Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma 8. kiadás: Nyálkahártya többlet, ami lehet allergiás tünet is…

haldiLegyen az egy nyári allergia, vagy egy téli torokgyulladás a többlet nyák egy rém egyszerű kiszárítása a következő módon lehetséges: olaj párologtatóban hevítünk némi kurkuma port, víz és olaj nélkül, csak úgy szárazon és beinhaláljuk a kurkuma füstjét, azon testnyílásunkon, ahol szükséges.

Ezen kívül a következő kérdést bocsátanám megvitatásra. Váltsunk fűszert az  Abu Patikája rovatban és mondjuk kezdjük a római kömény nagyságát taglalni, vagy inkább mondjuk azt, hogy vese gyógymódokat kezdünk felsorolni, aztán tüdő, máj, stb… és akkor keverten kapjátok majd a népi hagyományokat.

Erre a bejegyzésre kommentáljatok, hogy mit szeretnétek, vasárnapig lehet és onnan váltunk is. Nagyon köszönjük a rálátásotokat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Előző kurkuma recept: Kifejezetten hölgyeknek!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

5 Responses to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma 8. kiadás: Nyálkahártya többlet, ami lehet allergiás tünet is…

 1. Nemes Rita szerint:

  Szia Ádám,
  vese! Apukám miatt. Kiderült, hogy már nem csak a bal veséje nem működik, hanem a jobb is negyed részben össze van zsugorodva 🙁
  Én elkezdtem az epekő kúrát. Gyomormelegítő a reggeli citrus koktél 🙂
  Millió csók meg ölelés, Rita

 2. Kati szerint:

  Szia, Ádám!

  Én a tematikus patikára szavaznék inkább, ld. allergia, vese, máj stb.

  Pusszantások.

  Kati

 3. Viki szerint:

  Szia Ádám,
  én a “bajság” csoportosítására szavaznék. Szerintem ha valakinek van valami nyavalyája, amire megírod a tuti szereket és katyvaszokat – szemre, vesére, babucira, bal fülcimpára -, könnyebben marad meg a kezelési lehetőség.
  De a kurkumák persze nagyon jók voltak, köszönjük 🙂
  Viki

 4. Gabi szerint:

  Szia TündérPapa :),
  Szerintem jó a test szerint tematikusan (ízületek, vese, máj stb).
  Tényleg, lehet ebben a melegben az ízületekkel kezdeni? akinek gondja van vele, annak ez most úgyis fokozottan igaz 🙁
  Szuper okosságok jönnek belőled! Jó, hogy vagy itt nekünk!

  üdv Gabi

 5. Rozi szerint:

  Szia Ádám!

  A testrészekre és szervekre szavazok inkább mint pl. vese.

  Köszönettel,
  Rozi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .