Abu Patikája a Kutirból: Kurkuma: 7. kiadás, kifejezetten hölgyek részére

cuminÉs akkor egy ős régi indiai klasszikus recept…

Indiában rengetegen Vata, azaz levegős testalkatúak, és amint már sokan tudjátok, ők az alul működésekre hajlamosak. Nagyon Vata hölgyeknél elő fordul, hogy a méhnyálkahártyájuk is vékonyabb, ami nagyban nehezíti a babák megtapadását. A következő recept ezt orvosolja, ezen problémára kínál megoldást.

Kurkuma, édeskömény, és rendes itthoni kömény (nem római kömény) egyenlő arányokban és hozzá ugyanannyi sötét nádcukor. Ebből naponta 5 grammnyit ajánlott fogyasztani.

Akkor most bedobnék egy dél-amerikai receptet is, mert eddig mindig ázsiai praktikákkal izzítottam. Nincs benne kurkuma, de a hölgyekről és a fűszerekről eszembe jutott. A recept perui:

Késhegynyi cayanne bors este lefekvés előtt vízzel, újhold és az azt megelőző 2 nap. Az ottani indiánok ezt a receptet szintén méh erősítőnek használják, ők úgy vallják, hogy ezzel a praktikával a menopauzát, akár egy-másfél évtizeddel is ki lehet tolni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az előző kurkuma recept: torokbántalmakra

A következő kurkuma recept:Nyálkahártya többlet ellen

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Kutirból: Kurkuma: 7. kiadás, kifejezetten hölgyek részére

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma 8. kiadás: Nyálkahártya többlet, ami lehet allergiás tünet is… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .