Tea ínyenceknek át kell gondolniuk, hogy akarnak-e jönni velünk Nepálba!

Ez a bejegyzés egy DISCLAIMER! (Nem találtam meg a megfelelő magyar szót erre a kifejezésre.)

Mindig elhangzik egy csomó jó a nepáli utunkról. Hogy Katmandu fantasztikus, és az egész dél-kelet ázsiai régió hátizsákos paradicsoma, hogy testközelből láttunk 8 ezres hegyeket, és kint a hegyekben olyan csillagos eget láttunk, mint még soha életünkben, hogy jó a kaja, hogy olyan spirituális élményekben részesül az ember, hogy az csak na, hogy a zarándok társak még 7-8 évvel az út után is összejárnak, és egy csomó minden más jó is.

Így arra gondoltam, hogy írok végre valami rosszat is Nepálról, és a mi utunkról.

Fent a hegyekben nagyon fontos a sok folyadék fogyasztása, és mindig termosz számra szoktuk kirendelni a homotövis teát, a citromos-mézes-gyömbér teát és mindenféle jóságot. 

Nepálban a szokás az, hogy a citromos-mézes-gyömbér teához, azért hozzá löknek némi fekete teát is, és általában mindig ugyanazt a márkát. Az ikonikus Tokla teát! És mindig a zöld dobozost. Valószínű azért, mert nagyon olcsó. De ez a tea egyben nagyon finom is.

Most pár napja megint szinte csak ezt iszom. Nosztalgia. Egyébként úgy emlékszem, hogy 65 nepáli rúpia az 50 filteres kiszerelés. Ez egy masszív 156 forintnyi kiadás!

Szóval, aki ilyen nagyon tea ínyenc, az jól gondolja át, hogy el szeretne-e velünk jönni Nepálba? Hogy neki lelkileg belefér-e az hogy, 3 forint/filter fajtájú teát igyon. Gondoltam szólok.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, az útitársatok

UI: A nepáli zarándoklatunk tervezete. Október első néhány napjában indulunk. Személyes eligazítás Június 30-án!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük