A hold fázisok és a mágia!

Az év ezen szakasza egy nagyon varázslatos időszak. És nem a szirupos-nyálas szempontból, hanem a mágia szemszögéből.

Ilyenkor csillagászatilag egy teljes anomália áll elő, mert amikor a Nap a Bika jegyében áll, akkor teliholdkor a Hold éppen a Skorpió jegyén halad át. És ez azért egy nagyon érdekes kettősség mert teliholdkor a Hold a lehető legerősebb hatásait fejti ki, de pozícionálisan a leggyengébb helyzetben van, mert a Hold nem igazán érzi jól magát a Skorpió jegyében.

Hogy ezt mindenki értse, picit csillagászkodjunk!

Amikor a Nap és a Hold egymás mellett van, és teljesen egy vonalban, akkor áll elő az újhold jelensége. Ilyenkor a Nap abszolút a Hold mögött áll és ezzel akkora háttér fényt ad neki, hogy nem látunk a Holdból semmit. 

Ezután a Hold, ahogyan elkezd távolodni a Naptól egyre jobban láthatóvá válik, és így nekünk úgy tűnik mintha a Hold növekedne. Amikor a Hold áttér a zodiákus túlsó oldalára, és teljesen szembe kerül a Nappal, akkor történik meg a telihold. Tehát amikor a Nap és Hold között 180 fok a távolság az a csillagászati telihold pillanata.

Ezek után a Hold elkezdi megközelíteni a Napot és mi ebből azt látjuk, hogy a Hold csökken. Amikor újra egy vonalba kerülnek, újra megtapasztaljuk az újholdat. És ez így megy minden 29 napban.

Tehát most amikor a Nap a Bikában van, és a Hold átér az égbolt túloldalára a Skorpióba elő áll a telihold jelenség, de viszont asztrológiailag a Hold a leggyengébb pozícióba kerül, még akkor is, ha ez teliholdkor esik meg. És ez az érdekes anomália, a Hold, a bolygó aminek a hatásait a legjobban érezzük magunkon, egyszerre a legerősebb hatással és a leggyengébb hatással bír ránk. Ez egyébként most volt a Május 29-re eső teliholdkor. 

Majd ennek a pepitája lesz most Június 13-án, amikor a Hold a Bikában lesz, ahol asztrológiailag a legerősebb pozícióba kerül, de teljesen beéri a Napot és itt a Bika jegyében valósul meg az újhold. Így pont újholdkor, amikor a Hold hatásai a leggyengébbek, akkor lesz a lehető legerősebb helyzetben asztrológiailag, a Bikában.

A Tantra kultúrájában ezek a napok über brutálisan varázsló napoknak számítanak. 

És mivel újholdkor az elengedés és a lezárás az ajánlott teendő, csináljunk olyan mágikus rítusokat amikor megbocsájtunk, elengedünk, túl lendülünk.

Itt megtaláltok egy egyszerű de igen hatékony megbocsájtás meditációt. Jó varázslást!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük