Ájurvéda, a megelőzés tudománya…

hgAz Ájurvéda egyértelműen a megelőzést támogatja, és ezért is a kis liebling-je a Hatha Jóga, mert technikailag igen kevés jógázással is nagyon komolyan teheteünk az egészségünkért.

De visszatérve a témához, a nyugati orvoslás 2 fázisát sorolja fel a betegségnek, az akuttá válást és a komplikációt. Az Ájurvédában is ismeretes ez a 2 db szakasz, de ezek előtt még 4 fázist különböztet meg ez a tudomány, így ha sikerül ezeket az elő szakaszokat felismerni, technikailag még az előtt tehetünk 1-1 betegség ellen, mielőtt az még kialakulna. 

Erről lesz szó most csütörtökön az esti jóga óra előtt a tematikus Ájurvéda előadáson.

Tehát, Április 23, 17.30-kor, a Bartók Béla út 19 szám alatt, a negyedik emeleten, az Andreanum helyszínen, Ájurvéda óra a fenti témában. 19.00 óráig leszünk, a díjazás 2200 huf.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük