Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Bakban (Január 14-Február 12)…

astrologyJanuár 14-től a Nap áthalad a Bak jegyébe és ezzel elindul az északi pályáján. A védikus kultúrában a Január 15-től Július 15-ig tartó szakasz mindig kedvezőbbnek számít, mint az azt követő 6 hónap, így általában minden egy picit könnyebbé válik. Ezen a napon előáll a Nap/Merkúr együttállás a Bakban, ami ugyebár a kommunikációs képességeinket mozdítja előre, és a Bak jegy révén ez a munkánk területén és az életfeladataink mezsgyéjén fog a leginkább érződni.

Ez a bolygóállás Január 26-ig fogja éreztetni a hátasát.

Ezt követően a Merkúr átlép a Vízöntő jegyébe, ami külsőségeiben a munkabérünk és a lehetőségeink területén fogja a kommunikációs ingereinket fokozni, de ne legyünk türelmetlenek, ez a bolygóállás elég lassúcska, sokáig fog tartani, ezért bőven lesz időnk ezeket a területeket feltárni és átbeszélni.

Február 4-én viszont a Mars átér a Mérlegbe, és csatlakozik a Szaturnuszhoz és a Rahuhoz, amelyek szintén erősen negatív hatással is bírhatnak, asztrológiai pozíciótól függően.

Mindenesetre 3 intenzív bolygó egy jegyben nagyon erős hatással bír, és mindez a Mérlegben, ami a partnerkapcsolatok jegye, igen csak megnehezíti az együttműködést az élet minden területén.

Persze azért a Jupiter fényszöge az Ikrek jegyéből segíti ezt az állást, főként, ha együttműködésbeli problémáinkra jupiteri területen keresünk asszisztenciát. A Jupiter a spiritualitás, a vallásosság, az igazság, a jog és a rendszerekben gondolkodás bolygója. Ne féljünk visszanyúlni ősi bölcsességekhez, amelyek lehet, hogy már több száz, vagy akár ezer éves hagyományokra is visszatekintethetnek.

Aztán Február 12-vel a Nap áthalad a Vízöntőbe és beéri a Merkúrt és újra előáll az, hogy némileg könnyebb lesz a kommunikáció, hiába a nehezebb együttműködési trend. De ez már a következő hónap meséje. 

Ide kattintva olvashattok a bolygóállásokról, amiről itt nem esett szó, mert a múlt hónap óta nem változtattak pozíciót. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Egész évre előre is elérhető a Bhakti Kutir havi asztrológiai előrejelzései, ráadásul határidőnapló formátumban. Katt ide a részletekért, a fenti linken megnézhető, hogy milyen minőségű kivitelben nyomtatuk ki az éves Bhakti Kutir Kalendáriumunkat.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük