Ájurvédikus Főzőtanfolyam: Október 11., 18 órától a Bhakti Kutirban

Ájurvédikus főzőtanfolyamA tavaszi főzőtanfolyam mintájára most is az lesz,hogy 3 óra alatt megfőzünk és elkészítünk kb. 18 fogást, mert ezen a tanfolyamon nem az lesz a fő csapásvonal, hogy megtanuljunk klasszikus ájurvédikus ételeket elkészíteni, hanem az, hogy megértsük az ájurvédikus főzés elveit.

Az ájurvédikus főzésben például 5 különböző időben lehet fűszerezni a készülendő ételt, amivel nem csak íz világában és állagában érünk el más hatást, hanem gyógyászati használatban is elkülönülnek egymástól a gyógyhatások.

Ebből fakadóan természetesen megint lesznek olyan egyszerűen elkészíthető ételek is a menüsoron, amit majd csak szimplán felrakunk a tűzre és levesszük mikor elkészült, de lesznek összetettebb receptek is, ahol számos összetevő és alapanyag kombinálásával érjük el a megfelelő íz- és gyógyászati hatást.

Ezen kívül természetesen fókuszálni fogunk arra is, hogy a most jövő hideg tél viszonylatában a különféle zöldségek, fűszerek és gabonák milyen hatással bírnak a szervezetünkre nézve.

A főzőtanfolyam a pancsakarma keretein belül kerül megrendezésre, annak befejező alkalma lesz, természetesen ez alkalommal külsősök is részt vehetnek, a tanfolyam ára 4500 Forint, viszont ha valaki másodmagával jönne, akkor a második főnek 3000 Forint.

Ez az alkalom akár tekinthető az október 18-án kezdődő Ájurvédikus Alaptanfolyam 0. alkalmának is, így aki részt vesz a főzőcskén, majd utána  befizet az alaptanfolyamra, a főzés díja levonásra kerül a tanfolyam árából.

Bejelentkezni a bhaktikutirinfo@gmail.com e-mail címünkön tudtok.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Ájurvédikus Főzőtanfolyam: Október 11., 18 órától a Bhakti Kutirban

  1. Visszajelzés: A most pénteki Ájurvédikus Főzőcske menü sorra… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük