Lesz még nepáli eligazítás…

nepimEgy páran még csatlakoztak a nepáli úthoz, ezért még majd lesz egy kis eligazítás, hogy őket is felhozzuk pariba. És kb. ez lesz a hozzáállásunk a még csatlakozni kívánókhoz is. Ha még akartok velünk jönni Nepálba, gyertek csak gyertek. Amíg tudunk repjegyet szerezni, addig lehet még csatlakozni. 

Addig is, egy-két hasznos infó, amit mindig elfelejtek mondani:

  • Nepálban is 220 volt van, ugyanolyan dugóval mint nálunk.
  • Kell durvább napvédő, mert a hegyekben, hülyén hangzik, de közelebb vagyunk a naphoz, pár ezer méterrel.
  • Legyen nálunk strandpapucs az útra, mert a hegyekben a mászás után jó pihentetni a lábacskáinkat. Szóval du. már a szálláson és a kis falvakban, ahová megérkezünk már jó a kis papucs is, és akkor ki vehetjük megfáradt lábainkat a zárt surranókból.
  • Ha van egy kis vérnyomás magasságunk, akkor hozzunk magunkkal 1-2 szem Viagrát. Lejjebb viszi a vért a szervezetünkben, és véralvadás gátló is van benne, jó lehet egy kis agyi és tüdő ödémásodás ellen, de persze ez csak azoknak kell, akik meg akarják csinálni az 5416 méteres hágót.
  • Ha senki sem akar felmenni 5416-ra ne aggódjatok nem hagylak benneteket magatokra Muktináthba, akkor én sem fogok felmászni önszorgalomból.
  • Ha van valakinek GPS készüléke lehet, hogy érdekes lenne azt is használni a mászás alatt, csak, hogy tudjuk, hogy mennyi volt a menet, a le és fel, szakaszonként, stb.
  • 4 db útlevélkép legyen nálunk, mert kell a vízumhoz, a belépőre a tájvédelmi körzetbe, és a mászási engedélyre a magas Himalájába.

És ha van kérdésetek írjatok! Itt olvasható a nepáli út teljes napi lebontása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .