Azt imádom, hogy ti kedveskéim, akik nálam kezdtétek az Ájurvédát tanulni, olyan kérdésekkel álltok elő, ami már annyira szakmai, hogy akár egy gyógyítói fórumon is beszélgethetnénk róluk.
Most pl. az a kérdés aranyozta be a napom, hogy az Ashoka, hogyan jobb fogyasztva porban vagy borban, ugyanis a tradicionális Ájurvéda receptekben leginkább egy bor szerű erjesztésben javasolt eme varázsszer fogyasztása.
Íme a válaszom: Mindkét verzióban hatékony a bevitel, de Vata alkatúaknál tény és való, hogy az Ashoka Aristha, tehát az Ashoka bor formája hatékonyabb. Ezt itthon így tudjátok ti magatoknak ezt előállítani!
Vásároltok Ashokát porban és az adott mennyiséget, amit beakartok keverni, beáztatjátok 4x annyi borba! Lehetőleg édes borba, és mivel nem értek sokat hozzá én a tokaji aszút ajánlanám, vagy valami késői szüretelésű furmint jellegű nedűt. A keveréket tartsátok olyan ablakban, ahol csak délelőtti napfényt kap. Esténként lefekvés előtt 1 evőkanál Ashokaristhát, 1 evőkanál vízzel keverjetek el, és azt igyátok meg!
Egészségetekre!
Om Tat Sat
Baktai Ádám apa, tanár, pap. A keleti kultúrtudományok szakértője