Ájurvédikus Főzőtanfolyam: Október 11., 18 órától a Bhakti Kutirban

Ájurvédikus főzőtanfolyamA tavaszi főzőtanfolyam mintájára most is az lesz,hogy 3 óra alatt megfőzünk és elkészítünk kb. 18 fogást, mert ezen a tanfolyamon nem az lesz a fő csapásvonal, hogy megtanuljunk klasszikus ájurvédikus ételeket elkészíteni, hanem az, hogy megértsük az ájurvédikus főzés elveit.

Az ájurvédikus főzésben például 5 különböző időben lehet fűszerezni a készülendő ételt, amivel nem csak íz világában és állagában érünk el más hatást, hanem gyógyászati használatban is elkülönülnek egymástól a gyógyhatások.

Ebből fakadóan természetesen megint lesznek olyan egyszerűen elkészíthető ételek is a menüsoron, amit majd csak szimplán felrakunk a tűzre és levesszük mikor elkészült, de lesznek összetettebb receptek is, ahol számos összetevő és alapanyag kombinálásával érjük el a megfelelő íz- és gyógyászati hatást.

Ezen kívül természetesen fókuszálni fogunk arra is, hogy a most jövő hideg tél viszonylatában a különféle zöldségek, fűszerek és gabonák milyen hatással bírnak a szervezetünkre nézve.

A főzőtanfolyam a pancsakarma keretein belül kerül megrendezésre, annak befejező alkalma lesz, természetesen ez alkalommal külsősök is részt vehetnek, a tanfolyam ára 4500 Forint, viszont ha valaki másodmagával jönne, akkor a második főnek 3000 Forint.

Ez az alkalom akár tekinthető az október 18-án kezdődő Ájurvédikus Alaptanfolyam 0. alkalmának is, így aki részt vesz a főzőcskén, majd utána  befizet az alaptanfolyamra, a főzés díja levonásra kerül a tanfolyam árából.

Bejelentkezni a bhaktikutirinfo@gmail.com e-mail címünkön tudtok.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Ájurvédikus Főzőtanfolyam: Október 11., 18 órától a Bhakti Kutirban

  1. Visszajelzés: A most pénteki Ájurvédikus Főzőcske menü sorra… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .