Lesz még nepáli eligazítás…

nepimEgy páran még csatlakoztak a nepáli úthoz, ezért még majd lesz egy kis eligazítás, hogy őket is felhozzuk pariba. És kb. ez lesz a hozzáállásunk a még csatlakozni kívánókhoz is. Ha még akartok velünk jönni Nepálba, gyertek csak gyertek. Amíg tudunk repjegyet szerezni, addig lehet még csatlakozni. 

Addig is, egy-két hasznos infó, amit mindig elfelejtek mondani:

  • Nepálban is 220 volt van, ugyanolyan dugóval mint nálunk.
  • Kell durvább napvédő, mert a hegyekben, hülyén hangzik, de közelebb vagyunk a naphoz, pár ezer méterrel.
  • Legyen nálunk strandpapucs az útra, mert a hegyekben a mászás után jó pihentetni a lábacskáinkat. Szóval du. már a szálláson és a kis falvakban, ahová megérkezünk már jó a kis papucs is, és akkor ki vehetjük megfáradt lábainkat a zárt surranókból.
  • Ha van egy kis vérnyomás magasságunk, akkor hozzunk magunkkal 1-2 szem Viagrát. Lejjebb viszi a vért a szervezetünkben, és véralvadás gátló is van benne, jó lehet egy kis agyi és tüdő ödémásodás ellen, de persze ez csak azoknak kell, akik meg akarják csinálni az 5416 méteres hágót.
  • Ha senki sem akar felmenni 5416-ra ne aggódjatok nem hagylak benneteket magatokra Muktináthba, akkor én sem fogok felmászni önszorgalomból.
  • Ha van valakinek GPS készüléke lehet, hogy érdekes lenne azt is használni a mászás alatt, csak, hogy tudjuk, hogy mennyi volt a menet, a le és fel, szakaszonként, stb.
  • 4 db útlevélkép legyen nálunk, mert kell a vízumhoz, a belépőre a tájvédelmi körzetbe, és a mászási engedélyre a magas Himalájába.

És ha van kérdésetek írjatok! Itt olvasható a nepáli út teljes napi lebontása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük