Akshaya Tritiya, az év legjobb napja asztrológiailag, de mi is az?

Az év legjobb asztrológiai napja akkor áll elő, amikor a Nap és a Hold a lehető legerősebb pozícióba kerül, és ilyenkor sokszor előfordul az is, hogy közben a Vénusz is a lehető legjobb helyzetben van.

Ez idén 2023-ban most nem adatott meg nekünk, de a Nap és Hold így is a lehető legerősebb helyzetükben állnak majd.

Egyébként ez a nap idén, 2023-ban ez a nap, április 22-re esik!

Ennek a napnak az egészen bámulatos hatásait már olyan régóta megfigyelték Indiában, hogy egyes kifejezetten nagyszabású dolgot, már eleve egy ilyen napon kezdtek el. Például Vjászadév, aki leírta az összes Védát, ezen a napon kezdte leírni a Mahabháratát, a Hinduk legnagyobb eposzát. Nem mellesleg a Mahabhárata jobban átvészelte az utóbbi 5 ezer évet, mint a Védák, aminek javarészt eltűntként tartanak számon.

Sőt nemcsak a Hinduk szokták úgymond igénybe venni ennek a napnak az áldásos hatását. A dzsain vallás legelső mestere, legelső Tirthankarája, Sri Risabhadéva egy ilyen napon kezdte el az 1 éves böjtjét, és így természetesen egy ilyen napon is fejezte be. Sőt még az nap fektette le a dzsain követők szabályrendszereit az ételek elkészítésével és felszolgálásával kapcsolatosan, ami a mai napig meghatározó része ennek a kultúrkörnek, de egész Indiának is. Hiszen dzsain éttermek ezreit találhatjuk meg szerte Indiában és mindenhol ugyanazt az elképesztő étel minőséget lehet megkóstolni.

Egyszóval legyen az egy étkezési kultúra megalkotása, vagy egy szentírás lejegyzése, ez a nap mindenre alkalmas, amit úgy tervezünk, hogy hosszútávon érzékeltesse hatásait ránk nézve! (Ide kattintva még több infót is megtaláltok arról, hogy milyen fontos történelmi események történtek meg ezen a napon.)

Az érdekesség kedvéért azt még leírnám nektek, hogy ezen a napon tradicionálisan aranyat ajándékoznak az emberek egymásnak Indiában. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Idén ez az elképesztő bolygóállás, már 22-én éjfél utántól él, így majd 3 napunk van a fontos nagy horderejű terveinkre, elképzeléseinkre! Ugyanis 24-én délelőttig kitart ez a pozíció!

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Akshaya Tritiya, az év legjobb napja asztrológiailag, de mi is az?

  1. Aranylotusz szerint:

    🙂 nem halasztottuk el, de amièrt jöttem íly korai óràban az nem ez volt, viszont mindig öröm olvasni soraid <3 🙂

  2. zefirin szerint:

    És Ez mikor van annak aki Ausztráliában van?

  3. Visszajelzés: Asztrológiai előrejelzés, Védikus: Nap a Kosban: Április 13-Május 14… – Jóga Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük