Dattatréja 19. guruja, a kicsiny gyermek…

Egy napon amikor Dattatréja betért egy kis falucskába, hogy alamizsnát kérjen a helyi lakosoktól, alkalma nyílt megfigyelni egy kicsiny gyermeket, amint az játszott a szülői ház előtt.

Megfigyelte, ahogy a sírás után szinte azonnal képes volt levetkőzni a szomorúságot és tovább játszani, ahogy magától értetődő módon bízott abban, hogy ott van egy karnyújtásnyira a szülői védelem, ahogyan mindenféle szándék és indok nélkül képes a boldogságra, és ahogyan bármit is tesz azt teljes odafigyeléssel teszi, teljes ártatlanságban, érintetlen módon a külsőségektől (mint pl. hogy nézik-e vagy sem). 

Ekkor Dattatréja ráébredt, hogy a jóginnak, a jóga gyakorlójának is meg kell próbálnia a kicsiny gyermekek tulajdonságait kifejleszteni, például azokat:

  • Nem érinti meg a múlt negatív élményei és érzelmei, és képes teendőit elkülöníteni a rossz tapasztalatoktól.
  • Határtalan hittel és bizalommal van az Isteni gondviselés irányában, és tudja, hogy az univerzum gondoskodni fog róla, mindaddig amíg ő maga a helyén van az élet és a világ körforgásában.
  • Képes apró dolgoknak is örülni és felfedezni a mindennapok apró szépségeit.
  • Ártatlan, így nincs benne ártó vagy káros szándék.
  • Teljes mértékben a jelenbe tudja helyezni magát, nem szomorkodva a múlton, nem aggódva a jövőn és nem foglalkozva azzal, hogy más miként látja őt.

Mindezt Dattatréja a 19. gurujától tanulta, a kicsiny gyermektől.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja, a sólyom

Uui: Dattatréja következő guruja, a karkötős hajadon

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük