Bele Kezdünk az Erősítő Jógába, meg Balarám Purnima is van, gondoltam szólok

Tehát akkor holnaptól, a csütörtök esti Hatha Jóga órák után bele vágunk az erősítő jógába.

Mint sokan tudjátok, én a tradicionális jógában hiszek, nekem nem megy az ilyen már-túl-öreg-vagyok-a-jégkoronghoz, de még szeretnék hokival foglalkozni, ezért ICE YOGA néven új stílust alapítok.

Természetesen így az erősítést is tradicionális alapokon fogjuk végezni. Kizárt, hogy erősítő jóga néven szimplán leállunk fekvőzni, felülni, meg guggolni, csak azért mert a jóga névvel minden eladható.

Gyertek el és majd meglátjátok. De a gyakorlatok, mivel Hatha Jóga alapúak, mindenki által kivitelezhetőek lesznek, saját szintjükön.

Meg még szólnék, hogy ma egy egészen különleges nap van a Hatha Jóga szempontjából. Ma van Balaráma, Krisna fivérének születésnapja. Ő az eredeti Guru is és az Ő formája Ananta is, a hatalmas kígyó, aki a Hatha Jóga Istene. Tudjátok Ő az a hatalmas kígyó, akit Krisna és Buddha felett is szoktak ábrázolni, mint a Védelmezés Istenét.

Gondoltam szólok…

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .