A 7 Ájurvédikus Receptje: Folyadékbevitel…

teaVégre nincs hideg, és már talán a folyadékot is jobban kívánja a szervezetünk, mint eddig. Ugye a felnőtt minimum folyadékbevitel az 2.3 liter per nap. Persze vannak nagyobb felnőttek, de a minimum az 2 liter és 3 deci, mert annyit veszít a szervezetünk egy nap, tehát ez a mennyiség ténylegesen a minimum, mert ezzel is csak azt pótoljuk, amit kiizzadunk, pisilünk, stb.

Persze Pitta alkatúaknak fontos, hogy többet igyanak, és azoknak is akik magasabbak, vagy sűrűbbek az átlagnál. Én sem azért szoktam 2 évente cserélni a szemüvegem, mert romlik a szemem, hála a jó Istenkének, hanem azért mert ha nem iszom eleget, akkor szinte savat izzadok. Így kb. 2 évente szokta az izzadságom szétmarni a szemüveg kereteimet orrnyeregnél, és halántéknál.

Szóval a 2.3 liter a minimum, mindenkinek a legkisebb Vatáknak is, és ez az ivott folyadékra értetendő, mert a leves, és mindennemű megevett folyadék nem számít ide bele, mert az teljesen más felszívódású.

És a végére egy izgalmas recept, ami talán megkönnyíti az ivott mennyiség bevitelt. Tehát, az Ájurvédikus Hideg Szörp…

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük