Egy gyors otthagyós, könnyű Ájurvédikus étel recept…és köszönjük a részvételt!

chchElőször is nagyon köszönjük a részvételeket, a sok finom hamikát, mit hoztattok és a jó hangulatot! Így nekünk is könnyebb lesz elengedni a Bhakti Kutir első színhelyét, mármint úgy, hogy egy jó derekas buli volt a lelépő rendezvény. De folyt. köv. ezt megígérhetjük. A jövő héten az órák és a kezelések még mindig a mostani Kutir helyszínén lesznek!

A Pancsakarmás főzéskor is nagy siker volt, és ma is, szóval íme a rém egyszerű Bhatti csacsari recept:

  • Felvágunk némi krumplit és karfiolt. Az edény aljára a krumplit tegyük, vagy ha más zöldségekkel is kísérletezünk, akkor a nehezebben fövő fajtákat tegyük alulra.
  • Ízlés szerint picit megtűzdeljük az elrendezett zöldségeket szárított, vörös chili paprikával. Besózzuk a zöldségeket, és most jön a rém egyszerű fűszerezés!
  • A zöldségeket lelocsoljuk mustármag olajjal és kurkuma pasztával. A kurkuma paszta kb. annyit tesz, hogy a boltokban kapható porított kurkumát felöntjük egy pici meleg vízzel, míg egy sűrű masszát nem kapunk. Ha hozzájutunk friss kurkumához elég, ha csak frissiben leőröljük az egész gyökeret.
  • Aztán felöntjük az edényt vízzel, majdnem lepje el a zöldséget a víz és tegyük fel magad lángra. Ne kavargassuk, ne birizgáljuk, hagyjuk a fedő alatt csendben puhulni. Addig kell pirítani a cuccot, amíg az összes víz le nem forr róla és amíg az alja oda nem kap egy hangyányit, és kész. Táá Dááá!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük