Dattatréja 23. guruja, a pók…

Egy egész napos meditációs során Dattatréja azt látta, hogy korán reggel egy pók megszőtte a hálóját, egész nap vadászgatott vele, majd az este eljövetelével a pók újra leszedte a hálóját és tovább állt.

Dattatréját ez arra emlékeztette, ahogyan Isten megteremti ezt a világot. Megteremti, a rendszer működik, majd ezek után az egész teremtés visszatér a Jóistenbe. 

Ehhez tudnotok kell, hogy a Védikus szemlélet szerint a materiális világ, csupán egy negyede a teljes teremtésnek. Tehát a spirituális világ 3x akkora mint a mi világunk. Sőt a Védák azt is leírják, hogy a mi világunk a sötét dél-nyugati sarka az egész teremtésnek.

Sőt azt is leírják a Védák, hogy ebben a sötét világban pihen Mahávisnu, azaz a Nagy Visnu, aki Anantán pihen, a hatalmas kígyó Istenségen, Aki egyben a Hatha Jóga Istene is. Mindezt Laksmi, a Szerencse Istennőjének társaságában, Aki Visnu kedves.

És minden alkalommal amikor a Nagy Visnu kilélegzik a világok kiáramlanak a testéből, és amikor belélegzik, akkor ezek a világok mind visszaszívódnak az Ő testébe. Tehát a Nagy Visnu szintjén, a mi világunk sok-sok millió évei, csupán egy ki és belégzés ideje. 

Erre emlékeztette Dattatréját a pók ügyködése!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja, a kígyó

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga, Mese folyamok óceánja, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük