Védikus Asztrológia Előrejelzés: Nap az Oroszlán jegyében: Augusztus 16 – Szeptember 16…

astrologyAugusztus 16-án a Nap becsatlakozik a Merkúrhoz, a Rahuhoz és a Vénuszhoz az Oroszlán jegyében. A Nap és a Merkúr az Oroszlánban erőssebé teszi a vezetői vénánkat, és nem csak irányítás és vezetés szempontjából, hanem a Merkúr végett a kommunikációval kapcsolatosan is. Egyszóval nemcsak előtérbe tudunk kerülni, de meg lesz hozzá az affinitásunk is, hogy a mögöttünk állókkal is foglalkozzunk egy kicsit és segítsük azokat, akik vezetőként tekintenek ránk.

A Vénusz jelenléte a jegyben tovább tudja azt támogatni, hogy vezetőként is ne hatalomból nyomjuk végig saját akaratunkat, hanem közös megegyezéssel vezessük a mi kis közösségünket. Meg fog adatni az a lehetőség, hogy szellemi vezetőkké váljunk, fizikai vezetőkből.

A fizikai síkon tevékenykedő vezetőket kötelező követni, mert része a szabályzatnak, a rendszernek és a szerződéseinknek, de a szellemi vezetőket az emberek önszántukból követik.

Persze ebben a szakaszban is meg kell tenni a kötelezőket, nem fog a sült tofu a szánkban landolni. Sőt azáltal, hogy a Mars és a Szaturnusz együtt áll a Skorpióban, kifejezetten nehezebb lesz a másokkal való együttműködés ha pénzről van szó, de ha a kommunikációt helyezzük előtérbe, akkor lesz esély arra, hogy jól jöjjenek ki a dolgok.

Természetesen nem lehet arról sem megfeledkezni, hogy a Rahu is az Oroszlánban áll, ami feltüzelheti a Napot, és ezáltal a Nap negatív területeit is, mint pl. a zsarnokság, az önimádat és mások eltiprása önös indokokból. A Nap/Merkúr/Vénusz együttállás viszont fel tud majd minket vértezni azon értékekkel, melyek segítenek túllátnunk önös rövidtávú hasznunkon.

Ezek után a Merkúr Augusztus 19-én tovább halad a Szűz jegyébe és ez nehezebbé teszi majd azt, hogy magasztosan és önzetlenül vezessük környezetünket, hiszen a Nap olyan bolygókkal marad az Oroszlánban (Rahu és Vénusz), akik akár el is terelhetik a figyelmét a lényegi dolgokról.

Amikor a Merkúr átlép a Szűzbe, ahol a lehető legerősebb pozícióban áll, minden merkúri jelenség hatványozottabban lesz jelen az életünkben.

Tehát a kommunikáció, a racionális gondolkodás, az odafigyelés a részletekre, az üzleti érzék, a nyelvek tudása és tanulása, a számokkal kapcsolódó területek, minden erősebben lesz érezhető a mindennapokban.

Majd Augusztus 25-én a Vénusz is csatlakozik a Jupiterhez és a Merkúrhoz a Szűzben. Elvileg a Vénusz gyenge helyzetbe kerül a Szűzben, de a Merkúr ottléte miatt ez törlődik, és így előáll az, hogy 3 gondolkodó és tanító bolygó áll egy jegyben. Újfent azt tudom mondani, hogy itt és most lesz érdemes elmélyülni tanulmányainkban, a gyógyítás és a rituálék területén.

Viszont ebben a szakaszban, a Vénusz átlépésével a Szűzbe – a Nap és a Rahu maradtak az Oroszlánban – az ego faktor fog előtérbe kerülni.

A Rahu természete az, hogy mindent fokoz, amivel kapcsolatba kerül. Így azáltal, hogy a Nap csatlakozott a Rahuhoz, a Nap hatása is fokozódik, és minden, ami a Naphoz kötődik, valamint minden más is, ami az Oroszlánhoz és az 5-ös házhoz kapcsolódik.

Többek között a Nap a személyiségünk és az egónk bolygója is, és így, hogy a Rahu által erősebb lesz az énképünk és az önérvényesítési képességünk, kicsit túlzásokba is eshetünk önmagunkkal kapcsolatban. És mivel az 5-ös ház az intellektusunk bolygója is, vigyáznunk kell, hogy szellemileg se essünk át a ló túloldalára.

Mindez Szeptember 9-ig tart, amikor a Merkúr visszalép az Oroszlánba és ezzel némileg lágyítja ez a bolygóállást.

Ugyanekkor a Vénusz marad a Szűzben, aki a Merkúr társasága nélkül itt már nem érzi magát elemében. A Vénuszhoz kapcsolódó dolgok ezt megsínylik, főként a partnerkapcsolati területek. Ehhez hozzáadva az erős ego hatást az Oroszlánban, vigyázzunk, hogy nehogy elkergessük szerelmünket otthonról.

De szerencsére ez a szakasz csak egy hétig tart, mert Szeptember 16-án a Nap áthalad a Szűzbe.

Valamint azt is fontos tudnunk, hogy Szeptember 5-én a Nap leelőzi a Rahut, így minden bolygó a Rahu és a Ketu között tartózkodik, amit Kála Szarpa Jógának hívnak a Védikus Asztrológiában. Ez egy igen ritka asztrológiai jelenség, és mivel ebben az esetben az összes bolygó a Rahu irányából halad a Ketu felé, a spiritualitás, a fizikai dolgokról való lemondás és az aszketizmus érvényesül erősebben. Materiális életünk itt egy picit nehezebbé válhat. Ez a jelenség December 26-ig fogja éreztetni hatásait, de minden Holdtöltének nagyjából csak a felében lesz igazán hangsúlyos.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük