Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok I. rész (Női Agy/Férfi Agy)

Az elmúlt 20 évben sokat változott a világ, és ide értetődik a nyugati pszichológia is. Terjednek az olyan elemek és elképzelések, mint a pozitív pszichológia, a flow elmélet és sok más hasznos dolog. A Védikus Pszichológia valahogy mindig is inkább pozitív jellegű volt, így a mostani trendek és az ősi Ájurvédikus tudás kezd komolyan egymásra hajazni.

Rövid szösszenetekben megosztanék veletek olyan információkat, amelyek ugyan nyugati kutatások eredményei, de elvben és hangulatban nem tér el az Ájurvédikus Pszichológia elképzeléseitől.

Első körben hölgyeknek kedves infokkal kedveskednék, mert mégis csak nő nap alkalmából indítjuk el ezt az új rovatot. Íme:

Egy nő akkor érzi magát szeretve, ha naponta 3000 szót intéznek irányában.

Egy férfi önszántából 2000 szót mond ki a száján egy nap. Tehát, ha nem telefonálunk, nem csacsogunk a szomszéddal és nem mentünk be dolgozni, akkor is egy 1000 szavas deficittel küzdünk per nap. Igen, uraim meg kell tanulnunk kommunikálni!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük