Taoista Jóga Tematika, ötödik hét…

Kedves Érdeklődők!

Belső mosoly meditációs gyakorlat

Belső mosoly meditációs gyakorlat

Az ötödik héti taoista jóga tematika a következő:

A heti légzőgyakorlat a teljes hasi légzés lesz, kombinálva a gátizom felhúzásával.

Fizikai gyakorlat: fókuszban a szív, valamint a taoista jóga egyik legfontosabb gyakorlatát, a nyálgyártást és a nyelést vesszük át. A szívhez kötődő érzékszervünk a nyelvünk – lásd kibeszéljük magunkból a sérelmeinket – de természetesen több és sokoldalúbb nyelvgyakorlatokat fogunk venni.

Meditációs gyakorlat: folytatjuk a belső mosoly gyakorlatot, valamint fókuszálunk még az energiák alhasba történő összpontosítására is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük