Aktuális asztrológiai előrejelzés: Nap a Bikában: 2018. Május 15-Június 15

A Bika jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így főként a családdal, partnerkapcsolatokkal, kényelemmel, művészetekkel, beszéddel és a vagyonnal kapcsolatos területekre kerül a fókusz, úgy nagy vonalakban.

Ugyanakkor a Nap a Bikában azt az igényt is felszínre hozhatja bennünk, hogy lazítsunk és pihenjünk valamint, hogy jutalmazzuk meg magunkat és egy picit ínyenckedjünk is. Főként a túlzott felelősség okozta feszültségek levezetése érdekében. A Nap hatásait és elkötelezettségét a Vénusz el tudja téríteni és így ebben a hónapban nehezebb lesz feladatainkra koncentrálni.

Viszont Május 27-től újra előláll egy Nap/Merkúr együttállás (ez a már sokszor említett igaz, tiszta, tanító beszéd bolygóállása) a Bikában, a természetes zodiákus második jegyében, ami a beszéddel is kapcsolatos asztrológiai terület. Így legalább beszélni tudunk majd azokról a feladatokról, amelyeket egyelőre, még nem tudunk megoldani, ez különösen érvényes lehet a családi atmoszférával kapcsolatos feladatok megoldására is.

Sőt azáltal, hogy a Merkúr beéri a Napot a Bikában, előáll egy Vénusz/Merkúr házcserés kapcsolat, hiszen a Vénusz Június 8-ig az Ikrekben tartózkodik. Ez felerősíti diplomatikus készségeinket, és hatása végett könnyebben tudunk kommunikálni és érdekeinket érvényesíteni, természetesen zűrzavar és fennforgás okozása nélkül.

Ez után Június 10-én a Merkúr majd átlép a saját jegyébe, az Ikrekbe, így a szakasz végéig, Június 15-ig újra inkább lazítsunk, töltődjünk és most ne kezdjünk bele kényes feladatok megoldásába.

Egyébként ennek a szakasznak a különleges eseménye minden évben ugyanaz: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Május 29-én Telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami pozícionálisan a leggyengébb területe. Majd 2 héttel később Újholdkor, Június 13-án a Bikában a legerősebb pozíciójában fog állni a Hold. És ez benne a misztikus, a totális kettőség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden gyakorlás misztikáját. Pl. a harcművészetben, a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. És ez a Tantrikus gyakorlás lényege is, a Yin és Yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük