A délnyugati terület yantrája…

Sri Varáhadéva, a Rahu bolygó és a délnyugati égtáj uralkodó Istensége, valamint a szertartások Istene is. Az Ő yantráját lenne ideális kitenni otthonunk legdélnyugatibb pontjára. De Garuda, Visnu hordozója is kapcsolódik a délnyugati égtájhoz.

Ugyanakkor a szombati napok is ehhez az égtájhoz kötődnek, így ha, ki akarjuk nyomtatni ezt a yantrát a nagyon jó szombat reggelek is megfelelőek.

De évente kétszer, Varáha és Garuda napjaik a legkiválóbbak ennek a yantrának a kinyomtatására. Így nagyon megtudjuk adni a módját annak, hogy ezzel a yantrával megóvjuk otthonunk délnyugati részét.

Az Ájurvédikus pszichológia szerint, mint emberek mi mind szertartás követők vagyunk. Lásd, hányszor nyomjuk le a kilincset, hogy bezártuk-e az ajtót, vagy pl. milyen sorrendben mossuk le magunkat zuhanyzás közben, és millió ilyen kis rítusunk van. 

Szóval a Védák azt mondják, ha már szertartás követőek vagyunk, akkor csináljunk valami olyasfélét, ami már bizonyítottan bevált és több ezer éve működik. Tehát a fent említett napok kiválóak egy új rítus beillesztésére életünk kis szeánsz tárába. Nyomtassuk ki yantrát, egy megfelelő napon, és tegyük fel az otthonunk délnyugati sarkába.

Mondjuk el a Yantra alján lévő mantrát 108 x. A mantra így szól latin betűs átírásban:

om namo bhagavaté varáhadévája namaha

“Felajánlom tiszteletem Varáhának, a legfelsőbb Úrnak!”

Utána vizualizáljuk azt, hogy az elmondott mantrák a szívünkből bele mennek a tenyerünkben tartott tiszta vízbe, és utána azt a vizet hintsük rá a yantrára. Majd ajánljunk fel valami szépet a yantrának. Virágot, mécsest, bármit.

Egyébként a délnyugati égtáj egy nagyon fontos része a lakásunknak, mert a stabilitás és a megnyugvás helye a lakó/munkahelyünkön. Ezért ez ideális hely hálónak, ejtőző helynek, de munka viszonylatban ez az ideális hely a főnöki irodának. Aki a dél-nyugati területen lakik, ő lesz a feje a családnak vagy irodának. 

És, ha most ezek után sem tudunk dönteni, hogy kell-e nekünk ez a yantra? Akkor gondoljunk arra, hogy az otthonunk délnyugati sarka derékszög-e vagy sem. Ha nem, akkor kell!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Ha nagyon profin szeretnénk csinálni, akkor minden évben avassuk be újra a yantránkat. Ez azt jelenti, hogy egy jó szombaton, vagy évente egyszer Varáha vagy Garuda napján mondjuk el 108-szor a Varáha mantrát: om namo bhagavaté varáhadévája namaha a fel rakott yantránk előtt a délnyugati sarokban.

A Yantra szimbólumai a következők:

  • Természetesen a domináns színek, mind a Föld színei, ugyanis a Dél-nyugati sarok a Föld sarka a Vasztu szerint.
  • A Yantra közepén lévő csillag, valójában Védikusan a yin-yang ábrázolása. A lefelé ágú háromszög a női princípiumot jeleníti meg. A felfelé ágú háromszög a férfi energia szimbóluma. Ennek a formának a használata az energiák kiegyensúlyozására kerül használatba a yantráknál. Ez a yantra a Rahu bolygóhoz kapcsolódik és Rahu természete nem a legkönnyebb a védikus asztrológia szerint. A kiegyensúlyozó hatása miatt ezt a védikus yin-yang szimbólumot általában minden yantránál használják!
  • A csillagot körül vevő 8 szirmú lótusz azt szimbolizálja, hogy a Yantra áldásos hatása szét árad minden irányba, a fő és a mellék égtájak irányába is.
  • A Yantrában a 2 egymásra helyezett négyzet ábra a stabilitás szimbóluma.
  • A felirat pedig a Yantra feltöltéséhez használandó mantra. om namo bhagavaté varáhája namaha. Kinyomtatás után ezt a mantrát legalább 108 x el kell ismételni. Papír yantrákat évente fel kell tölteni, így a fent említett napok bármelyikén a mantra 108-szoros ismétlésével újra feltudjuk tölteni a yantrát! Legalább 108 ismétléssel, de minél több mantrával töltjük a yantráinkat, annál jobb.
  • A Yantra közepén a cshandrabindu jel a szenvedések megszűnését szimbolizálja. A cshandrabindu jel az ahol a körben a pont és a félhold a Napot és a Holdat jeleníti meg.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A délnyugati terület yantrája…

  1. Visszajelzés: Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője… | Bhakti Kutir

  2. Balogh Ildikó szerint:

    Ádám, ez a yantra létezik nagyobb felbontásban? Kb 30×30-asban szeretném kinyomtatni. (vagy ez jó ahhoz?) Köszi, Ildi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük