Bele Kezdünk az Erősítő Jógába, meg Balarám Purnima is van, gondoltam szólok

Tehát akkor holnaptól, a csütörtök esti Hatha Jóga órák után bele vágunk az erősítő jógába.

Mint sokan tudjátok, én a tradicionális jógában hiszek, nekem nem megy az ilyen már-túl-öreg-vagyok-a-jégkoronghoz, de még szeretnék hokival foglalkozni, ezért ICE YOGA néven új stílust alapítok.

Természetesen így az erősítést is tradicionális alapokon fogjuk végezni. Kizárt, hogy erősítő jóga néven szimplán leállunk fekvőzni, felülni, meg guggolni, csak azért mert a jóga névvel minden eladható.

Gyertek el és majd meglátjátok. De a gyakorlatok, mivel Hatha Jóga alapúak, mindenki által kivitelezhetőek lesznek, saját szintjükön.

Meg még szólnék, hogy ma egy egészen különleges nap van a Hatha Jóga szempontjából. Ma van Balaráma, Krisna fivérének születésnapja. Ő az eredeti Guru is és az Ő formája Ananta is, a hatalmas kígyó, aki a Hatha Jóga Istene. Tudjátok Ő az a hatalmas kígyó, akit Krisna és Buddha felett is szoktak ábrázolni, mint a Védelmezés Istenét.

Gondoltam szólok…

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük