Elment Anthony Bourdain…

anthony bourdain és igor gracie

Anthony Bourdain 2018, Június 8-án halt meg, pont 11 nappal ezelőtt. 

Az indiai spirituális tradíciók szerint, 11 nappal a halál után kell megáldni az eltávozott lelkét, hogy jobb születést kapjon. Ez a nap ma van, legyetek kedvesek és záporozzátok áldásaitokat Anthony Bourdainre.

Egyébként Anthony Bourdain mindamellett, hogy sztárséf, és híres tv-s személyiség, szerintem inkább antropológus vénával bíró, szeretet nagykövet volt. Mert amellett, hogy ételeket és étkezési szokásokat mutatott be, a műsorai az emberekről szóltak, akik az étkezési kultúrák mögött vannak. Bemutatta az ételek előállítóit és azok élvezőit is.

Olyan is volt, hogy Anthony Bourdain elvitte vacsorázni az amerikai elnököt, egy vietnámi kifőzdébe. Ahol műanyag székeken és műanyag asztalon, műanyag étkészletből elfogyasztottak egy tipikus vietnámi vacsorát, egy üveg sörrel lekísérve. Mindez 6 dollárjába került a stábnak. (Nem tudom mikor volt olyan utoljára, hogy az amerikai elnök megvacsorázott 4000 forint alattból.)

a vietnámi kifőzdében azóta így őrzik az asztalt és az evőeszközöket, ahol az elnök és a séf evett…

Egyébként a helyzet komplikáltsága miatt a forgatócsoport sem tudta, hogy az elnökkel elköltött vacsorát fogják lefilmezni, sőt Barack Obama stábjának nagy része sem tudta, hogy hová mennek és természetesen a kifőzde sem tudta, hogy aznap este a világ leghatalmasabb emberre és talán az egyik legismertebb tv-s személyisége fog ott vacsorázni. 

Egyébként Anthony Bourdain csak a CNN-en futó sorozatáért bezsebelt 5 Emmy díjat, és 11 jelölést. És begyűjtötte a Peabody Award-ot is, ami az a tv-s és rádiós szakmának, ami a Pulitzer díj az íróknak.

Kevesen tudják, hogy Anthony Bourdain brazil jiujitsu gyakorló volt. 2015-ben levizsgázott kék övre, ami ebben a harcművészetben azért nem adódik olyan könnyen, és volt olyan is, hogy nemzetközi versenyt nyert New York-ban Masters 5 divizióban, ami az 56 év felettiek korcsoportja.

Szóval számomra sok ponton volt inspiratív személyiség Anthony Bourdain.

RIP Tony, reincarnate in peace!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Blog/Gasztro Blog
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük