Cshandrajána prajóga vidhi…

Asztrológiailag mindig az a testrészünk válik érzékenyé, ahol éppen a Hold áthalad. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a 12 állatövi jegy, Kostól a Halakig, amellett, hogy mindent lefed, lefedi a szervezetünk teljes egészét is. Fejtől a lábujjakig. 

Példa: Tehát minden 27-29 napban, amikor a Hold áthalad a Kos jegyén, ami kb. 2 és fél nap, érzékenyebbé válik a fejünk. Teljes egészében. Tehát ilyenkor érzékenyebbé válik a hajunktól, a fejbőrünktől az idegrendszerünkön át, az agyunk, a toboz és agyalapi mirigy működésünk, minden ami a fejhez kapcsolódik.  De a mélyebben fekvő dolgok is ide tartoznak, mint pl. az arc és homloküregeink.

Majd közvetlen ezután a Hold áthalad a Bikán, majd az Ikrek jegyén és így tovább, és így adott testrészek érzékenyebbé is válnak. Ahogy időm engedi felfogok tenni nektek egy nagyon részletes leírást az össze jegyre, hogy minél nagyobb választékban tudjuk magunkat kúrálni/kényeztetni!

A bejegyzés alján megtaláljátok a Hold vándorlását a hónap végéig!

Kos: A fej teljes egésze, kivéve az arcot. Tehát ezeken a napokon tehetünk az olyan felszínes dolgokért is, mint pl. fejbőr vagy haj, egészen olyan mélységig, mint az agyi vérellátás. Szóval a hajunk egész éjszaka kókusz olajban pácolása, sapka alatt eljárástól az agyfényesítő Brahmi szedéséig minden ajánlott. De ide tartoznak a mélyebben fekvő területek is, mint pl. az arc és a homloküregek is.

Bika: Arc és az arcon található érzékszervek. Tehát ezeken a napokon csinálhatjuk a szezámolajos öblögetést a fogunk és ínyünk egészségére. A  szemünkre használhatjuk a szezámolajos szemfürdőtől kezdve, a triphalás-ghee keveréket a komolyabb bajokra! Vagy egyszerűen bele kenhetnénk mustármar olajat a fülünkbe, orrunkba, szemünkbe és az ajkainkra, hiszen az Ájurvéda szerint a mustármag olaj az egyetlen olyan tisztaságú olaj, ami minden testnyílásba bele kenhető.

Ikrek: A nyak és a karok területe, egészen le az ujj végekig. Így természetesen ide tartozik a nyelv, a garat és pajzsmirigy is! Mint minden ízületre itt is jótékonyan működik az olajos masszázs!

Rák: Mellkas és minden, ami benne van. Tehát ide tartozik a szív és a tüdő is. Meg persze a bordák, a mellhártya, a csecsemő mirigy. Ihatunk görögszéna teát a tüdőnkre, vagy végezhetünk egy kicsit több pránajáma légző gyakorlatot a szokásosnál. Itt megtaláltok 4 db pránajámát leírva!

Oroszlán: Felső emésztő szervek: Máj, epe, hasnyálmirigy, lép.

Szűz: Gyomor és belek.

Mérleg: Csípő.

Skorpió: Nemi és ivar szervek, valamint az ánusz.

Nyilas: Combok.

Bak: Térdek.

Vízöntő: Lábszárak.

Halak: Bokák, lábfej, talpak.

A Hold vándorlása a hónap végéig:

  • Január 16-17 a Szűzben jár a Hold.
  • Január 17-19 a Mérlegben jár a Hold.
  • Január 19-21 a Skorpióban jár a Hold.
  • Január 21-23 a Nyilasban jár a Hold.
  • Január 23-26 a Bakban jár a Hold.
  • Január 26-29 a Vízöntőben jár a Hold.
  • Január 29-31 a Halakban jár a Hold.

Tehát a feladat az lenne, hogy meg kell néznünk, hogy hol jár a Hold és az adott testrészen elvégezni valami egészségmegőrző, kényeztető dolgot. Az lenne a lényeg, hogy ezzel megelőzést végezzünk!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.