Az új helyünk felszentelése…

homaFebruár 28, és Siva Ratri alkalmából, most Pénteken megtartjuk az új helyünk a Védák Háza Buda szentelőjét. 

19 órakor kezdjük a bulit, és egy picit majd mesélek nektek arról, hogy mit is jelent az, hogy Siva Ratri, azaz Siva Estje, ami az év legnagyobb varázslós estje, és persze elmondom majd nektek, hogy miről is fog szülni a felszentelés.

Ez a rítus Indiában már több mint 5000 éve, ugyanígy zajlik, és semmi sem változott a mozzanatokban és a mantrákban, amit most majd ti is látni fogtok. 

A szertartás során majd mindig minden egyes résznél és rítusnál elfogom nektek mondani, hogy mit és miért csinálunk, így még élvezhető is lesz az esemény, de azért készüljetek fel rá, hogy egy jó másfél órát biztos, hogy elfogunk varázsolgatni.

Ha, ti is részt szeretnétek venni a szertartáson, esetleg a saját kis lakóhelyeteket vagy irodátokat is felturbóznátok egy kicsit spirituálisan, akkor gyertek fehér ruhába, hozzatok magatokkal rizslisztet, néhány szál sok szirmú virágot, pl. rózsát, és tiszta még használatlan falapot, amire feltudjátok majd szórni a lakásotokat szimbolizáló rizsliszt mandalát, és egy darab gyümölcsöt. A falap ne legyen túl nagy, mert akkor nem fogunk elférni.

Bármi kérdésetek lenne nyugodtan írjatok nekem, mostanság már jobb vagyok a válaszolásban.

Bővebben itt tudtok olvasni a védikus szertartásokról, habár ez az oldal még készül. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük