Asztrológiai előrejelzés: 2019, Március 15-Április 14: Nap a Halakban…

Egy igen érdekes hónapunk lesz, mert Április végéig a Jupiter bolygó egy picit előre csalinkázik a saját jegyébe, a Nyilasba, mielőtt kihátrálna onnan. Ez hihetetlenül felfogja erősíteni bennünk a Jupiter belső jellemzőit. Ezek legfőképpen a lelkiség, az igazság érzet, a bölcsesség és a józan paraszti ész is.

De a Nyilas jegy egyik legfontosabb jellemzője az, hogy egy picit idealista. Hogy ezen jegy szülöttei megpróbálják egy kicsit máshogy látni és máshogy működtetni a világot/világukat.

Így ebben a szakaszban az is megtörténhet velünk, hogy egy kicsit másképpen is érzékelhetjük ezt a világot. Picit szebben, kicsit optimistábban. Ez lesz az ideális idő arra, hogy újra gondoljunk bizonyos dolgokat az értékrendünkben. Hogy új terveket szőjünk, és új célokat tűzzünk ki magunk elé. Jól fogunk járni, mert most könnyebb lesz az élet lényegibb dolgaira fókuszálni és nem elveszni a részletekben.

A hónap fő spirituális napja a Holi fesztivál, ami idén Március 20.-ra esik, amikor is Indiában, a Telihold alkalmából ezen a napon dobálják egymást meg festékkel és/vagy festékes vízzel, közel 1 milliárdan.

Ez az ünnep nagyjából a mi kultúránk busójárásának felel meg, mert a mögöttes elképzelés az, hogy a vidámsággal, és a festékszórással el kellene engednünk a tavalyi év rossz történéseit és sérelmeit.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük