A délnyugati terület yantrája…

Sri Varáhadéva, a Rahu bolygó és a délnyugati égtáj uralkodó Istensége, valamint a szertartások Istene is. Az Ő yantráját lenne ideális kitenni otthonunk legdélnyugatibb pontjára. De Garuda, Visnu hordozója is kapcsolódik a délnyugati égtájhoz.

Ugyanakkor a szombati napok is ehhez az égtájhoz kötődnek, így ha, ki akarjuk nyomtatni ezt a yantrát a nagyon jó szombat reggelek is megfelelőek.

De évente kétszer, Varáha és Garuda napjaik a legkiválóbbak ennek a yantrának a kinyomtatására. Így nagyon megtudjuk adni a módját annak, hogy ezzel a yantrával megóvjuk otthonunk délnyugati részét.

Az Ájurvédikus pszichológia szerint, mint emberek mi mind szertartás követők vagyunk. Lásd, hányszor nyomjuk le a kilincset, hogy bezártuk-e az ajtót, vagy pl. milyen sorrendben mossuk le magunkat zuhanyzás közben, és millió ilyen kis rítusunk van. 

Szóval a Védák azt mondják, ha már szertartás követőek vagyunk, akkor csináljunk valami olyasfélét, ami már bizonyítottan bevált és több ezer éve működik. Tehát a fent említett napok kiválóak egy új rítus beillesztésére életünk kis szeánsz tárába. Nyomtassuk ki yantrát, egy megfelelő napon, és tegyük fel az otthonunk délnyugati sarkába.

Mondjuk el a Yantra alján lévő mantrát 108 x. A mantra így szól latin betűs átírásban:

om namo bhagavaté varáhadévája namaha

“Felajánlom tiszteletem Varáhának, a legfelsőbb Úrnak!”

Utána vizualizáljuk azt, hogy az elmondott mantrák a szívünkből bele mennek a tenyerünkben tartott tiszta vízbe, és utána azt a vizet hintsük rá a yantrára. Majd ajánljunk fel valami szépet a yantrának. Virágot, mécsest, bármit.

Egyébként a délnyugati égtáj egy nagyon fontos része a lakásunknak, mert a stabilitás és a megnyugvás helye a lakó/munkahelyünkön. Ezért ez ideális hely hálónak, ejtőző helynek, de munka viszonylatban ez az ideális hely a főnöki irodának. Aki a dél-nyugati területen lakik, ő lesz a feje a családnak vagy irodának. 

És, ha most ezek után sem tudunk dönteni, hogy kell-e nekünk ez a yantra? Akkor gondoljunk arra, hogy az otthonunk délnyugati sarka derékszög-e vagy sem. Ha nem, akkor kell!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Ha nagyon profin szeretnénk csinálni, akkor minden évben avassuk be újra a yantránkat. Ez azt jelenti, hogy egy jó szombaton, vagy évente egyszer Varáha vagy Garuda napján mondjuk el 108-szor a Varáha mantrát: om namo bhagavaté varáhadévája namaha a fel rakott yantránk előtt a délnyugati sarokban.

A Yantra szimbólumai a következők:

  • Természetesen a domináns színek, mind a Föld színei, ugyanis a Dél-nyugati sarok a Föld sarka a Vasztu szerint.
  • A Yantra közepén lévő csillag, valójában Védikusan a yin-yang ábrázolása. A lefelé ágú háromszög a női princípiumot jeleníti meg. A felfelé ágú háromszög a férfi energia szimbóluma. Ennek a formának a használata az energiák kiegyensúlyozására kerül használatba a yantráknál. Ez a yantra a Rahu bolygóhoz kapcsolódik és Rahu természete nem a legkönnyebb a védikus asztrológia szerint. A kiegyensúlyozó hatása miatt ezt a védikus yin-yang szimbólumot általában minden yantránál használják!
  • A csillagot körül vevő 8 szirmú lótusz azt szimbolizálja, hogy a Yantra áldásos hatása szét árad minden irányba, a fő és a mellék égtájak irányába is.
  • A Yantrában a 2 egymásra helyezett négyzet ábra a stabilitás szimbóluma.
  • A felirat pedig a Yantra feltöltéséhez használandó mantra. om namo bhagavaté varáhája namaha. Kinyomtatás után ezt a mantrát legalább 108 x el kell ismételni. Papír yantrákat évente fel kell tölteni, így a fent említett napok bármelyikén a mantra 108-szoros ismétlésével újra feltudjuk tölteni a yantrát! Legalább 108 ismétléssel, de minél több mantrával töltjük a yantráinkat, annál jobb.
  • A Yantra közepén a cshandrabindu jel a szenvedések megszűnését szimbolizálja. A cshandrabindu jel az ahol a körben a pont és a félhold a Napot és a Holdat jeleníti meg.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A délnyugati terület yantrája…

  1. Visszajelzés: Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője… | Bhakti Kutir

  2. Balogh Ildikó szerint:

    Ádám, ez a yantra létezik nagyobb felbontásban? Kb 30×30-asban szeretném kinyomtatni. (vagy ez jó ahhoz?) Köszi, Ildi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük