Aktuális Védikus Asztrológia Előrejelzés 2012 Augusztus- Szeptember

Először is szinte az egész e havi előrejelzés ideje alatt Purusottama Hónap lesz, egy kiváló spirituális időszak az asztrológia szempontjából, ami még egy ritka jelenség is.

A Védikus Asztrológiában a Hold sok esetben prominensebb, mint a Nap. Indiában a mai napig a Hold naptár használata lényegesen elfogadottabb, mint a nálunk használt Nap kalendárium.

Viszont a Hold hónap rövidebb, mert naprendszerünk leggyorsabb mozgású bolygója 27-28 nap alatt körbe éri a teljes zodiákust. Így kb. 3 évente összeadódik egy extra hónap, amit Indiában Purusottama hónapnak hívnak, azaz a „legfelsőbb, legmagasztosabb hónapnak”.

Ilyenkor magunkkal és a lelkünkkel kellene foglalkoznunk, leginkább. Pihenjünk, tanuljunk, olvasunk, mantrázzunk, jógázzunk, meditáljunk, edzünk, adakozzunk, böjtöljünk, imádkozzunk, tegyük azt, ami nekünk spirituálisnak számít. Itt és általában minden más esetben is a mi értékrendünk a meghatározó. Amitől mi jól érezzük magunkat, az jót is tesz nekünk.

A Purusottama Hónap Augusztus 17-től Szeptember 15-ig tart.

Augusztus 17-én hajnalban a Nap át lépett az Oroszlánba, nem sokkal az után, hogy a Mars átlépett a Mérlegbe.

Ez a hónap, a Nap erőssége végett, mindig kiváló az egészségünk szempontjából, főként az egészségünkért tevés olvasatában. De jó az önmegvalósításra is, az énünk beteljesítésére is. Ilyenkor arra kell vigyázni, hogy az egónk is felszökhet, mivel a Nap a materiális természetünk is.

Főként most kell vigyázni, mert a Mérleg a természetes zodiákus 7. jegye, a partnerkapcsolat házáé, ami most különösen terhelt azáltal, hogy két kemény bolygó, a Mars és a Szaturnusz is ott tartózkodik. És a támadott partneri viszonyok egy fellángoló egóval nem annyira sima párosítás. Ez minden partneri viszonyra érvényes lesz, férfi-női, munka, emberi, baráti, egyszóval minden kapcsolatra.

Ehhez még az is hozzá csapódik, hogy még mindig az összes bolygó a Rahu és a Ketu között van, tehát a Hold ciklus felében még mindig fenn áll a Kála-Szarpa Jóga, amiről a múlt havi előrejelzésben írtam.

Ráadásul a Merkúr még mindig a Rákban van, és evégett fokozottan érzékenyebbek is lehetünk, mert sokszor a racionális gondolkodásunkat erősen befolyásolja az érzelmi intelligenciánk. Ez főleg az Augusztus 22-27 napokon lesz igaz, amikor a Hold a Mérlegben és a Skorpióban fog áthaladni, ami még sérülékenyebbé tehet majd minket.

Augusztus 29-én hajnalban a Merkúr átlép az Oroszlánba és akkor megkönnyebbülnek a kommunikációs vonalak és oldhatóbbak lesznek a partnerkapcsolati viszályok.

Szeptember 1-én a Vénusz átlép a Rák jegyébe, ahol nem gazán érzi jól magát és így újra az érzékenységre kell majd jobban odafigyelni, könnyebben lesz megbánthatóak.

Szeptember 7-én a Hold túlhalad a Ketun és újra Kála-Szarpa Jógát formálnak majd a bolygók.

Szeptember 11-13 a Hold a Rákban lesz a Vénusszal, érzékenység maximumon, de kiváló néhány nap művészettel kapcsolatos dolgokra.

Szeptember 13-14 éjjelén gyors egymás utánban a Merkúr áthalad a Szűzbe, a saját házába, ahol ráadásul még a legerősebb pozíciójában is van, majd a Hold csatlakozik a Naphoz az Oroszlánban.

A Nap/Hold együttállás mindig azt eredményezi, hogy fényt viszünk mások életében saját magunk kárára, szóval ha nem jól sikerültek a partneri dolgaink a Szeptember 14-16 egészen jó napok lesznek a kiengesztelésre.

Szeptember 17-én a Nap áthalad a Szűzbe és az már a következő hónap meséje lesz.

Om Tat Sat

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük