Kettő az egyben: Kismama + Baba-Mama Jógaoktatói képzés!

Kettő az egyben: Kismama + Baba-Mama Jógaoktatói képzés!

Mikor?

2013.03.09-tól

5 Hétvégés Kismama, Baba-Mama

Oktatói továbbképzés

szombat-vasárnaponként. 

Március 9-10
Március 23-24
Április 6-7
Április 20-21
Május 4-5.

Hol?

Bhakti Kutir Jóga, harcművészeti és mozgás központ, csodateaház.

1073, Barcsay u. 10

Térkép és megközelíthetőség

Miért kettő az egyben?


kismamababamama Jóga a Bhakti kutirban

A módszer, távol-keleti és más természeti népek technikáiból származik, a várandósság során felmerülő akadályok elhárításához, valamint a szülés megkönnyítésére koncentrál.

Sokszor találkoztunk azzal a problémával, hogy a szülés után nem tudja a kismama, itt már anya hogyan idomuljon az új jövevényhez. Nehéz megfelelnie az anya és feleség szerepnek egyszerre. Az áldott állapotnak köszönhető testi-lelki változások (elhízás, narancsbőr, szülés utáni depresszió, levertség stb…) következtében a kismamáknak- anyáknak jobb, ha ugyan azzal az oktatóval jógázhatnak a szülés után is, mint előtte.

A nehezebb időszakon tudja átsegíteni a jól felkészült és szakképzett Kismama-Babamama Jóga oktató az anyukát. Mivel a Kismama Jógára járó hölgyek nagyobb része igényt tart a szülés után is a Jóga áldásos hatásaira, ezért szívesebben tér vissza ugyan ahhoz az oktatóhoz, akivel a szülés előtt dolgozott együtt, mint hogy el kezd keresni valakit és próbálja a szülés után  felépíteni a jó kapcsolatot és bizalmat.

Mit fogsz tanulni?

Kismama Jóga:

 • A várandósság és szülés anatómiája, és élettana: Tisztában leszel azzal, hogy egy várandós kismama milyen testi változásokon megy keresztül, és neked mi a dolgod, hogy ezekre a változásokra felkészítsd és így megkönnyítsd a szülést, és a szülésig tartó időszakot.
 • A várandósság pszichológiája: Felkészítünk arra, hogy a testi változások milyen lelki következményekkel járnak, és neked mint jóga oktatónak, milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, hogy átsegítsd a kismamákat ezen a sokszor nehézkes időszakon.
 • Kismama jóga elmélete, és gyakorlata: 
 1. Ászana: Megtanulod, hogyan kell módosítani a Hatha Jóga ászanákat egy kismamának.
 2. Gyakorlatok: Melyek a javallott és ellen javallott jóga gyakorlatok az élet ezen időszakában.
 3. Légzés-Pránayama: Milyen speciális légzőgyakorlatokat alkalmazhatsz a várandóság alatt a szülés megkönnyítésére.
 4. Megelőzés: A medence alapi izmok tornáját is megtanulod, hogy a várandóság alatt fellépő problémákat el tudja kerülni a kismama, pl: hüvelygyengeség, akaratlan vizelet vesztés, széklet és szél visszatartási problémák, (stressz inkontinencia)
 5. Relaxáció: Megtanulod, hogy a lelki változásokon amin egy kismama át megy, milyen speciális relaxációs-meditációs gyakorlatokkal tud felül emelkedni, és megélni az anyaság és a szülés gyönyörűségét a maga teljes valójában. (imaginációs, vizualizációs technikák.)
 • Oktatás elmélete, módszertana: A kismama jóga egy speciális mozgás és terápiás forma, melyet az ősi időktől alkalmaznak a várandós kismamák felkészítésére. Nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a különleges testi és lelki állapot miatt, a tematikára. Elsajátítod a tanfolyamon, hogy milyen lépések szerint, mely módszerekkel tudsz és érdemes haladnod a tanítás és felkészítés során.
 • A várandósság alatti életmód, táplálkozás és természetgyógyászati módszerek: Ezen a tanfolyamon megtanulod, hogy a jóga ászanákon kívül, milyen természetes megoldásokat tudsz javasolni a várandóság alatt felmerülő problémákra.
Baba Mama Jóga:
 • Jóga gyakorlatok babákkal: Megtanulod, hogy miként vond be a babát a jóga gyakorlásába már 6 hetes kortól. Milyen különbségek vannak az egyes fejlődési időszakok között és ezt hogyan tudod figyelembe venni a jóga oktatás során, mind a két baba korcsoportba:
 1. Kisbabás jóga (6hét-8hónap közötti babák)
 2. Nagybabás jóga (8 hónapos-2év közötti babák)
 • Egészségfejlesztő gyakorlatok: Olyan technikákat fogsz megismerni, amlyekkel egy szülés után lév anyukát és a babáját megfelelő egészségi állapotba hozhatod.
 • Mozgáskoordinációs gyakorlatok babákkal: Figyelembe véve a babák mozgásfejlődéses időszakait, olyan gyakorlatokat alkalmazhatsz, melyekkel nagyban segítheted az ezen irányú fejlődést.
 • Baba-Mama kapcsolat: Miután a baba és mama együtt dolgoznak, kettejük között a harmónia sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. A mamát megtaníthatod, hogy miként érezze a babát, miként alkalmazkodjon a baba igényeihez erőltetés nélkül. Ettől a baba is sokkal jobban fogja érezni magát, mert érzi a törődést.  Ráadásul a baba így már életének kezdeti időszakában megtapasztalja, hogy a mozgás öröm.
 • Mondókák, versek: Vidám hangulat, feszültségoldás, gátlások legyőzése,  a babák bevonása a mozgásba vidám hangulatú “mantrákkal” “versekkel”
 • Tejtermelést serkentő gyakorlatok
 • Relaxáció babával: Segítesz megteremteni és elmélyíteni a baba és a mama közti szeretetteljes harmonikus lelki kapcsolatot.
 • Babamasszázs: Az érintéssel a baba és a mama között erősödik a kapcsolat, valamint ezzel tudod a babát  felkészíteni a jógára.
 • Szoptatási ismeretek: 

Mit fogsz Kapni:

 • A tanfolyam jegyzeteit
 • Kismama Jóga oktatói oklevél
 • Baba-mama Jóga oktatói oklevél

(Az eszközöket a képzéshez biztosítjuk)

Kik tartják a képzést?

Kotroczó Anikó és Profi Oktató képző csapata. (Szülész-nőgyógyász, Szoptatási tanácsadó, Kommunikációs tréner, Védőnő.)

Kinek ajánljuk?

 • A tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének a várandósság és szülés idejét élő kismamákkal foglalkozni, kismama jógát oktatni, valamint a szülés után visszatérő, most már anyáknak és babájuknak további segítséget és törődést nyújtani a jóga által.
 • Jógaoktatóknak,
 • Védőnőknek,
 • Szülésznőknek, dúláknak,
 • De babát váró kismamáknak is.
 • Ez a mozgásforma kiválóan elsajátítható azon kismamák részére is, akik nem járatosak a jógában.

Jelentkezés feltétele:

Jógaoktatói végzettség, vagy intenzív jógás múlt.

Kinek nem ajánljuk?

 • Azoknak akik felelőtlenek. (Itt nem csak az anyára, hanem a pocakjában növekvő babára is felelősséget kell vállalni.)
 • Azoknak akik nem család centrikusak. (Fontos, hogy tudd itt találkozl mindennel ami egy családhoz tartozik, és neked megértőnek és segítőkésznek kell lenned.)
 • Akik nem bírják a terhelést. (A kisbabák nem mindig kiegyensúlyozottan érkeznek az órára.)
 • Akik csak egy jó üzleti lehetőséget keresnek.

Mennyibe kerül?

Baba-Mama Jóga oktató:    90 000 Ft

+      Kismama jóga oktató:  120 000  Ft

210 000 Ft

DE HA!

Jelentkezel és befizeted az első részletet március8 péntekig, a Bhakti Kutirban, akkor:

Baba-Mama Jóga oktató + Kismama jóga oktató:  

108 000 Ft

(Részletfizetés lehetséges)

 

Hogy tudok jelentkezni?

Itt add meg a neved és emilcímed és telefon számod. Ha sikeres a regisztrációd, át kerülsz egy köszönő oldalra, és kapsz egy emilt a postafiókodba, hogy megerősíthesd a jelentkezési szándékod, valamint tájékoztatunk a további részletekről. (Ha nem működik a gépedről, akkor írd meg ezeket az adataidat a nagyonjoga@gmail.com címre.)

A regisztrációdat 20000Ft előleg befizetésével véglegesítheted, melyet megtehetsz a helyszínen minden nap 10:00-22:00-ig

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük