Abu Patikája a Kutirból: Fejfájás ellen, front érzékenyeknek, de akár a másnaposság keretein belül is…

bűdiSzárazon pirítsunk meg egy kevés koriander magot, majd őröljük meg. Kétszer annyi vízben forraljuk fel, és keverjük bele 1 pohár tejbe, ízesítsük barna cukorral. Naponta akár többször is alkalmazható, ha visszatér a fejfájásunk.

Pakolásként több variáció is létezik. Simán összepasszírozunk némi spenótot és pakolásként alkalmazzuk fejünkön, de kombinációs megoldásban lehet barátcserje gyömbérrel vagy lóhere fokhagymával is a pakolás alapanyagai.

Különben a büdöske levelei is elmulasztják a fejfájást pakolásként, de az a nővény megfogja a bőrt. És amúgy is ez a Best Exotic Hotel Marigold filmről jutott eszembe, ami kötelező olvasmány a film kategóriában.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok mestere

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Kutirból: Fejfájás ellen, front érzékenyeknek, de akár a másnaposság keretein belül is…

  1. Tono szerint:

    Vagy igyál egy jó pálinkát! Az is jó gyógyszer másnaposságra! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .