Kettő az egyben: Kismama + Baba-Mama Jógaoktatói képzés!

Kettő az egyben: Kismama + Baba-Mama Jógaoktatói képzés!

Mikor?

2013.03.09-tól

5 Hétvégés Kismama, Baba-Mama

Oktatói továbbképzés

szombat-vasárnaponként. 

Március 9-10
Március 23-24
Április 6-7
Április 20-21
Május 4-5.

Hol?

Bhakti Kutir Jóga, harcművészeti és mozgás központ, csodateaház.

1073, Barcsay u. 10

Térkép és megközelíthetőség

Miért kettő az egyben?


kismamababamama Jóga a Bhakti kutirban

A módszer, távol-keleti és más természeti népek technikáiból származik, a várandósság során felmerülő akadályok elhárításához, valamint a szülés megkönnyítésére koncentrál.

Sokszor találkoztunk azzal a problémával, hogy a szülés után nem tudja a kismama, itt már anya hogyan idomuljon az új jövevényhez. Nehéz megfelelnie az anya és feleség szerepnek egyszerre. Az áldott állapotnak köszönhető testi-lelki változások (elhízás, narancsbőr, szülés utáni depresszió, levertség stb…) következtében a kismamáknak- anyáknak jobb, ha ugyan azzal az oktatóval jógázhatnak a szülés után is, mint előtte.

A nehezebb időszakon tudja átsegíteni a jól felkészült és szakképzett Kismama-Babamama Jóga oktató az anyukát. Mivel a Kismama Jógára járó hölgyek nagyobb része igényt tart a szülés után is a Jóga áldásos hatásaira, ezért szívesebben tér vissza ugyan ahhoz az oktatóhoz, akivel a szülés előtt dolgozott együtt, mint hogy el kezd keresni valakit és próbálja a szülés után  felépíteni a jó kapcsolatot és bizalmat.

Mit fogsz tanulni?

Kismama Jóga:

 • A várandósság és szülés anatómiája, és élettana: Tisztában leszel azzal, hogy egy várandós kismama milyen testi változásokon megy keresztül, és neked mi a dolgod, hogy ezekre a változásokra felkészítsd és így megkönnyítsd a szülést, és a szülésig tartó időszakot.
 • A várandósság pszichológiája: Felkészítünk arra, hogy a testi változások milyen lelki következményekkel járnak, és neked mint jóga oktatónak, milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, hogy átsegítsd a kismamákat ezen a sokszor nehézkes időszakon.
 • Kismama jóga elmélete, és gyakorlata: 
 1. Ászana: Megtanulod, hogyan kell módosítani a Hatha Jóga ászanákat egy kismamának.
 2. Gyakorlatok: Melyek a javallott és ellen javallott jóga gyakorlatok az élet ezen időszakában.
 3. Légzés-Pránayama: Milyen speciális légzőgyakorlatokat alkalmazhatsz a várandóság alatt a szülés megkönnyítésére.
 4. Megelőzés: A medence alapi izmok tornáját is megtanulod, hogy a várandóság alatt fellépő problémákat el tudja kerülni a kismama, pl: hüvelygyengeség, akaratlan vizelet vesztés, széklet és szél visszatartási problémák, (stressz inkontinencia)
 5. Relaxáció: Megtanulod, hogy a lelki változásokon amin egy kismama át megy, milyen speciális relaxációs-meditációs gyakorlatokkal tud felül emelkedni, és megélni az anyaság és a szülés gyönyörűségét a maga teljes valójában. (imaginációs, vizualizációs technikák.)
 • Oktatás elmélete, módszertana: A kismama jóga egy speciális mozgás és terápiás forma, melyet az ősi időktől alkalmaznak a várandós kismamák felkészítésére. Nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a különleges testi és lelki állapot miatt, a tematikára. Elsajátítod a tanfolyamon, hogy milyen lépések szerint, mely módszerekkel tudsz és érdemes haladnod a tanítás és felkészítés során.
 • A várandósság alatti életmód, táplálkozás és természetgyógyászati módszerek: Ezen a tanfolyamon megtanulod, hogy a jóga ászanákon kívül, milyen természetes megoldásokat tudsz javasolni a várandóság alatt felmerülő problémákra.
Baba Mama Jóga:
 • Jóga gyakorlatok babákkal: Megtanulod, hogy miként vond be a babát a jóga gyakorlásába már 6 hetes kortól. Milyen különbségek vannak az egyes fejlődési időszakok között és ezt hogyan tudod figyelembe venni a jóga oktatás során, mind a két baba korcsoportba:
 1. Kisbabás jóga (6hét-8hónap közötti babák)
 2. Nagybabás jóga (8 hónapos-2év közötti babák)
 • Egészségfejlesztő gyakorlatok: Olyan technikákat fogsz megismerni, amlyekkel egy szülés után lév anyukát és a babáját megfelelő egészségi állapotba hozhatod.
 • Mozgáskoordinációs gyakorlatok babákkal: Figyelembe véve a babák mozgásfejlődéses időszakait, olyan gyakorlatokat alkalmazhatsz, melyekkel nagyban segítheted az ezen irányú fejlődést.
 • Baba-Mama kapcsolat: Miután a baba és mama együtt dolgoznak, kettejük között a harmónia sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. A mamát megtaníthatod, hogy miként érezze a babát, miként alkalmazkodjon a baba igényeihez erőltetés nélkül. Ettől a baba is sokkal jobban fogja érezni magát, mert érzi a törődést.  Ráadásul a baba így már életének kezdeti időszakában megtapasztalja, hogy a mozgás öröm.
 • Mondókák, versek: Vidám hangulat, feszültségoldás, gátlások legyőzése,  a babák bevonása a mozgásba vidám hangulatú “mantrákkal” “versekkel”
 • Tejtermelést serkentő gyakorlatok
 • Relaxáció babával: Segítesz megteremteni és elmélyíteni a baba és a mama közti szeretetteljes harmonikus lelki kapcsolatot.
 • Babamasszázs: Az érintéssel a baba és a mama között erősödik a kapcsolat, valamint ezzel tudod a babát  felkészíteni a jógára.
 • Szoptatási ismeretek: 

Mit fogsz Kapni:

 • A tanfolyam jegyzeteit
 • Kismama Jóga oktatói oklevél
 • Baba-mama Jóga oktatói oklevél

(Az eszközöket a képzéshez biztosítjuk)

Kik tartják a képzést?

Kotroczó Anikó és Profi Oktató képző csapata. (Szülész-nőgyógyász, Szoptatási tanácsadó, Kommunikációs tréner, Védőnő.)

Kinek ajánljuk?

 • A tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének a várandósság és szülés idejét élő kismamákkal foglalkozni, kismama jógát oktatni, valamint a szülés után visszatérő, most már anyáknak és babájuknak további segítséget és törődést nyújtani a jóga által.
 • Jógaoktatóknak,
 • Védőnőknek,
 • Szülésznőknek, dúláknak,
 • De babát váró kismamáknak is.
 • Ez a mozgásforma kiválóan elsajátítható azon kismamák részére is, akik nem járatosak a jógában.

Jelentkezés feltétele:

Jógaoktatói végzettség, vagy intenzív jógás múlt.

Kinek nem ajánljuk?

 • Azoknak akik felelőtlenek. (Itt nem csak az anyára, hanem a pocakjában növekvő babára is felelősséget kell vállalni.)
 • Azoknak akik nem család centrikusak. (Fontos, hogy tudd itt találkozl mindennel ami egy családhoz tartozik, és neked megértőnek és segítőkésznek kell lenned.)
 • Akik nem bírják a terhelést. (A kisbabák nem mindig kiegyensúlyozottan érkeznek az órára.)
 • Akik csak egy jó üzleti lehetőséget keresnek.

Mennyibe kerül?

Baba-Mama Jóga oktató:    90 000 Ft

+      Kismama jóga oktató:  120 000  Ft

210 000 Ft

DE HA!

Jelentkezel és befizeted az első részletet március8 péntekig, a Bhakti Kutirban, akkor:

Baba-Mama Jóga oktató + Kismama jóga oktató:  

108 000 Ft

(Részletfizetés lehetséges)

 

Hogy tudok jelentkezni?

Itt add meg a neved és emilcímed és telefon számod. Ha sikeres a regisztrációd, át kerülsz egy köszönő oldalra, és kapsz egy emilt a postafiókodba, hogy megerősíthesd a jelentkezési szándékod, valamint tájékoztatunk a további részletekről. (Ha nem működik a gépedről, akkor írd meg ezeket az adataidat a nagyonjoga@gmail.com címre.)

A regisztrációdat 20000Ft előleg befizetésével véglegesítheted, melyet megtehetsz a helyszínen minden nap 10:00-22:00-ig

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük