A hét Ájurvéda Receptje: Szezámolaj, a fogak erősítésére, az ínysorvadás megelőzésére és kezelésére, valamint a szájüreg teljes védelmére…

szezámAkkor közkívánatra!

Az Ájurvédikus gyógyászat egyik leghatékonyabb receptje a fogaink, ínyünk és szájüregünk védelmének érdekében a szezám olajos öblögetés. 

Az eljárás egyszerű, mintha fogmosás után öblögetnénk, csak ebben az esetben nem vízzel, hanem hidegen sajtolt szezámolajjal. Heti egy alkalommal bőven elegendő megcsinálni ezt a kis rítust és 8-10 percig kellene az öblögetés végezni alkalmanként.

Ne ijedjünk meg, amikor kiköpjük az olajat, mert ilyen fehéres-sárgás iszapszerű cuccost fogunk kiereszteni szájacskáinkból, és az pont rendjén is van.

Persze a pitta, vagyis tűzalkatúak fogják a leggyorsabban észre venni ennek az egyszerű eljárásnak a hatásait (nekik a szájüregük érzékenyebb és a fogaik is hajlamosabbak az elszíneződésre), de pár hét után már mindenki komoly változásokat fog majd megfigyelni. 

Aftásodást, ínysérüléseket, a fogak érzékenységét mind teljes mértékben visszaszorítja, nem beszélve arról, hogy abszolúte letakarítja a fogkövet a fogacskáinkról.

Szóval egy rém egyszerű, de igen hatékony Ájurvéda recept!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

3 Responses to A hét Ájurvéda Receptje: Szezámolaj, a fogak erősítésére, az ínysorvadás megelőzésére és kezelésére, valamint a szájüreg teljes védelmére…

 1. Farkas józsefné - Klári szerint:

  Nagyon hasznos volt számomra az infó…
  Örülök, h ráleltem a lapodra…

 2. Farkas józsefné - Klári szerint:

  Köszönöm az infót

 3. Bea szerint:

  Szia Ádám!
  Lehet bővebbet tudni erről a mechanizmusról, mit csinál az olaj?
  Fogszabályozós fémmel a szájban is oké az öblögetés?
  Köszi, Bea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük