A Mai Tematikus Ájurvéda Oktatás Témája: Ájurvédikus Belgyógyászat I. Rész

Figyelem! Figyelem! Figyelem! Ez az óra a már régebb óta folyó Ájurvédikus Előadás sorozat része, a most kezdődő 4 alkalmas „Ájurvéda Alap Tanfolyam” holnap lesz, de ugyanúgy 17 órától!

Mivel azért a most zajlódó Ájurvéda Órákon is azért cserélődött a hallgatók egy része az Ájurvédikus Belgyógyászatot némi alapozással fogjuk kezdeni. Így a most csatlakozók is képbe kerülnek, meg szerintem az sem árt, ha olyan alap információkról leporoljuk ez elmúlt 2 év távlatát, mint a 7 test szövet, a 14 csatorna a szervezetünkben, a 13 inger, aminek elfojtása betegségeket okozhat, az 5-5 Vata, Pitta és Kapha, szóval most azokat fogjuk átvenni, amely információk kb. 2 évvel ezelőtt hangzottak el, még a legeslegelején.

Természetesen nem ugyanazt fogom mondani, mivel leginkább fejből tanítok, ezért jegyzet nélkül erre képtelen is lennék, szóval nem lesz uncsi, már csak azért sem, mert így már ezt az egész témakört az Ájurvédikus belgyógyászat tükrében fogjuk átvenni, és főként azon szempontból, hogy miként játszhatnak közre dolgok a betegségek kialakulásában.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .