Abu Patikája a Kutirból: Kurkuma: 7. kiadás, kifejezetten hölgyek részére

cuminÉs akkor egy ős régi indiai klasszikus recept…

Indiában rengetegen Vata, azaz levegős testalkatúak, és amint már sokan tudjátok, ők az alul működésekre hajlamosak. Nagyon Vata hölgyeknél elő fordul, hogy a méhnyálkahártyájuk is vékonyabb, ami nagyban nehezíti a babák megtapadását. A következő recept ezt orvosolja, ezen problémára kínál megoldást.

Kurkuma, édeskömény, és rendes itthoni kömény (nem római kömény) egyenlő arányokban és hozzá ugyanannyi sötét nádcukor. Ebből naponta 5 grammnyit ajánlott fogyasztani.

Akkor most bedobnék egy dél-amerikai receptet is, mert eddig mindig ázsiai praktikákkal izzítottam. Nincs benne kurkuma, de a hölgyekről és a fűszerekről eszembe jutott. A recept perui:

Késhegynyi cayanne bors este lefekvés előtt vízzel, újhold és az azt megelőző 2 nap. Az ottani indiánok ezt a receptet szintén méh erősítőnek használják, ők úgy vallják, hogy ezzel a praktikával a menopauzát, akár egy-másfél évtizeddel is ki lehet tolni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az előző kurkuma recept: torokbántalmakra

A következő kurkuma recept:Nyálkahártya többlet ellen

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Kutirból: Kurkuma: 7. kiadás, kifejezetten hölgyek részére

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma 8. kiadás: Nyálkahártya többlet, ami lehet allergiás tünet is… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük