Dattatréja 11. guruja a molylepke…

Dattatréja jógiként, mindig azt a helyzetet fogadta el, amit éppen a gondviselés küldött irányába. Így az egyik vándorlása folyamán utazókhoz csapódott és ezáltal az este leszállásával tűz mellett töltötte el az idejét.

Eközben arra lett figyelmes, hogy egy idő után a molylepkék nemcsak köröznek a tűz körül, hanem bele is repülnek. Ebből Ő azt a tanítást szűrte le, hogy ha valamihez túlságosan ragaszkodunk, akkor az elégett minket. Ezt meg is osztotta az utazókkal, akik nagyon örültek annak, hogy egy ilyen hétköznapi eseményből milyen fontos tanítást kaphattak egy olyan emelkedett Jógitól, mint Dattatréja.

Nemsokkal később, mikor már mindenki nyugovóra tért, Dattatréja még mindig a jelenségen elmélkedett, és rájött arra, hogy viszont, ha a spiritualitás útja mellett elkötelezzük magunkat, azt máshogyan nem is érdemes csinálni. A materiális életünk feladása sem lehet akadály abban, hogy teljesen belemerüljünk a spiritualitás világába!

És mielőtt ez egy szektás bejegyzés irányába elfajulna, én, Baktai Ádámként figyelmeztetnék mindenkit, hogy Dattatréja egy erdőben kóborló szerzetes volt, akinek nem voltak világi felelősségei. Szóval kedves spiritualista barátaim, akiknek vannak gyermekei, vagy egyéb felelősségei, Dattatréja 11. guruja nem arra tanít minket, hogy hagyjunk hátra mindent és éljünk ágyék kötőben valami spiri fesztiválon. Ne aggódjatok majd annak is eljön az ideje, csak egy kicsit később! 

De mint írtam, ez az én szerény véleményem.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui:Dattatréja előző guruja

Uui: Dattatréja következő guruja

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .