, fehérje kúrán élő Kapháknak és fázós Vatáknak simán mehet nyáron is.

A Pancsa Karma kúra második hetében a Pittát fokozva próbáljuk minél optimálisabban előkészteni magunkat a második rítusra, a hashajtásra. Legegyértelműbben a Pittát fűszerekkel vagy fehérjével lehet fokozni, íme egy saját fejlesztés, ami jó tojás pótlás is a vegetáriánusoknak.

Íme a hamika:

Ghín vagy valami értelmes olajon megpirítunk egy kis lilahagymát és egy kis fokhagymát, aztán picivel a többi összetevő előtt belepattintunk egy kis piros paprikát, hogy csemege vagy csípős a mi vérmérsékletünkön múlik, és aztán egy másik picivel később, hogy ne keseredjen meg a paprika, rádurrantunk egy kis mozzarellát és apróra tört vagy vágott tofut.Átmozgatjuk, hogy a tofu beízesedjen és TÁÁÁ, DÁÁÁÁ! Készen vagyunk.

Ha szeretjük a lágyabb ízű, vagy a picit nyersebb Japán konyhát, akkor nem is kell túl sokat forgatni a tofut a szaftban, mert köztudott a fehérjéről, hogy hőre nem igazán jól reagál.

Sok sikert hozzá, ha gondoljátok, írhattok visszajelzést is ha elkészítettétek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük