Dattatréja 23. guruja, a pók…

Egy egész napos meditációs során Dattatréja azt látta, hogy korán reggel egy pók megszőtte a hálóját, egész nap vadászgatott vele, majd az este eljövetelével a pók újra leszedte a hálóját és tovább állt.

Dattatréját ez arra emlékeztette, ahogyan Isten megteremti ezt a világot. Megteremti, a rendszer működik, majd ezek után az egész teremtés visszatér a Jóistenbe. 

Ehhez tudnotok kell, hogy a Védikus szemlélet szerint a materiális világ, csupán egy negyede a teljes teremtésnek. Tehát a spirituális világ 3x akkora mint a mi világunk. Sőt a Védák azt is leírják, hogy a mi világunk a sötét dél-nyugati sarka az egész teremtésnek.

Sőt azt is leírják a Védák, hogy ebben a sötét világban pihen Mahávisnu, azaz a Nagy Visnu, aki Anantán pihen, a hatalmas kígyó Istenségen, Aki egyben a Hatha Jóga Istene is. Mindezt Laksmi, a Szerencse Istennőjének társaságában, Aki Visnu kedves.

És minden alkalommal amikor a Nagy Visnu kilélegzik a világok kiáramlanak a testéből, és amikor belélegzik, akkor ezek a világok mind visszaszívódnak az Ő testébe. Tehát a Nagy Visnu szintjén, a mi világunk sok-sok millió évei, csupán egy ki és belégzés ideje. 

Erre emlékeztette Dattatréját a pók ügyködése!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja, a kígyó

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga, Mese folyamok óceánja, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük