Egy kis praktikus Ájurvéda: Véradás, mint tisztító kúra és, mint terápia…

ver2A védikus időben komolyabb vérveszteségnél, műtéteknél és/vagy nagyfokú vérszegénységnél, egy teljesen egyedi eljárást alkalmaztak vérpótlásként, ha igény van reá, majd megírom.

Viszont magát a véreresztést terápiásan alkalmazták, főként a tűz alkatú pácienseken, vagy tűz típusú betegségeknél.

Ezt a mai világban kiválóan lehet alkalmazni, véradás keretein belül. Egy jó pár éve már, hogy egy kedves Pitta, vagyis tűzalkatú ismerősöm elkezdett rendszeresen vért adni. Azóta szép lassan megszűntek a túlzott Pitta okozta betegségei és tünetei.

Már nem szorul vérnyomás csökkentőkre, savlekötőt sem szed és a szervezetében időnként felbukkanó gyulladások is elmaradtak! 

Szóval adjunk vért, mert az még ráadásul egészséges is. Természetesen nagyon Vata, vagyis levegős alkatúaknak tilos a véradás! De őket meg amúgy is eltanácsolják nyugati orvosi protokollok szerint is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .