Egy gyors otthagyós, könnyű Ájurvédikus étel recept…és köszönjük a részvételt!

chchElőször is nagyon köszönjük a részvételeket, a sok finom hamikát, mit hoztattok és a jó hangulatot! Így nekünk is könnyebb lesz elengedni a Bhakti Kutir első színhelyét, mármint úgy, hogy egy jó derekas buli volt a lelépő rendezvény. De folyt. köv. ezt megígérhetjük. A jövő héten az órák és a kezelések még mindig a mostani Kutir helyszínén lesznek!

A Pancsakarmás főzéskor is nagy siker volt, és ma is, szóval íme a rém egyszerű Bhatti csacsari recept:

  • Felvágunk némi krumplit és karfiolt. Az edény aljára a krumplit tegyük, vagy ha más zöldségekkel is kísérletezünk, akkor a nehezebben fövő fajtákat tegyük alulra.
  • Ízlés szerint picit megtűzdeljük az elrendezett zöldségeket szárított, vörös chili paprikával. Besózzuk a zöldségeket, és most jön a rém egyszerű fűszerezés!
  • A zöldségeket lelocsoljuk mustármag olajjal és kurkuma pasztával. A kurkuma paszta kb. annyit tesz, hogy a boltokban kapható porított kurkumát felöntjük egy pici meleg vízzel, míg egy sűrű masszát nem kapunk. Ha hozzájutunk friss kurkumához elég, ha csak frissiben leőröljük az egész gyökeret.
  • Aztán felöntjük az edényt vízzel, majdnem lepje el a zöldséget a víz és tegyük fel magad lángra. Ne kavargassuk, ne birizgáljuk, hagyjuk a fedő alatt csendben puhulni. Addig kell pirítani a cuccot, amíg az összes víz le nem forr róla és amíg az alja oda nem kap egy hangyányit, és kész. Táá Dááá!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .