Egy kis praktikus Ájurvéda: Véradás, mint tisztító kúra és, mint terápia…

ver2A védikus időben komolyabb vérveszteségnél, műtéteknél és/vagy nagyfokú vérszegénységnél, egy teljesen egyedi eljárást alkalmaztak vérpótlásként, ha igény van reá, majd megírom.

Viszont magát a véreresztést terápiásan alkalmazták, főként a tűz alkatú pácienseken, vagy tűz típusú betegségeknél.

Ezt a mai világban kiválóan lehet alkalmazni, véradás keretein belül. Egy jó pár éve már, hogy egy kedves Pitta, vagyis tűzalkatú ismerősöm elkezdett rendszeresen vért adni. Azóta szép lassan megszűntek a túlzott Pitta okozta betegségei és tünetei.

Már nem szorul vérnyomás csökkentőkre, savlekötőt sem szed és a szervezetében időnként felbukkanó gyulladások is elmaradtak! 

Szóval adjunk vért, mert az még ráadásul egészséges is. Természetesen nagyon Vata, vagyis levegős alkatúaknak tilos a véradás! De őket meg amúgy is eltanácsolják nyugati orvosi protokollok szerint is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük