Hamarosan Shiatsu Tanfolyam Indul a Bhakti Kutir szervezésében…

shiatsu fadedTermészetesen már évek óta megtalálható a Kutir oldalán egy bejegyzés arról a Shiatsu rendszerről, amit én 6 évig tanultam Indiában és már 20 + éve űzők. Itt el is tudod olvasni…

Most pont azon gondolkozom, hogy mit írjak erről a rendszerről, amikor eleve akik arra „vetemednek”, hogy elvégezzenek egy ilyen kurzust, már nagyjából ismerik is a piacon lévő, és elsajátítható technikákat. De akkor mitől is különleges a Zen Shiatsu? Miért pont erre jönne el egy laikus vagy egy már tapasztalt masszőz, aki mondjuk, bővíteni szeretné repertoárját?

Ugye az is érdekes, hogy a Zen Shiatsu egy része, a Sei-Tai Jitsu eléggé hasonlít a hagyományos Thai masszázsra, de ezzel még így van egy jó pár már távol keleti rendszer is. De azt tudni kell, hogy Dél- Kelet Ázsiában azért elég erős összefonódások vannak a különféle gyógyító módszerek között. Pl. maguk a Thai emberek is azt mondják, hogy az ő masszázsukat, Buddha személyes orvosa vitte oda Indiából, Buddha halála után, szóval itt egyből bejátszik egy kis indiai eredeteztetés is. De miért különleges a Zen Shiatsu?

Az mondjuk, kőz tudott, hogy a Shiatsu egy rendkívül hatékony, ugyanakkor egy lágy technika. Azt is, hogy egyedülállóan már 1000 évvel ezelőtt is anatómiai alapokból kiindulva tanulmányozták.

Igazából ez a rendszer azért is kivételes, mert rendkívül biztonságos. Még az ízületek kimozgatásának technikái is lágyak és azáltal, hogy súlypont áthelyezésen alapulnak, mindenki által elsajátítható. Gyerekkori osztálytársam a maga 45 kilójával is el tudta sajátítani ezt a rendszert és rendszeresen rakta helyre a gerincemet, amikor én 110 kiló voltam.

Szóval mindenki és bárki által elsajátítható ez a módszer.

Ezen kívül volt szerencsém egy olyan embertől is tanulni, Mester Pedro Ortiztól, aki 16 év korboncnoki munka után kezdett bele az ízületek kezelésébe, amit 35 éven keresztül gyakorolt, fejlesztett és tanított tovább. És tanulhattam Mester Alexander Aguet-től is (érdekes, hogy Indiában 2 Közép-amerikai mestertől tanulhattam), aki hűen a Shiatsu eredeti tradícióihoz, nemcsak a gyógyászat, de a harcművészet mestere is.

Egy szóval én személy szerint azért is ajánlanám ezt a rendszert, mert biztonságos, hatékony, mindenki által megtanulható és egy kifejezetten szép technikai repertoárról beszélünk.

Meg hát olyan emberektől tanulhattam el ezt a sok évszázadra visszavezethető rendszert, akik maguk is sok-sok évtizeden keresztül gyakorolták ezt a művészetet és ez bizony működik még akkor is, ha az én 20 + éves múltam még kis tacskó súlycsoport a fent említett távlatokban.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Itt el tudod olvasni a Shiatsu kurzus teljes anyagának tartalomjegyzékét….

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Shiatsu
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Hamarosan Shiatsu Tanfolyam Indul a Bhakti Kutir szervezésében…

  1. Tormássy Ágnes szerint:

    Az előbb leírtakat én is csak megerősíteni tudom, annak ellenére, hogy egyéb(fent említett) technikákkal én is foglalkozom terapeutaként, nem találkoztam hasonlóan olyan eredményes rendszerrel, mint a zen shiatsu, ahol ennyire könnyen elsajátítható elemekkel fájdalom nélkül lehet rövid idő alatt igen jó állapotot elérni testhelyzetekben.
    Mindenképp bővíteni szeretném a repertoáromat ezzel a technikával és ajánlom mindenkinek!

    Om Ah Hung

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük