Egy kis praktikus Ájurvéda: Véradás, mint tisztító kúra és, mint terápia…

ver2A védikus időben komolyabb vérveszteségnél, műtéteknél és/vagy nagyfokú vérszegénységnél, egy teljesen egyedi eljárást alkalmaztak vérpótlásként, ha igény van reá, majd megírom.

Viszont magát a véreresztést terápiásan alkalmazták, főként a tűz alkatú pácienseken, vagy tűz típusú betegségeknél.

Ezt a mai világban kiválóan lehet alkalmazni, véradás keretein belül. Egy jó pár éve már, hogy egy kedves Pitta, vagyis tűzalkatú ismerősöm elkezdett rendszeresen vért adni. Azóta szép lassan megszűntek a túlzott Pitta okozta betegségei és tünetei.

Már nem szorul vérnyomás csökkentőkre, savlekötőt sem szed és a szervezetében időnként felbukkanó gyulladások is elmaradtak! 

Szóval adjunk vért, mert az még ráadásul egészséges is. Természetesen nagyon Vata, vagyis levegős alkatúaknak tilos a véradás! De őket meg amúgy is eltanácsolják nyugati orvosi protokollok szerint is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük