A Mai Tematikus Ájurvéda Oktatás Témája: Ájurvédikus Belgyógyászat I. Rész

Figyelem! Figyelem! Figyelem! Ez az óra a már régebb óta folyó Ájurvédikus Előadás sorozat része, a most kezdődő 4 alkalmas „Ájurvéda Alap Tanfolyam” holnap lesz, de ugyanúgy 17 órától!

Mivel azért a most zajlódó Ájurvéda Órákon is azért cserélődött a hallgatók egy része az Ájurvédikus Belgyógyászatot némi alapozással fogjuk kezdeni. Így a most csatlakozók is képbe kerülnek, meg szerintem az sem árt, ha olyan alap információkról leporoljuk ez elmúlt 2 év távlatát, mint a 7 test szövet, a 14 csatorna a szervezetünkben, a 13 inger, aminek elfojtása betegségeket okozhat, az 5-5 Vata, Pitta és Kapha, szóval most azokat fogjuk átvenni, amely információk kb. 2 évvel ezelőtt hangzottak el, még a legeslegelején.

Természetesen nem ugyanazt fogom mondani, mivel leginkább fejből tanítok, ezért jegyzet nélkül erre képtelen is lennék, szóval nem lesz uncsi, már csak azért sem, mert így már ezt az egész témakört az Ájurvédikus belgyógyászat tükrében fogjuk átvenni, és főként azon szempontból, hogy miként játszhatnak közre dolgok a betegségek kialakulásában.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük