Dattatréja 19. guruja, a kicsiny gyermek…

Egy napon amikor Dattatréja betért egy kis falucskába, hogy alamizsnát kérjen a helyi lakosoktól, alkalma nyílt megfigyelni egy kicsiny gyermeket, amint az játszott a szülői ház előtt.

Megfigyelte, ahogy a sírás után szinte azonnal képes volt levetkőzni a szomorúságot és tovább játszani, ahogy magától értetődő módon bízott abban, hogy ott van egy karnyújtásnyira a szülői védelem, ahogyan mindenféle szándék és indok nélkül képes a boldogságra, és ahogyan bármit is tesz azt teljes odafigyeléssel teszi, teljes ártatlanságban, érintetlen módon a külsőségektől (mint pl. hogy nézik-e vagy sem). 

Ekkor Dattatréja ráébredt, hogy a jóginnak, a jóga gyakorlójának is meg kell próbálnia a kicsiny gyermekek tulajdonságait kifejleszteni, például azokat:

  • Nem érinti meg a múlt negatív élményei és érzelmei, és képes teendőit elkülöníteni a rossz tapasztalatoktól.
  • Határtalan hittel és bizalommal van az Isteni gondviselés irányában, és tudja, hogy az univerzum gondoskodni fog róla, mindaddig amíg ő maga a helyén van az élet és a világ körforgásában.
  • Képes apró dolgoknak is örülni és felfedezni a mindennapok apró szépségeit.
  • Ártatlan, így nincs benne ártó vagy káros szándék.
  • Teljes mértékben a jelenbe tudja helyezni magát, nem szomorkodva a múlton, nem aggódva a jövőn és nem foglalkozva azzal, hogy más miként látja őt.

Mindezt Dattatréja a 19. gurujától tanulta, a kicsiny gyermektől.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja, a sólyom

Uui: Dattatréja következő guruja, a karkötős hajadon

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .