A hét Ájurvéda Receptje: Szezámolaj, a fogak erősítésére, az ínysorvadás megelőzésére és kezelésére, valamint a szájüreg teljes védelmére…

szezámAkkor közkívánatra!

Az Ájurvédikus gyógyászat egyik leghatékonyabb receptje a fogaink, ínyünk és szájüregünk védelmének érdekében a szezám olajos öblögetés. 

Az eljárás egyszerű, mintha fogmosás után öblögetnénk, csak ebben az esetben nem vízzel, hanem hidegen sajtolt szezámolajjal. Heti egy alkalommal bőven elegendő megcsinálni ezt a kis rítust és 8-10 percig kellene az öblögetés végezni alkalmanként.

Ne ijedjünk meg, amikor kiköpjük az olajat, mert ilyen fehéres-sárgás iszapszerű cuccost fogunk kiereszteni szájacskáinkból, és az pont rendjén is van.

Persze a pitta, vagyis tűzalkatúak fogják a leggyorsabban észre venni ennek az egyszerű eljárásnak a hatásait (nekik a szájüregük érzékenyebb és a fogaik is hajlamosabbak az elszíneződésre), de pár hét után már mindenki komoly változásokat fog majd megfigyelni. 

Aftásodást, ínysérüléseket, a fogak érzékenységét mind teljes mértékben visszaszorítja, nem beszélve arról, hogy abszolúte letakarítja a fogkövet a fogacskáinkról.

Szóval egy rém egyszerű, de igen hatékony Ájurvéda recept!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

3 Responses to A hét Ájurvéda Receptje: Szezámolaj, a fogak erősítésére, az ínysorvadás megelőzésére és kezelésére, valamint a szájüreg teljes védelmére…

 1. Farkas józsefné - Klári szerint:

  Nagyon hasznos volt számomra az infó…
  Örülök, h ráleltem a lapodra…

 2. Farkas józsefné - Klári szerint:

  Köszönöm az infót

 3. Bea szerint:

  Szia Ádám!
  Lehet bővebbet tudni erről a mechanizmusról, mit csinál az olaj?
  Fogszabályozós fémmel a szájban is oké az öblögetés?
  Köszi, Bea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük