Havi Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap az Ikrekben: Június 15-Július 16…

Június 15-én a Nap beéri a Merkúr bolygót, miközben a Vénusz és a Rahu a Rákban állnak, a tömegek és az alap szintű oktatás jegyében.  Így „nemcsak” erős kommunikáció lesz a fegyvertárunkban, hanem az a képesség is, hogy átgondoltan, rendszerbe foglalva és érthetően tudjunk átadni gondolatainkat, akár tömegeknek is. (A rendszer abból fakad, hogy a Jupiter fényszögeli az Ikrekben történő Nap/Merkúr együttállást.)

Ugyebár Einstein mondta azt: „Ha valmit nem tudunk nagyon egyszerűen elmagyarázni, azt valószínűleg nem is értjük igazán!”

Mindeközben még mindig tart a Mars/Ketu együttállás a Bakban, így a 2 tűzbolygó továbbra is tettre készen tart bennünket, feltüzelve arra, hogy tegyünk és alkossunk, valamint arra is, hogy előre haladjunk. Egyébként ez a tűz eltart egészen November 6-ig, ugyanis akkor fog a Mars kilépni a Bakból, több mint 6 hónap után.

Egyébként így ez a szakasz kiváló lesz arra, hogy egy kicsit kifejleszthessük magunkban a harcos szerzetest. A Mars a lehető legerősebb jegyében áll, így a Marssal kapcsolatos dolgok, mint pl. a vezetés, irányítás, a küzdelem és a harc előtérbe kerül, mindez megspékelve a Ketu adta picit visszafogottabb, lelkileg érdeklődőbb, aszketikusabb hangulatban.

Június 25. után, amikor a Merkúr is beér a Rák jegyébe, már majd arra kell vigyáznunk, hogy ne váljunk túl diplomatikussá, vagy akár érthetetlenül finommá, ami már szinte gátolja a kommunikációnkat és nem pedig előre viszi. Ez bizony előfordulhat a Merkúr/Vénusz együttállásnál.

Ez Július 4-ig tarthat el, amikor is a Vénusz kilép a Rákból, de ezáltal otthagyja a Merkúrt a Rahuval, mindezt a Mars/Ketu fényszögben. Így itt már arra kell majd vigyázni a szakasz végéig, hogy ne próbáljunk túl gyorsan átvinni és átadni információt, ne hengereljünk, és ne bonyolítsuk túl a mondanivalónkat.

Ennek a Hold hónapnak a fő spirituális mozzanata a Június 27-re eső Telihold lesz. Hiszen ez a nap az indiai kalendáriumban egy rendkívül spirituális nap, ami valójában elkezdi az egész Szekérfesztivál ünnepség sorozatot. Míg a tibeti kultúrában ez az egyik 10 milliószoros nap, amikor is jó vagy rossz tetteink miatt 10 milliószoros visszahatásra számíthatunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük