Ájurvéda, a megelőzés tudománya…

hgAz Ájurvéda egyértelműen a megelőzést támogatja, és ezért is a kis liebling-je a Hatha Jóga, mert technikailag igen kevés jógázással is nagyon komolyan teheteünk az egészségünkért.

De visszatérve a témához, a nyugati orvoslás 2 fázisát sorolja fel a betegségnek, az akuttá válást és a komplikációt. Az Ájurvédában is ismeretes ez a 2 db szakasz, de ezek előtt még 4 fázist különböztet meg ez a tudomány, így ha sikerül ezeket az elő szakaszokat felismerni, technikailag még az előtt tehetünk 1-1 betegség ellen, mielőtt az még kialakulna. 

Erről lesz szó most csütörtökön az esti jóga óra előtt a tematikus Ájurvéda előadáson.

Tehát, Április 23, 17.30-kor, a Bartók Béla út 19 szám alatt, a negyedik emeleten, az Andreanum helyszínen, Ájurvéda óra a fenti témában. 19.00 óráig leszünk, a díjazás 2200 huf.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .