Ashoka porban vagy borban?!

Azt imádom, hogy ti kedveskéim, akik nálam kezdtétek az Ájurvédát tanulni, olyan kérdésekkel álltok elő, ami már annyira szakmai, hogy akár egy gyógyítói fórumon is beszélgethetnénk róluk. 

Most pl. az a kérdés aranyozta be a napom, hogy az Ashoka, hogyan jobb fogyasztva porban vagy borban, ugyanis a tradicionális Ájurvéda receptekben leginkább egy bor szerű erjesztésben javasolt eme varázsszer fogyasztása.

Íme a válaszom: Mindkét verzióban hatékony a bevitel, de Vata alkatúaknál tény és való, hogy az Ashoka Aristha, tehát az Ashoka bor formája hatékonyabb. Ezt itthon így tudjátok ti magatoknak ezt előállítani!

Vásároltok Ashokát porban és az adott mennyiséget, amit beakartok keverni, beáztatjátok 4x annyi borba! Lehetőleg édes borba, és mivel nem értek sokat hozzá én a tokaji aszút ajánlanám, vagy valami késői szüretelésű furmint jellegű nedűt. A keveréket tartsátok olyan ablakban, ahol csak délelőtti napfényt kap. Esténként lefekvés előtt 1 evőkanál Ashokaristhát, 1 evőkanál vízzel keverjetek el, és azt igyátok meg! 

Egészségetekre!

Om Tat Sat

Baktai Ádám apa, tanár, pap. A keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük