Egy kis bulvár Ájurvéda: Ma, 94 évvel ezelőtt, hajtotta végre a legnagyobb performanszát Harry Houdini…

Reggel a rádióban hallottam, hogy 1926. Augusztus 5-én, a budapesti születésű Harry Houdini, 90 percet töltött víz alatt bezárva egy ládában, mielőtt kiszabadította volna magát. 

És erre beütött a fejembe Houdini halála. Mint sokan tudjátok, ugyanebben az évben, egy előadás részeként megkért egy nézőt, hogy üsse meg a hasfalát, amilyen erősen csak tudja, hogy szemléltetni tudja a hasizmának erejét. Az ütés folyamán Houdininél kialakult egy vakbél gyulladás és egy komoly hashártya gyulladás, ami a halálát okozta.

És ezen morfondíroztam egy darabig. Az egyértelmű, hogy Houdini javarészt Pitta alkatú volt, esetleg egy kis Vata beütéssel! És ezt nem csak a fotóiról gondolom, hanem eleve arról, hogy ha valaki ennyire vakmerő, veszélykereső, és ennyire színpadi (már 9 évesen is fellépett, mint trapéz akrobata), akkor a Pittaság egyértelmű. Nem beszélve arról, hogy évekig tanulmányozta a legkülönfélébb bilincseket, láncokat, zárakat és széfeket, ami megint csak erősen a Pitta féle mechanikai érdeklődést is fedi. 

Ezek után, milyen kár, hogy egy Pitta alkatú ember, aki nyilvánvalóan hajlamosabb a túlműködésekre és a gyulladásokra, ily módon menjen el! Hiszen a Pitták érzékenyebb alkatúak, és nem azért mert puhányak lennének, hanem azért, mert ők a sérülésekre, stresszre sokkal több stressz hormonnal reagálnak, mint a többi alkat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .