Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Bika jegyében: 2020. Május 14 – Június 14…

Ennek az időszaknak az első 10 napjában egy Nap/Merkúr/Vénusz állás lesz érezhető a Bika jegyében, ami nagyon felerősíti a kommunikációs készségeinket. Mind a külsőségek, mind a mondanivalónk területein. Sőt könnyebb lesz megtalálni a közös hangok másokkal, szóval ebben a szakaszban akár olyan témákat is felfogunk tudni dolgozni, amelyek kellemetlenebbek, vagy nagyon mélyen érintenek minket.

Mindez úgy, hogy ebben az egész szakaszban végig érezhető lesz egy Jupiter/Szaturnusz együttállás is, ami önzetlenné és mások irányában lényegesen együttérzőbbé is tesz majd minket. Érdekesség az, hogy a Jupiter/Szaturnusz együttállás a názáreti Jézus képletében is megtalálható.

Mindemellett Május 24-ig azért is könnyebb lesz a kommunikáció mert mi magunk is egy sokkal nyugodtabb és alkalmazkodóbb hangulatban leszünk. Mindez főként a családunk életében lesz érezhető, de a munkánk és a munkatársainkkal kapcsolatban is fokozottabb lehet.

Viszont ebben a hónapban legyünk óvatosak a barátainkkal kapcsolatban, mert ott várható némi feszültség. Leginkább félre értések és hirtelen felcsapó érzelmek lehetnek ezen feszültségek hátterében, tehát itt is hasznos lesz, az ha tudunk visszafogottabban kommunikálni.

Ennek a szakasznak a különleges eseménye minden évben ugyanaz: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Június 5-én Telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami helyzetileg a leggyengébb területe. Majd bő 2 héttel később Újholdkor (amikor a Hold szinte láthatatlan), Június 21-én a Bikában, a legerősebb pozíciójában fog állni a Hold. És ez benne a misztikus, a totális kettősség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden magas gyakorlás misztikáját a keleti kultúrákban. Pl. a harcművészetben, a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. És ez a Tantrikus gyakorlás lényege is, a Yin és Yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Szóval ebben az időben bátran vágjunk bele valami misztikus gyakorlásba. Lehet ez bármi, ami ősi, ami hagyományőrző és/vagy kulturális, ami azt helyezi fókuszba, hogy másokat segítsünk az a lényeg, hogy igényelje ezt a kettősséget!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap

Ui: A koronavírusos helyzet miatt nekünk is halasztani kellett a Május 23-ára tervezett Védikus asztrológiai tanfolyam indítását, Június 20-ra. És ez a dátum, így pont még beesik erre a misztikus időszakra!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .