Február 6 és 7 különleges napok asztrológiailag…

suryanarayanaMost már kevesebb, mint egy hónap és átköltözünk a Kutirral egy szebb és jobb helyre. A húzás még marad, csak annyit árulok el, hogy maradunk a 4-6 villamos vonalán, és 12 perc az út a mostani helyünktől az új helyig a kombinóval.

Leköszönés képen szeretnénk egy-két különleges programmal megörvendeztetni benneteket, és megfelelő módon elbúcsúzni a Kutir elmúlt 5 évének színhelyéről.

Persze itt van a várva várt, és ez így szerepel a Kalendáriumban:

Február 6: Szúrja Nárájana Napja

A mai nap a Nap Isten ünnepe, ami azért különleges eseménye a Védikus Kalendáriumnak, mert ha ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk.

Emlékeztek tavaly a Kutir előtt öntögettük le egymást forrásvízzel az esti jóga óra után, a helyi fürkésző tekintetek nagy örömére, mondjuk az biztos segített, hogy mínusz 17 fok volt, mi meg kint táncikáltunk fürdőszerkóban.

Szóval valami közösségibbe gondolkodtam. Szerintettek nagyon tróger lenne mondjuk közösen elmenni a Lukácsba mondjuk a Jóga óra előtt? Mert szabadég alatt is lehetnénk, meg hát a víz is természetes. Vagy az nagyon könnyűvé tenné, hogy a víz viszont meleg. Mit gondoltok?

Aztán meg Február 7-én Bhismasztami lesz, amit ugyan nem írtam bele a Kalendáriumba, de harcosok között ez egy igen nagy nap. Bhismáról már írtam nektek, ő volt a Mahabhárata egyik legnagyobb harcosa, és ő ezen a napon hagyta el világot, úgy, hogy ő választhatta meg, hogy mikor lép át a túlvilágra.

Arra gondoltam, hogy ezen a napon kellene egy Reiki beavatást csinálni. Ugye ez a nap egy Gyógyító Buddha nap is, mert 8 nappal leszünk Újhold után és az igen csak jó lenne a beavatásra. Hm?

Én azért is örülök, de mérhetetlenül az új helynek, mert ott már nem kell majd semmit sem szervezni, és én csak taníthatok és felléphetek. Pont ezért én a 2014-es évet arra szeretném használni, hogy összetudjak, tudjunk állítani egy olyan rendszert, ami sérthetetlen.

Mármint valami olyasmit, mit az pl., hogy Szeptemberben szoktuk elkezdeni a Taoista Jógát és így az év végéig mindig be is fejezzük azt. Vagy, hogy Augusztusban kezdjük a Shiatsut és akkor szintén az év végéig meg van mind az 5 hétvége. És akkor így minden évben lehetne Bhismasztamin a Reikis nap a Kutir színeiben. Tavaly is csak 1 Reikis napot csináltunk. De akkor így legalább lenne rendszere.

De a Reikin túl meg valamikor kellene egy búcsú Ájurvédikus főzögetőset is csinálni, tehát zsírfőzelék, bhatti chachari, stb., stb.

Lécci, lécci, lécci kérnék visszajelzést!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Február 6 és 7 különleges napok asztrológiailag…

  1. Visszajelzés: Utolsó előtti hét a Kutirban, de pl. most lesz az utolsó Olajos Jóga a Barcsayban… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük