Védikus Asztrológia Előrejelzés: Nap az Oroszlán jegyében: Augusztus 16 – Szeptember 16…

astrologyAugusztus 16-án a Nap becsatlakozik a Merkúrhoz, a Rahuhoz és a Vénuszhoz az Oroszlán jegyében. A Nap és a Merkúr az Oroszlánban erőssebé teszi a vezetői vénánkat, és nem csak irányítás és vezetés szempontjából, hanem a Merkúr végett a kommunikációval kapcsolatosan is. Egyszóval nemcsak előtérbe tudunk kerülni, de meg lesz hozzá az affinitásunk is, hogy a mögöttünk állókkal is foglalkozzunk egy kicsit és segítsük azokat, akik vezetőként tekintenek ránk.

A Vénusz jelenléte a jegyben tovább tudja azt támogatni, hogy vezetőként is ne hatalomból nyomjuk végig saját akaratunkat, hanem közös megegyezéssel vezessük a mi kis közösségünket. Meg fog adatni az a lehetőség, hogy szellemi vezetőkké váljunk, fizikai vezetőkből.

A fizikai síkon tevékenykedő vezetőket kötelező követni, mert része a szabályzatnak, a rendszernek és a szerződéseinknek, de a szellemi vezetőket az emberek önszántukból követik.

Persze ebben a szakaszban is meg kell tenni a kötelezőket, nem fog a sült tofu a szánkban landolni. Sőt azáltal, hogy a Mars és a Szaturnusz együtt áll a Skorpióban, kifejezetten nehezebb lesz a másokkal való együttműködés ha pénzről van szó, de ha a kommunikációt helyezzük előtérbe, akkor lesz esély arra, hogy jól jöjjenek ki a dolgok.

Természetesen nem lehet arról sem megfeledkezni, hogy a Rahu is az Oroszlánban áll, ami feltüzelheti a Napot, és ezáltal a Nap negatív területeit is, mint pl. a zsarnokság, az önimádat és mások eltiprása önös indokokból. A Nap/Merkúr/Vénusz együttállás viszont fel tud majd minket vértezni azon értékekkel, melyek segítenek túllátnunk önös rövidtávú hasznunkon.

Ezek után a Merkúr Augusztus 19-én tovább halad a Szűz jegyébe és ez nehezebbé teszi majd azt, hogy magasztosan és önzetlenül vezessük környezetünket, hiszen a Nap olyan bolygókkal marad az Oroszlánban (Rahu és Vénusz), akik akár el is terelhetik a figyelmét a lényegi dolgokról.

Amikor a Merkúr átlép a Szűzbe, ahol a lehető legerősebb pozícióban áll, minden merkúri jelenség hatványozottabban lesz jelen az életünkben.

Tehát a kommunikáció, a racionális gondolkodás, az odafigyelés a részletekre, az üzleti érzék, a nyelvek tudása és tanulása, a számokkal kapcsolódó területek, minden erősebben lesz érezhető a mindennapokban.

Majd Augusztus 25-én a Vénusz is csatlakozik a Jupiterhez és a Merkúrhoz a Szűzben. Elvileg a Vénusz gyenge helyzetbe kerül a Szűzben, de a Merkúr ottléte miatt ez törlődik, és így előáll az, hogy 3 gondolkodó és tanító bolygó áll egy jegyben. Újfent azt tudom mondani, hogy itt és most lesz érdemes elmélyülni tanulmányainkban, a gyógyítás és a rituálék területén.

Viszont ebben a szakaszban, a Vénusz átlépésével a Szűzbe – a Nap és a Rahu maradtak az Oroszlánban – az ego faktor fog előtérbe kerülni.

A Rahu természete az, hogy mindent fokoz, amivel kapcsolatba kerül. Így azáltal, hogy a Nap csatlakozott a Rahuhoz, a Nap hatása is fokozódik, és minden, ami a Naphoz kötődik, valamint minden más is, ami az Oroszlánhoz és az 5-ös házhoz kapcsolódik.

Többek között a Nap a személyiségünk és az egónk bolygója is, és így, hogy a Rahu által erősebb lesz az énképünk és az önérvényesítési képességünk, kicsit túlzásokba is eshetünk önmagunkkal kapcsolatban. És mivel az 5-ös ház az intellektusunk bolygója is, vigyáznunk kell, hogy szellemileg se essünk át a ló túloldalára.

Mindez Szeptember 9-ig tart, amikor a Merkúr visszalép az Oroszlánba és ezzel némileg lágyítja ez a bolygóállást.

Ugyanekkor a Vénusz marad a Szűzben, aki a Merkúr társasága nélkül itt már nem érzi magát elemében. A Vénuszhoz kapcsolódó dolgok ezt megsínylik, főként a partnerkapcsolati területek. Ehhez hozzáadva az erős ego hatást az Oroszlánban, vigyázzunk, hogy nehogy elkergessük szerelmünket otthonról.

De szerencsére ez a szakasz csak egy hétig tart, mert Szeptember 16-án a Nap áthalad a Szűzbe.

Valamint azt is fontos tudnunk, hogy Szeptember 5-én a Nap leelőzi a Rahut, így minden bolygó a Rahu és a Ketu között tartózkodik, amit Kála Szarpa Jógának hívnak a Védikus Asztrológiában. Ez egy igen ritka asztrológiai jelenség, és mivel ebben az esetben az összes bolygó a Rahu irányából halad a Ketu felé, a spiritualitás, a fizikai dolgokról való lemondás és az aszketizmus érvényesül erősebben. Materiális életünk itt egy picit nehezebbé válhat. Ez a jelenség December 26-ig fogja éreztetni hatásait, de minden Holdtöltének nagyjából csak a felében lesz igazán hangsúlyos.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük