Az Ájurvéda és a Hatha Jóga csodálatos hatásai, 2. rész…

Elnézést, hogy ennyire lassan csörgedeznek az irományok belőlem, de sajna itt Sharjah-ban nincs internetem, és ilyenkor az indíttatás sem szokott fellángolni bennem.

Szóval ott tartottunk, hogy kijöttem az Arab Emirátusokba kezelni egy kedves páciensem, és természetesen azonnal beállt a Keleten élés első tünete is, ami: „az embernek fogalmam sincs, hogy a hét melyik napja van”. De jövő hétre, vagy az azt követőre, biztos, hogy lesz netem.  Legalábbis ezt mondták.

ayurpharmacy

Tehát a múltkori bejegyzésben ott tartottunk, hogy mennyire működik az Ájurvéda és a Hatha Jóga, még nyugati első osztályú orvosi műszerek mérései szerint is. Ennek fényében arra gondoltam, hogy picit mindannyitokat, akik járatosak az Ájurvédában iriggyé tegyek, leírom a történet folytatását, ami arról is szól, hogy itt mennyivel „könnyebb” az Ájurvédával gyógyítani.

A kedves páciensemnél, az öregúrnál, a légzés volt az egyik fő baj, a másik az volt, hogy hihetetlen testsúly csökkenésbe kezdett a szervezete. Valamint nagyon érdekes volt az eset, mert minél több kalóriát vittek be neki, annál jobban fogyott, és lement egészen 41 kilóig. (Az előző írásban elfelejtettem leírni, hogy itt már gyomorszondán keresztüli táplálkozásról volt szó, és intenzív osztályos állapotokról.)

A tünetekből és a bácsi pulzusából kiderült, hogy nem csak a vata, de a pitta is hihetetlenül el volt billenve a szervezetében, ami nagyon komoly izom feszültséggel is járt. Természetesen az életben maradás volt a tét, és a nehéz légzés miatt a bácsi szervezete rákapcsolt a bordaközti izmok tónusára, hogy ha törik, ha szakad, a légzés ne álljon le. Szegény kiharcolt szervezete, ahogy hozzájutott profi amerikai tápszerekhez, szinte újult erőre kapott és még jobban feszítette a test izmait.

Tehát most már erre a problémára összpontosítottunk mivel a légzés nehézség már megoldódott. Szóval nekiláttunk az Ájurvéda szerint kezelni azt a tünetet, ami már komolyabb veszélyt jelentett a már múlóban lévő kiváltó oknál.

És itt teszlek iriggyé benneteket! Lebattyogtam a boltba, vettem 3 különféle Ájurvédikus gyógynövény készítményt, amit a megfelelő arányban elkészítettem ghíben (ha ghí kifejezés nem jelent sokat számodra, ide kattintva megtudhatsz ezt-azt róla), és ahogy elkezdték kenni a bácsi orrlyukait vele, a feszültség megszűnt, az extrém kalóriaégetés abbamaradt, és az úr másnaptól elkezdett súlyilag gyarapodni.

De remélem értitek, lesétáltam az Ájurvédás boltba és vettem cuccokat, csak úgy, ripsz-ropsz.

Na ezért is jó keleten élni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Az Ájurvéda és a Hatha Jóga csodálatos hatásai, 2. rész…

  1. Viki szerint:

    A valerianát vagy macskagyökeret itthon is lehet kapni 🙂 na jó, nem ayurvédikus készítményben, de mégis..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük