Egy kis bulvár Ájurvéda: Ma, 94 évvel ezelőtt, hajtotta végre a legnagyobb performanszát Harry Houdini…

Reggel a rádióban hallottam, hogy 1926. Augusztus 5-én, a budapesti születésű Harry Houdini, 90 percet töltött víz alatt bezárva egy ládában, mielőtt kiszabadította volna magát. 

És erre beütött a fejembe Houdini halála. Mint sokan tudjátok, ugyanebben az évben, egy előadás részeként megkért egy nézőt, hogy üsse meg a hasfalát, amilyen erősen csak tudja, hogy szemléltetni tudja a hasizmának erejét. Az ütés folyamán Houdininél kialakult egy vakbél gyulladás és egy komoly hashártya gyulladás, ami a halálát okozta.

És ezen morfondíroztam egy darabig. Az egyértelmű, hogy Houdini javarészt Pitta alkatú volt, esetleg egy kis Vata beütéssel! És ezt nem csak a fotóiról gondolom, hanem eleve arról, hogy ha valaki ennyire vakmerő, veszélykereső, és ennyire színpadi (már 9 évesen is fellépett, mint trapéz akrobata), akkor a Pittaság egyértelmű. Nem beszélve arról, hogy évekig tanulmányozta a legkülönfélébb bilincseket, láncokat, zárakat és széfeket, ami megint csak erősen a Pitta féle mechanikai érdeklődést is fedi. 

Ezek után, milyen kár, hogy egy Pitta alkatú ember, aki nyilvánvalóan hajlamosabb a túlműködésekre és a gyulladásokra, ily módon menjen el! Hiszen a Pitták érzékenyebb alkatúak, és nem azért mert puhányak lennének, hanem azért, mert ők a sérülésekre, stresszre sokkal több stressz hormonnal reagálnak, mint a többi alkat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük