Egy kis imádságos segítséget kérnék Mesteremnek…

majdnem a teljes család...

majdnem a teljes család…

Korában már írtam nektek az én drága Dél-Afrikai Mesteremről, abban az írásban, ahol átvettük a 4 féle a gurut, az ősi indiai kultúrában.

Szóval az én Dél-Afrikai Mesterem, aki az én Caitya Gurum, tehát az a Mester, akit mi a szívünkben Mesterünké választunk sajnos nincs túl jól. Hasnyálmirigy daganatot diagnosztizáltak nála, ami nem egy könnyű fajtája ennek a betegségnek.

Tehát azt kérném, hogy imádkozatok érte, 5 kislánya van és egy szerető felesége, és sok száz diákja, sokan aggódunk érte. Ha nektek az segítség az imáitokhoz, akkor Ő most Adelaide-ben él, Ausztráliában.

Különben Ő vitt fel engem Nepálba a Gandaki folyóhoz, az Annapurna hegy lábához, ahol a folyómederben több millió szent kő pihen. Tradicionálisan csak beavatáson, vagy bevezetésen keresztül lehet először oda menni, mert óhatatlan, hogy az ember rálépjen ezekre a kövekre, és így sértést kövessen el.

Tehát azáltal, hogy Ő felvitt engem oda, most már én is vihetlek benneteket. Szóval egy szempontból nemcsak lelki inspirációt, de akár fizikai segítséget is kapott tőle a mi kis közösségünk, mert a Bhakti Kutir talán egyik legkülönlegesebb programja a nepáli zarándoklatunk.

Áprilisban, amúgy is lesz egy extra tennivalónk majd fent Nepálban a Gandaki folyónál, mert eltávozott Nagymamám hamvait majd ott egy tradicionális Hindu szertartással bele engedjük a szent folyóba, de majd akkor egy különleges kis rítust is bemutatunk majd a Dél-Afrikai mesterem védelmére is.

Szóval imádság kéretetik!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: Sajnálatos módon drága mesterem 2 hónappal a bejegyzés után el is hagyta ezt a világot, amiről írtam is nektek! Így 2014 tavaszán építettünk neki egy kis emlékhelyet fent Muktináthban, több száz apró kristályt felhasználva!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Egy kis imádságos segítséget kérnék Mesteremnek…

  1. Visszajelzés: Eltávozott az én drága Dél-afrikai Mesterem, áldást kérnék a tündér lelkére… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .