Egy kis imádságos segítséget kérnék Mesteremnek…

majdnem a teljes család...

majdnem a teljes család…

Korában már írtam nektek az én drága Dél-Afrikai Mesteremről, abban az írásban, ahol átvettük a 4 féle a gurut, az ősi indiai kultúrában.

Szóval az én Dél-Afrikai Mesterem, aki az én Caitya Gurum, tehát az a Mester, akit mi a szívünkben Mesterünké választunk sajnos nincs túl jól. Hasnyálmirigy daganatot diagnosztizáltak nála, ami nem egy könnyű fajtája ennek a betegségnek.

Tehát azt kérném, hogy imádkozatok érte, 5 kislánya van és egy szerető felesége, és sok száz diákja, sokan aggódunk érte. Ha nektek az segítség az imáitokhoz, akkor Ő most Adelaide-ben él, Ausztráliában.

Különben Ő vitt fel engem Nepálba a Gandaki folyóhoz, az Annapurna hegy lábához, ahol a folyómederben több millió szent kő pihen. Tradicionálisan csak beavatáson, vagy bevezetésen keresztül lehet először oda menni, mert óhatatlan, hogy az ember rálépjen ezekre a kövekre, és így sértést kövessen el.

Tehát azáltal, hogy Ő felvitt engem oda, most már én is vihetlek benneteket. Szóval egy szempontból nemcsak lelki inspirációt, de akár fizikai segítséget is kapott tőle a mi kis közösségünk, mert a Bhakti Kutir talán egyik legkülönlegesebb programja a nepáli zarándoklatunk.

Áprilisban, amúgy is lesz egy extra tennivalónk majd fent Nepálban a Gandaki folyónál, mert eltávozott Nagymamám hamvait majd ott egy tradicionális Hindu szertartással bele engedjük a szent folyóba, de majd akkor egy különleges kis rítust is bemutatunk majd a Dél-Afrikai mesterem védelmére is.

Szóval imádság kéretetik!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: Sajnálatos módon drága mesterem 2 hónappal a bejegyzés után el is hagyta ezt a világot, amiről írtam is nektek! Így 2014 tavaszán építettünk neki egy kis emlékhelyet fent Muktináthban, több száz apró kristályt felhasználva!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Egy kis imádságos segítséget kérnék Mesteremnek…

  1. Visszajelzés: Eltávozott az én drága Dél-afrikai Mesterem, áldást kérnék a tündér lelkére… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük