Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok I. rész (Női Agy/Férfi Agy)

Az elmúlt 20 évben sokat változott a világ, és ide értetődik a nyugati pszichológia is. Terjednek az olyan elemek és elképzelések, mint a pozitív pszichológia, a flow elmélet és sok más hasznos dolog. A Védikus Pszichológia valahogy mindig is inkább pozitív jellegű volt, így a mostani trendek és az ősi Ájurvédikus tudás kezd komolyan egymásra hajazni.

Rövid szösszenetekben megosztanék veletek olyan információkat, amelyek ugyan nyugati kutatások eredményei, de elvben és hangulatban nem tér el az Ájurvédikus Pszichológia elképzeléseitől.

Első körben hölgyeknek kedves infokkal kedveskednék, mert mégis csak nő nap alkalmából indítjuk el ezt az új rovatot. Íme:

Egy nő akkor érzi magát szeretve, ha naponta 3000 szót intéznek irányában.

Egy férfi önszántából 2000 szót mond ki a száján egy nap. Tehát, ha nem telefonálunk, nem csacsogunk a szomszéddal és nem mentünk be dolgozni, akkor is egy 1000 szavas deficittel küzdünk per nap. Igen, uraim meg kell tanulnunk kommunikálni!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .