Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Bika jegyében: 2020. Május 14 – Június 14…

Ennek az időszaknak az első 10 napjában egy Nap/Merkúr/Vénusz állás lesz érezhető a Bika jegyében, ami nagyon felerősíti a kommunikációs készségeinket. Mind a külsőségek, mind a mondanivalónk területein. Sőt könnyebb lesz megtalálni a közös hangok másokkal, szóval ebben a szakaszban akár olyan témákat is felfogunk tudni dolgozni, amelyek kellemetlenebbek, vagy nagyon mélyen érintenek minket.

Mindez úgy, hogy ebben az egész szakaszban végig érezhető lesz egy Jupiter/Szaturnusz együttállás is, ami önzetlenné és mások irányában lényegesen együttérzőbbé is tesz majd minket. Érdekesség az, hogy a Jupiter/Szaturnusz együttállás a názáreti Jézus képletében is megtalálható.

Mindemellett Május 24-ig azért is könnyebb lesz a kommunikáció mert mi magunk is egy sokkal nyugodtabb és alkalmazkodóbb hangulatban leszünk. Mindez főként a családunk életében lesz érezhető, de a munkánk és a munkatársainkkal kapcsolatban is fokozottabb lehet.

Viszont ebben a hónapban legyünk óvatosak a barátainkkal kapcsolatban, mert ott várható némi feszültség. Leginkább félre értések és hirtelen felcsapó érzelmek lehetnek ezen feszültségek hátterében, tehát itt is hasznos lesz, az ha tudunk visszafogottabban kommunikálni.

Ennek a szakasznak a különleges eseménye minden évben ugyanaz: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Június 5-én Telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami helyzetileg a leggyengébb területe. Majd bő 2 héttel később Újholdkor (amikor a Hold szinte láthatatlan), Június 21-én a Bikában, a legerősebb pozíciójában fog állni a Hold. És ez benne a misztikus, a totális kettősség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden magas gyakorlás misztikáját a keleti kultúrákban. Pl. a harcművészetben, a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. És ez a Tantrikus gyakorlás lényege is, a Yin és Yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Szóval ebben az időben bátran vágjunk bele valami misztikus gyakorlásba. Lehet ez bármi, ami ősi, ami hagyományőrző és/vagy kulturális, ami azt helyezi fókuszba, hogy másokat segítsünk az a lényeg, hogy igényelje ezt a kettősséget!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap

Ui: A koronavírusos helyzet miatt nekünk is halasztani kellett a Május 23-ára tervezett Védikus asztrológiai tanfolyam indítását, Június 20-ra. És ez a dátum, így pont még beesik erre a misztikus időszakra!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük