Dattatréja 11. guruja a molylepke…

Dattatréja jógiként, mindig azt a helyzetet fogadta el, amit éppen a gondviselés küldött irányába. Így az egyik vándorlása folyamán utazókhoz csapódott és ezáltal az este leszállásával tűz mellett töltötte el az idejét.

Eközben arra lett figyelmes, hogy egy idő után a molylepkék nemcsak köröznek a tűz körül, hanem bele is repülnek. Ebből Ő azt a tanítást szűrte le, hogy ha valamihez túlságosan ragaszkodunk, akkor az elégett minket. Ezt meg is osztotta az utazókkal, akik nagyon örültek annak, hogy egy ilyen hétköznapi eseményből milyen fontos tanítást kaphattak egy olyan emelkedett Jógitól, mint Dattatréja.

Nemsokkal később, mikor már mindenki nyugovóra tért, Dattatréja még mindig a jelenségen elmélkedett, és rájött arra, hogy viszont, ha a spiritualitás útja mellett elkötelezzük magunkat, azt máshogyan nem is érdemes csinálni. A materiális életünk feladása sem lehet akadály abban, hogy teljesen belemerüljünk a spiritualitás világába!

És mielőtt ez egy szektás bejegyzés irányába elfajulna, én, Baktai Ádámként figyelmeztetnék mindenkit, hogy Dattatréja egy erdőben kóborló szerzetes volt, akinek nem voltak világi felelősségei. Szóval kedves spiritualista barátaim, akiknek vannak gyermekei, vagy egyéb felelősségei, Dattatréja 11. guruja nem arra tanít minket, hogy hagyjunk hátra mindent és éljünk ágyék kötőben valami spiri fesztiválon. Ne aggódjatok majd annak is eljön az ideje, csak egy kicsit később! 

De mint írtam, ez az én szerény véleményem.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui:Dattatréja előző guruja

Uui: Dattatréja következő guruja

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük