Taoista Jóga Tematika, ötödik hét…

Kedves Érdeklődők!

Belső mosoly meditációs gyakorlat

Belső mosoly meditációs gyakorlat

Az ötödik héti taoista jóga tematika a következő:

A heti légzőgyakorlat a teljes hasi légzés lesz, kombinálva a gátizom felhúzásával.

Fizikai gyakorlat: fókuszban a szív, valamint a taoista jóga egyik legfontosabb gyakorlatát, a nyálgyártást és a nyelést vesszük át. A szívhez kötődő érzékszervünk a nyelvünk – lásd kibeszéljük magunkból a sérelmeinket – de természetesen több és sokoldalúbb nyelvgyakorlatokat fogunk venni.

Meditációs gyakorlat: folytatjuk a belső mosoly gyakorlatot, valamint fókuszálunk még az energiák alhasba történő összpontosítására is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .