Abu Patikája a Kutirból: Fejfájás ellen, front érzékenyeknek, de akár a másnaposság keretein belül is…

bűdiÍme néhány teljesen természetes és végtelenül hatékony fejfájás csillapító praktika:

Szárazon pirítsunk meg egy kevés koriander magot, majd őröljük meg. Kétszer annyi vízben forraljuk fel, és keverjük bele 1 pohár tejbe, ízesítsük barna cukorral. Naponta akár többször is alkalmazható, ha visszatérő a fejfájásunk.

Az Ájurvédában migrénes, frontos fejfájásokra pakolásokat is ajánlanak, sőt több variáció is létezik:

Simán összepasszírozunk némi spenótot és pakolásként alkalmazzuk fejünkön, de ha a kombinációkban hiszünk, akkor a barátcserje-gyömbérrel vagy lóhere-fokhagymával is a kiváló alapanyagok.

Különben a büdöske levelei is elmulasztják a fejfájást pakolásként, de az a nővény megfogja a bőrt. (Ez a Best Exotic Hotel Marigold filmről jutott eszembe, ami kötelező olvasmány a kellemes és tanulságos filmek kategóriájában.)

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Kutirból: Fejfájás ellen, front érzékenyeknek, de akár a másnaposság keretein belül is…

  1. Tono szerint:

    Vagy igyál egy jó pálinkát! Az is jó gyógyszer másnaposságra! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük