Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, mint pakolás…

mung

mungó bab…

Az Abu Patikájának az a lényege, hogy nincs Baktai féle duma, csak tömény/kömény info áradat. Az első hónapban a kurkumát választottam, mint a recept áradat tárházát. Persze azt már leírtam nektek, hogy a kurkuma rokona a gyömbérnek, azt, hogy a fehér kurkuma hihetetlenül gyorsan és brutálisan fogyaszt, meg azt, hogy már nyugaton is azt mondják, hogy ez az egyszerű kis sárga gyökér elpusztítja a daganatos sejteket, de most csak egyszerű receptek következnek.

Az alábbi receptek sok ezer éve keringenek a keleti emberek köztudatában, mind az orientális gyógymódok gyakorlói között, mind pedig az otthoni gyógyászatban, és egyben ez a bizonyítéka és az ajánlása is az itt következő recepteknek. Évezredek alatt sem haltak ki, mert működnek.

Szem körüli fekete karikák ellen:

Ha biztos, hogy nem fáradság vagy vas hiány miatt vannak fekete karikáid, akkor porrá zúzott kurkumát keverj el ricinusolajjal, és pakolásként kend fel a szemeid köré. 5-10 perc után öblítsd le. Napi használatban 2-3 hét alatt elmulasztja a karikákat.

Arcbőr tisztításra:

Egy az egyben keverj össze kurkumát őrölt mungóbab liszttel és joghurttal, keverd pakolás állagúra. 10 perc után mosd le az arcodról.

Vigyázat a kurkuma nagyon fog, olíva olajjal, majd langyos szappanos vízzel a sárgás foltok eltávolíthatóak a bőrről, de a körmökről nem, tehát keverni használjunk kanalat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az Ájurvéda felfogásában itt olvashatsz a kurkumáról

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, mint pakolás…

 1. Végh Marika szerint:

  Drága Ádám!

  Már lassan másfél hónapja szedem a kurkumát, amit adtál( három hónapos adag). Fogyni én sajnos nem fogytam tőle, bár nagyon szeretnék. (Remélem jól szedem reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt.) Nagyon kíváncsi vagyok viszont, hogy a máj enzimeket (a labor leletemben ) mennyire javította. Hétfőn megyek laborba, utána jelentkezek, hogy konzultáljak veled.
  Szeretettel ölellek
  Végh Marika

 2. Visszajelzés: Abu Patikája: Japán só recept… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 2. kiadás: receptek testszag és köhögés ellen… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük