Meg volt az első erősítő Hatha Jóga foglalkozás a Kutirban

Huh, gyerekek túl vagyunk az első erősítő jóga órán a Kutirban, és nem vagyok teljesen magamnál. Azt hittem, hogy kömény vagyok pláne úgy, hogy idén azért csak felmentem 3700 méterről 5416-ra és vissza is értem 14 óra alatt, de ez egészen más.

Semmiféle mozgást nem végeztünk külön a hasfal erősítésére és mégis alig birok megmozdulni. Ugye már sokszor beszéltünk arról, hogy a Hatha Jóga azért fantasztikus, mert nem csak szerkezetileg, de funkcionálisan is edzi a szervezetünket. Magyarán, nem csak az izmainkat mozgatja át, de az izmaink munkabíró és mozgásképességét és erejét is fejleszti.

Sokszor versenysportolóknál látható az, hogy néha az egyik rámegy a másik rovására. Mondjuk az általánosabb az, hogy annyira szét edzik magukat az izmok erősítése közben, hogy szerkezetileg szétrombolják magukat, de a tapasztalható a nagy és hatalmas testépítőknél, hogy akkorák és olyan kötöttek, mondjuk a karizmaik, hogy nem tudják kinyújtani a könyökeiket.

Ellenben a Hatha Jógás erősítésénél az a fő cél, hogy a funkcionalitás és a szerkezet edzése ugyanannyira fontos szerepet kapjanak. És ebből is fakad az, hogy a Hatha Jóga egy fantasztikus erőedzési módszer is.

A Fadrusz utcában próbáltuk azt ki, hogy erősítő jóga előtt felpakoltunk egy kézi súlyzót, annyi tárcsával, ami ráfért, és egy kiválasztott úriember, 6 ismétlést meg is tudott csinálni vele bicepszből. Aztán az egy órás ultra kemény erősítő jóga után, simán megcsinált 16 ismétlést.

Különben ott kaptam életem egyik legnagyobb dicséretét is, amikor egy mára már ötszörös Kung-Fu világbajnok úriember azt mondta, hogy még életében nem edzett olyat, mint az erősítő jógán, mármint azt, hogy minden terhelés az izmokra megy és egy fikarcnyi sem az ízületekre.

Hát kb. ez lenne az erősítő Hatha Jóga lényege.

Om Tat Sat

UI: Még egy fenomenális dicséret érte a Bhakti Kutir erősítő óráját, kedves barátomtól, Istvánkó Szilárdtól, aki nem csak egy kiváló jógi, de többszörös Magyar Bajnok keményebb biciklis ágazatokban is, mint Down Hill és egyéb extrém irányzatok. Sms-ben ezt írta másnap: „Na, most van komolyabb izomlázam”. Egyébként Szilárd az egyik legfittebb csóka, akit ismerek, és kb. 2 óra biciklizéstől tud megizzadni, de az órán olyan volt a pólója, mintha leöntötték volna. He, he.

Ja és most láttom, hogy kommentlte is a bejegyzést. Szíved arany, papika.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Meg volt az első erősítő Hatha Jóga foglalkozás a Kutirban

  1. Szilárd szerint:

    Ádám!
    Köszönet ezért a csütörtök esti mozgatásért, most szombat reggel van és most jött elő az izomlázam. Én azt hittem egész jó az állóképességem de ezt most át kell gondolnom. Itt jegyzem meg mi csak 30 percet mozogtunk nem 1 órát!! Ezt mindenkinek csak ajánlani tudom, aki fogyni akar és szép alakot ezzel simán el fogja érni de aki erősödni akar annak is tudom ajánlani.
    Szíved Arany

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük