Ashoka porban vagy borban?!

Azt imádom, hogy ti kedveskéim, akik nálam kezdtétek az Ájurvédát tanulni, olyan kérdésekkel álltok elő, ami már annyira szakmai, hogy akár egy gyógyítói fórumon is beszélgethetnénk róluk. 

Szóval, ott tartunk, hogy a kedves vegafuszeray.hu-s lányok, sikeresen berendeltek nekünk, nektek egy Ashoka nevű csodaszert a hölgyek részére. És ekkor jött a kérdés, hogy az Ashoka, hogyan jobb fogyasztva porban vagy borban, ugyanis a tradicionális Ájurvéda receptekben leginkább egy bor szerű erjesztésben javasolt eme varázsszer fogyasztása.

Íme a válaszom: Mindkét verzióban hatékony a bevitel, de Vata alkatúaknál tény és való, hogy az Ashoka Aristha, tehát az Ashoka bor formája hatékonyabb. Ezt itthon így tudjátok ti magatoknak ezt előállítani!

Szétszeditek az egész doboz Ashoka, összes 80 kapszuláját és beáztatjátok a belőlük kinyert port 1.2 liter nagyon jó minőségű fehér borba. Lehetőleg édes borba, és mivel nem értek sokat hozzá én a tokaji aszút ajánlanám, vagy valami késői szüretelésű furmint jellegű nedűt. A keveréket tartsátok olyan ablakban, ahol csak délelőtti napfényt kap. Esténként lefekvés előtt 1 evőkanál Ashokaristhát, 1 evőkanál vízzel keverjetek el, és azt igyátok meg! 

Egészségetekre!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Ashokát itt tudtok rendelni!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük