A holnapi 17 órás Ájurvéda előadás, a Pancsakarma bemutatása jegyében lesz megtartva…

kurkuma, neem és egy-két ájurvédikus fincsiség...Kedves Ájurvédások!

Kitűztük a Pancsakarma időpontját, jövőhét pénteken kezdünk is, viszont többen is jeleztétek, hogy nem igazán tudjátok hogy miről is szól ez, és hogy mindenkinek megfelelő-e ez a tisztító kúra. A holnapi ájurvéda előadás most csak és kizárólag a Pancsakarmáról fog szólni, abban a két órában töviről-hegyire átvesszük hogy hogyan is néz ki ez a bizonyos 6 hét, így aki még hezitált, tanácstalan volt, várjuk sok szeretettel, és igyekszem minden felmerülő kérdést megválaszolni ha még marad az előadás végére. Az előadás 17 órakor kezdődik, díja 3000 forint, Kutir Tagoknak 2400.-, mely lejön a pancsakarma árából ha végül mégis csak belevágnátok.

Április 20-án 10 órára terveztük a “Tavaszváró Ájurvédikus Tanácsok” előadást, ezt viszont sajnos el kell hogy toljuk május 4-ére, meg se hirdetük igazán, mert kedves barátaim és osztálytársaim ma érkeznek meg Indiából és szombaton az olajos jóga óra után, őket fogom gardedámolni. Tehát az Ájurvédikus tavaszvárás majd Május 4-én lesz és akkor szombaton 10-kor találkoznánk.

Régebben már ment az, hogy minden évszak váltás környékén összeültünk, és átvettük azt, hogy ájurvédikusan mit kell tenni annak érdekében, hogy egészségünk szempontjából is jól éljük meg a következő szezont, sőt arra törekedjünk, hogy azt az évszakot is úgy éljük meg, hogy a lehető legjobb hatás érjen minket, ezt a régi szokást fogjuk egy picit feleleveníteni.

Az előadás elején vagy utána, igény szerint leülnénk és megtanulnánk azt a rövid, 15-20 perces jóga sorozatot, amit otthon is gyakorolhatunk. Szóval ezt az Ájurvéda foglalkozást kifejezetten a tavaszi évszakra hangolnánk. Ez az előadás, Május 4-én a Pancsakarmát végzőknek 2000 Forint lesz, 4500 Forint helyett.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .