A következő recept fantasztikus, amikor a hideg idő beüt, mert a hagyma és a piros paprika, meg persze a mozzarella fehérje tartalma mind fokozza bennünk a Pittát, ami ellenállóvá tesz minket a hidegek ellen.
De ez a recept a Pancsakarma alatt is alkalmazható, mint a pitta kúra része, de a nyári melegben azért ezt nem ajánlanám orrba-szájba, de sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, fehérje kúrán élő Kapháknak és fázós Vatáknak simán mehet nyáron is.
A Pancsa Karma kúra második hetében a Pittát fokozva próbáljuk minél optimálisabban előkészteni magunkat a második rítusra, a hashajtásra. Legegyértelműbben a Pittát fűszerekkel vagy fehérjével lehet fokozni, íme egy saját fejlesztés, ami jó tojás pótlás is a vegetáriánusoknak.
Íme a hamika:
Ghín vagy valami értelmes olajon megpirítunk egy kis lilahagymát és egy kis fokhagymát, aztán picivel a többi összetevő előtt belepattintunk egy kis piros paprikát, hogy csemege vagy csípős a mi vérmérsékletünkön múlik, és aztán egy másik picivel később, hogy ne keseredjen meg a paprika, rádurrantunk egy kis mozzarellát és apróra tört vagy vágott tofut.Átmozgatjuk, hogy a tofu beízesedjen és TÁÁÁ, DÁÁÁÁ! Készen vagyunk.
Ha szeretjük a lágyabb ízű, vagy a picit nyersebb Japán konyhát, akkor nem is kell túl sokat forgatni a tofut a szaftban, mert köztudott a fehérjéről, hogy hőre nem igazán jól reagál.
Sok sikert hozzá, ha gondoljátok, írhattok visszajelzést is ha elkészítettétek!
Om Tat Sat
Baktai Ádám