A 7 Ájurvédikus Receptje: Folyadékbevitel…

teaVégre nincs hideg, és már talán a folyadékot is jobban kívánja a szervezetünk, mint eddig. Ugye a felnőtt minimum folyadékbevitel az 2.3 liter per nap. Persze vannak nagyobb felnőttek, de a minimum az 2 liter és 3 deci, mert annyit veszít a szervezetünk egy nap, tehát ez a mennyiség ténylegesen a minimum, mert ezzel is csak azt pótoljuk, amit kiizzadunk, pisilünk, stb.

Persze Pitta alkatúaknak fontos, hogy többet igyanak, és azoknak is akik magasabbak, vagy sűrűbbek az átlagnál. Én sem azért szoktam 2 évente cserélni a szemüvegem, mert romlik a szemem, hála a jó Istenkének, hanem azért mert ha nem iszom eleget, akkor szinte savat izzadok. Így kb. 2 évente szokta az izzadságom szétmarni a szemüveg kereteimet orrnyeregnél, és halántéknál.

Szóval a 2.3 liter a minimum, mindenkinek a legkisebb Vatáknak is, és ez az ivott folyadékra értetendő, mert a leves, és mindennemű megevett folyadék nem számít ide bele, mert az teljesen más felszívódású.

És a végére egy izgalmas recept, ami talán megkönnyíti az ivott mennyiség bevitelt. Tehát, az Ájurvédikus Hideg Szörp…

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük