A tavaszi főzőtanfolyam mintájára most is az lesz,hogy 3 óra alatt megfőzünk és elkészítünk kb. 18 fogást, mert ezen a tanfolyamon nem az lesz a fő csapásvonal, hogy megtanuljunk klasszikus ájurvédikus ételeket elkészíteni, hanem az, hogy megértsük az ájurvédikus főzés elveit.
Az ájurvédikus főzésben például 5 különböző időben lehet fűszerezni a készülendő ételt, amivel nem csak íz világában és állagában érünk el más hatást, hanem gyógyászati használatban is elkülönülnek egymástól a gyógyhatások.
Ebből fakadóan természetesen megint lesznek olyan egyszerűen elkészíthető ételek is a menüsoron, amit majd csak szimplán felrakunk a tűzre és levesszük mikor elkészült, de lesznek összetettebb receptek is, ahol számos összetevő és alapanyag kombinálásával érjük el a megfelelő íz- és gyógyászati hatást.
Ezen kívül természetesen fókuszálni fogunk arra is, hogy a most jövő hideg tél viszonylatában a különféle zöldségek, fűszerek és gabonák milyen hatással bírnak a szervezetünkre nézve.
A főzőtanfolyam a pancsakarma keretein belül kerül megrendezésre, annak befejező alkalma lesz, természetesen ez alkalommal külsősök is részt vehetnek, a tanfolyam ára 4500 Forint, viszont ha valaki másodmagával jönne, akkor a második főnek 3000 Forint.
Ez az alkalom akár tekinthető az október 18-án kezdődő Ájurvédikus Alaptanfolyam 0. alkalmának is, így aki részt vesz a főzőcskén, majd utána befizet az alaptanfolyamra, a főzés díja levonásra kerül a tanfolyam árából.
Bejelentkezni a bhaktikutirinfo@gmail.com e-mail címünkön tudtok.
Om Tat Sat
Baktai Ádám
Visszajelzés: A most pénteki Ájurvédikus Főzőcske menü sorra… | Bhakti Kutir