Először is nagyon köszönjük a részvételeket, a sok finom hamikát, mit hoztattok és a jó hangulatot! Így nekünk is könnyebb lesz elengedni a Bhakti Kutir első színhelyét, mármint úgy, hogy egy jó derekas buli volt a lelépő rendezvény. De folyt. köv. ezt megígérhetjük. A jövő héten az órák és a kezelések még mindig a mostani Kutir helyszínén lesznek!
A Pancsakarmás főzéskor is nagy siker volt, és ma is, szóval íme a rém egyszerű Bhatti csacsari recept:
- Felvágunk némi krumplit és karfiolt. Az edény aljára a krumplit tegyük, vagy ha más zöldségekkel is kísérletezünk, akkor a nehezebben fövő fajtákat tegyük alulra.
- Ízlés szerint picit megtűzdeljük az elrendezett zöldségeket szárított, vörös chili paprikával. Besózzuk a zöldségeket, és most jön a rém egyszerű fűszerezés!
- A zöldségeket lelocsoljuk mustármag olajjal és kurkuma pasztával. A kurkuma paszta kb. annyit tesz, hogy a boltokban kapható porított kurkumát felöntjük egy pici meleg vízzel, míg egy sűrű masszát nem kapunk. Ha hozzájutunk friss kurkumához elég, ha csak frissiben leőröljük az egész gyökeret.
- Aztán felöntjük az edényt vízzel, majdnem lepje el a zöldséget a víz és tegyük fel magad lángra. Ne kavargassuk, ne birizgáljuk, hagyjuk a fedő alatt csendben puhulni. Addig kell pirítani a cuccot, amíg az összes víz le nem forr róla és amíg az alja oda nem kap egy hangyányit, és kész. Táá Dááá!
Om Tat Sat
Baktai Ádám