Egy gyors otthagyós, könnyű Ájurvédikus étel recept…és köszönjük a részvételt!

chchElőször is nagyon köszönjük a részvételeket, a sok finom hamikát, mit hoztattok és a jó hangulatot! Így nekünk is könnyebb lesz elengedni a Bhakti Kutir első színhelyét, mármint úgy, hogy egy jó derekas buli volt a lelépő rendezvény. De folyt. köv. ezt megígérhetjük. A jövő héten az órák és a kezelések még mindig a mostani Kutir helyszínén lesznek!

A Pancsakarmás főzéskor is nagy siker volt, és ma is, szóval íme a rém egyszerű Bhatti csacsari recept:

  • Felvágunk némi krumplit és karfiolt. Az edény aljára a krumplit tegyük, vagy ha más zöldségekkel is kísérletezünk, akkor a nehezebben fövő fajtákat tegyük alulra.
  • Ízlés szerint picit megtűzdeljük az elrendezett zöldségeket szárított, vörös chili paprikával. Besózzuk a zöldségeket, és most jön a rém egyszerű fűszerezés!
  • A zöldségeket lelocsoljuk mustármag olajjal és kurkuma pasztával. A kurkuma paszta kb. annyit tesz, hogy a boltokban kapható porított kurkumát felöntjük egy pici meleg vízzel, míg egy sűrű masszát nem kapunk. Ha hozzájutunk friss kurkumához elég, ha csak frissiben leőröljük az egész gyökeret.
  • Aztán felöntjük az edényt vízzel, majdnem lepje el a zöldséget a víz és tegyük fel magad lángra. Ne kavargassuk, ne birizgáljuk, hagyjuk a fedő alatt csendben puhulni. Addig kell pirítani a cuccot, amíg az összes víz le nem forr róla és amíg az alja oda nem kap egy hangyányit, és kész. Táá Dááá!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük