Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, mint pakolás…

mung

mungó bab…

Az Abu Patikájának az a lényege, hogy nincs Baktai féle duma, csak tömény/kömény info áradat. Az első hónapban a kurkumát választottam, mint a recept áradat tárházát. Persze azt már leírtam nektek, hogy a kurkuma rokona a gyömbérnek, azt, hogy a fehér kurkuma hihetetlenül gyorsan és brutálisan fogyaszt, meg azt, hogy már nyugaton is azt mondják, hogy ez az egyszerű kis sárga gyökér elpusztítja a daganatos sejteket, de most csak egyszerű receptek következnek.

Az alábbi receptek sok ezer éve keringenek a keleti emberek köztudatában, mind az orientális gyógymódok gyakorlói között, mind pedig az otthoni gyógyászatban, és egyben ez a bizonyítéka és az ajánlása is az itt következő recepteknek. Évezredek alatt sem haltak ki, mert működnek.

Szem körüli fekete karikák ellen:

Ha biztos, hogy nem fáradság vagy vas hiány miatt vannak fekete karikáid, akkor porrá zúzott kurkumát keverj el ricinusolajjal, és pakolásként kend fel a szemeid köré. 5-10 perc után öblítsd le. Napi használatban 2-3 hét alatt elmulasztja a karikákat.

Arcbőr tisztításra:

Egy az egyben keverj össze kurkumát őrölt mungóbab liszttel és joghurttal, keverd pakolás állagúra. 10 perc után mosd le az arcodról.

Vigyázat a kurkuma nagyon fog, olíva olajjal, majd langyos szappanos vízzel a sárgás foltok eltávolíthatóak a bőrről, de a körmökről nem, tehát keverni használjunk kanalat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az Ájurvéda felfogásában itt olvashatsz a kurkumáról

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, mint pakolás…

 1. Végh Marika szerint:

  Drága Ádám!

  Már lassan másfél hónapja szedem a kurkumát, amit adtál( három hónapos adag). Fogyni én sajnos nem fogytam tőle, bár nagyon szeretnék. (Remélem jól szedem reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt.) Nagyon kíváncsi vagyok viszont, hogy a máj enzimeket (a labor leletemben ) mennyire javította. Hétfőn megyek laborba, utána jelentkezek, hogy konzultáljak veled.
  Szeretettel ölellek
  Végh Marika

 2. Visszajelzés: Abu Patikája: Japán só recept… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 2. kiadás: receptek testszag és köhögés ellen… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük