A 7 Ájurvédikus Receptje: Folyadékbevitel…

teaVégre nincs hideg, és már talán a folyadékot is jobban kívánja a szervezetünk, mint eddig. Ugye a felnőtt minimum folyadékbevitel az 2.3 liter per nap. Persze vannak nagyobb felnőttek, de a minimum az 2 liter és 3 deci, mert annyit veszít a szervezetünk egy nap, tehát ez a mennyiség ténylegesen a minimum, mert ezzel is csak azt pótoljuk, amit kiizzadunk, pisilünk, stb.

Persze Pitta alkatúaknak fontos, hogy többet igyanak, és azoknak is akik magasabbak, vagy sűrűbbek az átlagnál. Én sem azért szoktam 2 évente cserélni a szemüvegem, mert romlik a szemem, hála a jó Istenkének, hanem azért mert ha nem iszom eleget, akkor szinte savat izzadok. Így kb. 2 évente szokta az izzadságom szétmarni a szemüveg kereteimet orrnyeregnél, és halántéknál.

Szóval a 2.3 liter a minimum, mindenkinek a legkisebb Vatáknak is, és ez az ivott folyadékra értetendő, mert a leves, és mindennemű megevett folyadék nem számít ide bele, mert az teljesen más felszívódású.

És a végére egy izgalmas recept, ami talán megkönnyíti az ivott mennyiség bevitelt. Tehát, az Ájurvédikus Hideg Szörp…

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .