Február 6 és 7 különleges napok asztrológiailag…

suryanarayanaMost már kevesebb, mint egy hónap és átköltözünk a Kutirral egy szebb és jobb helyre. A húzás még marad, csak annyit árulok el, hogy maradunk a 4-6 villamos vonalán, és 12 perc az út a mostani helyünktől az új helyig a kombinóval.

Leköszönés képen szeretnénk egy-két különleges programmal megörvendeztetni benneteket, és megfelelő módon elbúcsúzni a Kutir elmúlt 5 évének színhelyéről.

Persze itt van a várva várt, és ez így szerepel a Kalendáriumban:

Február 6: Szúrja Nárájana Napja

A mai nap a Nap Isten ünnepe, ami azért különleges eseménye a Védikus Kalendáriumnak, mert ha ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk.

Emlékeztek tavaly a Kutir előtt öntögettük le egymást forrásvízzel az esti jóga óra után, a helyi fürkésző tekintetek nagy örömére, mondjuk az biztos segített, hogy mínusz 17 fok volt, mi meg kint táncikáltunk fürdőszerkóban.

Szóval valami közösségibbe gondolkodtam. Szerintettek nagyon tróger lenne mondjuk közösen elmenni a Lukácsba mondjuk a Jóga óra előtt? Mert szabadég alatt is lehetnénk, meg hát a víz is természetes. Vagy az nagyon könnyűvé tenné, hogy a víz viszont meleg. Mit gondoltok?

Aztán meg Február 7-én Bhismasztami lesz, amit ugyan nem írtam bele a Kalendáriumba, de harcosok között ez egy igen nagy nap. Bhismáról már írtam nektek, ő volt a Mahabhárata egyik legnagyobb harcosa, és ő ezen a napon hagyta el világot, úgy, hogy ő választhatta meg, hogy mikor lép át a túlvilágra.

Arra gondoltam, hogy ezen a napon kellene egy Reiki beavatást csinálni. Ugye ez a nap egy Gyógyító Buddha nap is, mert 8 nappal leszünk Újhold után és az igen csak jó lenne a beavatásra. Hm?

Én azért is örülök, de mérhetetlenül az új helynek, mert ott már nem kell majd semmit sem szervezni, és én csak taníthatok és felléphetek. Pont ezért én a 2014-es évet arra szeretném használni, hogy összetudjak, tudjunk állítani egy olyan rendszert, ami sérthetetlen.

Mármint valami olyasmit, mit az pl., hogy Szeptemberben szoktuk elkezdeni a Taoista Jógát és így az év végéig mindig be is fejezzük azt. Vagy, hogy Augusztusban kezdjük a Shiatsut és akkor szintén az év végéig meg van mind az 5 hétvége. És akkor így minden évben lehetne Bhismasztamin a Reikis nap a Kutir színeiben. Tavaly is csak 1 Reikis napot csináltunk. De akkor így legalább lenne rendszere.

De a Reikin túl meg valamikor kellene egy búcsú Ájurvédikus főzögetőset is csinálni, tehát zsírfőzelék, bhatti chachari, stb., stb.

Lécci, lécci, lécci kérnék visszajelzést!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Február 6 és 7 különleges napok asztrológiailag…

  1. Visszajelzés: Utolsó előtti hét a Kutirban, de pl. most lesz az utolsó Olajos Jóga a Barcsayban… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .