Aktuális asztrológiai előrejelzés: Nap a Bikában: 2018. Május 15-Június 15

A Bika jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így főként a családdal, partnerkapcsolatokkal, kényelemmel, művészetekkel, beszéddel és a vagyonnal kapcsolatos területekre kerül a fókusz, úgy nagy vonalakban.

Ugyanakkor a Nap a Bikában azt az igényt is felszínre hozhatja bennünk, hogy lazítsunk és pihenjünk valamint, hogy jutalmazzuk meg magunkat és egy picit ínyenckedjünk is. Főként a túlzott felelősség okozta feszültségek levezetése érdekében. A Nap hatásait és elkötelezettségét a Vénusz el tudja téríteni és így ebben a hónapban nehezebb lesz feladatainkra koncentrálni.

Viszont Május 27-től újra előláll egy Nap/Merkúr együttállás (ez a már sokszor említett igaz, tiszta, tanító beszéd bolygóállása) a Bikában, a természetes zodiákus második jegyében, ami a beszéddel is kapcsolatos asztrológiai terület. Így legalább beszélni tudunk majd azokról a feladatokról, amelyeket egyelőre, még nem tudunk megoldani, ez különösen érvényes lehet a családi atmoszférával kapcsolatos feladatok megoldására is.

Sőt azáltal, hogy a Merkúr beéri a Napot a Bikában, előáll egy Vénusz/Merkúr házcserés kapcsolat, hiszen a Vénusz Június 8-ig az Ikrekben tartózkodik. Ez felerősíti diplomatikus készségeinket, és hatása végett könnyebben tudunk kommunikálni és érdekeinket érvényesíteni, természetesen zűrzavar és fennforgás okozása nélkül.

Ez után Június 10-én a Merkúr majd átlép a saját jegyébe, az Ikrekbe, így a szakasz végéig, Június 15-ig újra inkább lazítsunk, töltődjünk és most ne kezdjünk bele kényes feladatok megoldásába.

Egyébként ennek a szakasznak a különleges eseménye minden évben ugyanaz: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Május 29-én Telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami pozícionálisan a leggyengébb területe. Majd 2 héttel később Újholdkor, Június 13-án a Bikában a legerősebb pozíciójában fog állni a Hold. És ez benne a misztikus, a totális kettőség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden gyakorlás misztikáját. Pl. a harcművészetben, a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. És ez a Tantrikus gyakorlás lényege is, a Yin és Yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük